Húsz éves a fehérvári hoki első aranyérme - gálamérkőzéssel emlékeztek a diadalra

Gálamérkőzéssel emlékeztek a fehérvári hokis „nagy generáció” első újkori, 1999-es, a megyei rivális Dunaferr ellen aratott bajnoki diadalára a csapatok és a szurkolók pénteken este az Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnokban, ahol a két csapat akkori játékoskereteinek tagjai mérték össze újra tudásukat.
2019.09.06. 22:05 |

A gálamérkőzést megelőzően a két sikerkovácsot, Szélig Árpádot és Ocskay Gábort köszöntötték, akik Dunaferr SE, illetőleg az Alba Volán jégkorong szakosztályait vezették hosszú ideig, sikeresen.

A mérkőző felek az 1999-es keretekkel, az alábbi összeállításban léptek jégre;

Alba Volán Riceland: Rajz Tamás, Budai Krisztián, Feil Richárd, Szuna Gábor, Szuna Roland, Kangyal Balázs, Rajz Áron, Csibi József, Sofron Attila, Bartalis József, Gebei Péter, Palkovics Krisztián, Énekes Lajos, Fekete Szabolcs, Sándor Szilárd, Zalavári Miklós, Szőke Álmos, Horváth Csaba. Edzők: Kiss Tibor, Kóger István.

Dunaferr SE: Berényi Norbert, Halmosi Tamás, Bali Zsolt, Borsos Attila, Csata Csaba, Erdősi Péter, Horváth András, Ladányi Balázs, Lencsés Tamás, Merényi Pál, Orsó László, Peterdi Imre, Szalai János, Szélig Viktor, Tokaji Viktor, Tőkési Lajos, Vas Márton, Revák Zoltán, Borbás Gergely. Edző: Robert Spisak.

A mérkőzés végeredménye: Alba Volán Riceland - Dunaferr SE 2:5

A jelenlévők megemlékeztek a tíz esztendeje elhunyt Ifj. Ocskay Gáborról és Rajz Attiláról is, aki öt éve nem lehet köztünk.

„Nagyon vártuk az első aranyat, amit sok év küszködés után, 1999-ben végre sikerült megnyerni. Óriási volt az öröm, az ünneplés, hiszen előtte több alkalommal is kiénekelték a sajtot a szánkból. Ez volt az első, így sokunknak a legfontosabb bajnoki aranyérem.” - emelte ki a lefújást követően Palkovics Krisztián, közel kétszázszoros válogatott jégkorongozó, aki megköszönte a közönségnek, hogy nagy létszámban látogattak ki a csarnokba.

A szervezők igyekeztek visszahozni a húsz évvel ezelőtti hangulatot, ezért a büfében retró kínálattal várták a szurkolókat, volt hot-dog, melegszendvics, zsíros kenyér, körözöttes kenyér, de a legnagyobb slágernek a gofri bizonyult, amelyért még a lefújást követően is hosszú sor kígyózott, közben 1999-es slágerek dübörögtek a hangszórókból.

A szünetekben az Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia és a Dunaújvárosi Acélbikák U8-as csapatai is megmérkőztek.

Sport

 1. Századik iskolai fordulóját ünnepelte az ARAK AKTIV

  10 év alatt több mint 8000 székesfehérvári kisiskolás, közel 8000 rajtot jelző dudaszó és megszámlálhatatlanul sok élmény és izgalmas verseny. Az ARAK AKTIV versenysorozta a 100. iskolai fordulót ünnepelte.

  2020.02.27.
 2. A sereghajtó Kaposvári Rákóczi együttesét fogadja szombaton a MOL Fehérvár FC

  Az OTP Bank Liga harmadik körének első mérkőzésén, február 29-én, szombaton 17 órai kezdettel a Kaposvári Rákóczi FC lesz a Vidi ellenfele a MOL Aréna Sóstóban, ahol ezúttal kibővített gyereksarokkal várják a szurkolókat. A jegyvásárlás menetéről és lehetőségeiről itt tájékozódhat.

  2020.02.27.
 3. Fiatal fehérvári falmászók versenyeztek hétvégén az IRCC Alpok-Adria Kupán

  Hétvégén Horvátország fővárosa, Zágráb adott otthont az idei év első IRCC nemzetközi falmászó versenyének. Az Alps-Adriatic IRCC-Croatian Cup 2020 elnevezésű versenyen három fiatal fehérvári mászó próbálta ki magát, első ilyen nehézségű versenyükön; a Rotpunkt Sziklamászó Egyesület tagjai közül Juhász Tamara, Hegedüs-Krisó Dénes és Pajor Vince edzőjükkel, Abonyi Gáborral utazott ki a megmérettetésre. 

  2020.02.26.
 4. Székesfehérvári súlyemelő hölgyek és urak sikerei Tatabányán

  Szombaton Tatabányán mérték össze erejüket a súlyemelők, többek között a Fehérvár Rugby Club súlyemelői is dobogóra léptek, aki eredményeit az alábbiakban közöljük.

  2020.02.26.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak