Húsz éves a fehérvári hoki első aranyérme - gálamérkőzéssel emlékeztek a diadalra

Gálamérkőzéssel emlékeztek a fehérvári hokis „nagy generáció” első újkori, 1999-es, a megyei rivális Dunaferr ellen aratott bajnoki diadalára a csapatok és a szurkolók pénteken este az Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnokban, ahol a két csapat akkori játékoskereteinek tagjai mérték össze újra tudásukat.
2019.09.06. 22:05 |

A gálamérkőzést megelőzően a két sikerkovácsot, Szélig Árpádot és Ocskay Gábort köszöntötték, akik Dunaferr SE, illetőleg az Alba Volán jégkorong szakosztályait vezették hosszú ideig, sikeresen.

A mérkőző felek az 1999-es keretekkel, az alábbi összeállításban léptek jégre;

Alba Volán Riceland: Rajz Tamás, Budai Krisztián, Feil Richárd, Szuna Gábor, Szuna Roland, Kangyal Balázs, Rajz Áron, Csibi József, Sofron Attila, Bartalis József, Gebei Péter, Palkovics Krisztián, Énekes Lajos, Fekete Szabolcs, Sándor Szilárd, Zalavári Miklós, Szőke Álmos, Horváth Csaba. Edzők: Kiss Tibor, Kóger István.

Dunaferr SE: Berényi Norbert, Halmosi Tamás, Bali Zsolt, Borsos Attila, Csata Csaba, Erdősi Péter, Horváth András, Ladányi Balázs, Lencsés Tamás, Merényi Pál, Orsó László, Peterdi Imre, Szalai János, Szélig Viktor, Tokaji Viktor, Tőkési Lajos, Vas Márton, Revák Zoltán, Borbás Gergely. Edző: Robert Spisak.

A mérkőzés végeredménye: Alba Volán Riceland - Dunaferr SE 2:5

A jelenlévők megemlékeztek a tíz esztendeje elhunyt Ifj. Ocskay Gáborról és Rajz Attiláról is, aki öt éve nem lehet köztünk.

„Nagyon vártuk az első aranyat, amit sok év küszködés után, 1999-ben végre sikerült megnyerni. Óriási volt az öröm, az ünneplés, hiszen előtte több alkalommal is kiénekelték a sajtot a szánkból. Ez volt az első, így sokunknak a legfontosabb bajnoki aranyérem.” - emelte ki a lefújást követően Palkovics Krisztián, közel kétszázszoros válogatott jégkorongozó, aki megköszönte a közönségnek, hogy nagy létszámban látogattak ki a csarnokba.

A szervezők igyekeztek visszahozni a húsz évvel ezelőtti hangulatot, ezért a büfében retró kínálattal várták a szurkolókat, volt hot-dog, melegszendvics, zsíros kenyér, körözöttes kenyér, de a legnagyobb slágernek a gofri bizonyult, amelyért még a lefújást követően is hosszú sor kígyózott, közben 1999-es slágerek dübörögtek a hangszórókból.

A szünetekben az Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia és a Dunaújvárosi Acélbikák U8-as csapatai is megmérkőztek.

Sport

 1. EB-selejtezőre készül Fehérváron a női kosárlabda-válogatott

  Székely Norbert szövetségi kapitány vezetésével a hollandok elleni, novemberi, kulcsfontosságú Európa-bajnoki selejtezőre készül Székesfehérváron a női kosárlabda-válogatott. A keretben van sérülésből felépült, és éppen klub nélküli játékos is, a lényeg most az összetartás. A hétfőn kezdődött edzőtábor négy héten át tart az MKOSZ edzőközpontjában.

  2020.06.30.
 2. Jégkorong Erste Liga - finn edző irányítja a Fehérvári Titánokat

  A finn Kasper Vuorinent nevezték ki a jégkorong Erste Ligában szereplő Fehérvári Titánok edzőjének. A klub honlapjának beszámolója szerint a játékoséveit Finnországban töltő tréner aktív pályafutását 2007-ben fejezte be.

  2020.06.30.
 3. Triatlon - világsztárok és érmek a Deseda-tó partján

  A hazai triatlon egyik meghatározó helyszínén, a kaposvári Deseda-tó partján került megrendezésre az idei szezon első megmérettetése. A múlt héten kirobbant nyári hőség nem állta útját a Family Tree Triatlon SE sportolóinak sem, az egyesület versenyzői szép eredményekkel zártak Somogyban.

  2020.06.29.
 4. Karantén utáni első úszóverseny Győrben, delfinesekkel

  A koronavírus utáni első meghívásos úszóversenyt rendezték Győrben, a Covid-19 miatt előírt szabályok fokozott betartása mellett. A fedett uszodában lebonyolított versenyen igen népes mezőny állt rajthoz, az utánpótlás legjobbjai mellett olimpiai kerettagok is. A székesfehérvári Delfin SE fiataljai is most először mutatták meg magukat a nehéz időszak után.

  2020.06.29.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak