Húsz éves a fehérvári hoki első aranyérme - gálamérkőzéssel emlékeztek a diadalra

Gálamérkőzéssel emlékeztek a fehérvári hokis „nagy generáció” első újkori, 1999-es, a megyei rivális Dunaferr ellen aratott bajnoki diadalára a csapatok és a szurkolók pénteken este az Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnokban, ahol a két csapat akkori játékoskereteinek tagjai mérték össze újra tudásukat.
2019.09.06. 22:05 |

A gálamérkőzést megelőzően a két sikerkovácsot, Szélig Árpádot és Ocskay Gábort köszöntötték, akik Dunaferr SE, illetőleg az Alba Volán jégkorong szakosztályait vezették hosszú ideig, sikeresen.

A mérkőző felek az 1999-es keretekkel, az alábbi összeállításban léptek jégre;

Alba Volán Riceland: Rajz Tamás, Budai Krisztián, Feil Richárd, Szuna Gábor, Szuna Roland, Kangyal Balázs, Rajz Áron, Csibi József, Sofron Attila, Bartalis József, Gebei Péter, Palkovics Krisztián, Énekes Lajos, Fekete Szabolcs, Sándor Szilárd, Zalavári Miklós, Szőke Álmos, Horváth Csaba. Edzők: Kiss Tibor, Kóger István.

Dunaferr SE: Berényi Norbert, Halmosi Tamás, Bali Zsolt, Borsos Attila, Csata Csaba, Erdősi Péter, Horváth András, Ladányi Balázs, Lencsés Tamás, Merényi Pál, Orsó László, Peterdi Imre, Szalai János, Szélig Viktor, Tokaji Viktor, Tőkési Lajos, Vas Márton, Revák Zoltán, Borbás Gergely. Edző: Robert Spisak.

A mérkőzés végeredménye: Alba Volán Riceland - Dunaferr SE 2:5

A jelenlévők megemlékeztek a tíz esztendeje elhunyt Ifj. Ocskay Gáborról és Rajz Attiláról is, aki öt éve nem lehet köztünk.

„Nagyon vártuk az első aranyat, amit sok év küszködés után, 1999-ben végre sikerült megnyerni. Óriási volt az öröm, az ünneplés, hiszen előtte több alkalommal is kiénekelték a sajtot a szánkból. Ez volt az első, így sokunknak a legfontosabb bajnoki aranyérem.” - emelte ki a lefújást követően Palkovics Krisztián, közel kétszázszoros válogatott jégkorongozó, aki megköszönte a közönségnek, hogy nagy létszámban látogattak ki a csarnokba.

A szervezők igyekeztek visszahozni a húsz évvel ezelőtti hangulatot, ezért a büfében retró kínálattal várták a szurkolókat, volt hot-dog, melegszendvics, zsíros kenyér, körözöttes kenyér, de a legnagyobb slágernek a gofri bizonyult, amelyért még a lefújást követően is hosszú sor kígyózott, közben 1999-es slágerek dübörögtek a hangszórókból.

A szünetekben az Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia és a Dunaújvárosi Acélbikák U8-as csapatai is megmérkőztek.

Sport

 1. Újabb fehérvári bunyós mutatkozott be a profik között - Serbán Henrik győzelemmel debütált

  Székesfehérvár szombaton újabb ökölvívót delegált a profik táborába, Serbán Henrik sikeres amatőr pályafutás lezárása után döntött a váltás mellett. Henrik bemutatkozó mérkőzése szombaton a Felix Promotion International budakalászi profi box gáláján kiválóan sikerült, négy menetes csatában egyhangú pontozásos győzelmet aratott.

  2019.09.22.
 2. Cápavadászat lesz vasárnap este az Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnokban

  A Hydro Fehérvár AV19 a Dornbirn Bulldogs elleni szombati, hosszabbításos győzelem után vasárnap 17:30 órakor a HC TWK Innsbruck „Die Haie”, azaz a Cápák együttesét fogadja. 24 órán belül a második tétmérkőzését játssza a Hydro Fehérvár AV19 és a vasárnapi találkozón a tét nem más, minthogy megszilárdítja-e a gárda a tabellán elfoglalt negyedik helyét. 

  2019.09.22.
 3. Hegyi Barnabás vereséget szenvedett első profi címmérkőzésén

  Másfél esztendős profi pályafutással a háta mögött, hatodik mérkőzésén magyar bajnoki címmérkőzést vívhatott Hegyi Barnabás szombaton, a betöltetlen középsúlyú magyar bajnoki övért, Harcsa Norbert ellenében. A Felix Promotion International budakalászi profi box gáláján Hegyi ismét sokat támadott, ám védekezése elmaradt a várttól, így a tizenhárom profi mérkőzés minden rutinját felvonultató, dörzsölt és taktikus Harcsa felőrölte őt és elhódította a magyar bajnoki címet.

  2019.09.22.
 4. Két góllal vezetett a Dornbirn, de végül hosszabbításban a Volán nyert

  Tíz perccel a rendes játékidő vége előtt még 2-0-ra a vendég Dornbirn Bulldogs vezetett a Hydro Fehérvár AV19 csarnokában, a hajrában azonban egyenlítettek a hazaiak. A hosszabbításban pedig alig egy perc kellett csak, hogy Yogan eldöntse a meccset a Volán javára.

  2019.09.21.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak