Húsvétvasárnap - püspöki szentmise Krisztus feltámadásának ünnepén

Húsvétvasárnap délelőttjén Spányi Antal, megyés püspök celebrált ünnepi misét a Szent Imre templomban. „Jézus feltámadásának öröme az új élet kezdete.” - emelte ki szentbeszédében a főpásztor.
2021.04.04. 12:54 |

„Az üres sír hirdeti a feltámadást. Lassan értik meg az apostolok és az emberek, hogy Krisztus feltámadása Isten gondolatainak beteljesedése.

Feltámadásával mindent megújított és mindennek új értelmet, új távlatot adott.

Lassan értik meg, hogy úgy megy előre a világ és benne a mi életünk, ha nem a magunk gondolataihoz ragaszkodunk, hanem próbáljuk megérteni és befogadni az Isten akaratát és Isten gondolatát.

Ha tudjuk magunkhoz ölelni az Istentől nekünk szánt sorsot, a világot, - melyet Isten nekünk teremtett - amelyben most küszködünk és élünk úgy fogadni, ahogy az Isten adja nekünk, akkor valami új kezdődik bennünk és ez az új képes arra, hogy Isten kegyelmével megújítsa az egész világot.” - hangsúlyozta szentbeszédében Spányi Antal, püspök.

„Jézus feltámadásának öröme az új élet kezdete. Nekünk adatott és a mi dolgunk, hogy ezzel mit teszünk.

Adja az Úr, hogy ezen a húsvéton értsük meg az Isten akaratát, adja az Úr, hogy próbáljunk ezzel az akarattal azonosulni, ehhez igazítani életünket.

Akkor könnyebb lesz megérteni a világot, könnyebb lesz a szenvedéseket is elviselni, a kereszteket is hordozni és könnyebb lesz megbocsátani.” - zárta ünnepi gondolatait a főpásztor.

Kultúra

 1. A középkori királyi vár erődítményei - Magony Imre előadása a Youtube-on

  A Földrajz Éjszakája programhoz kapcsolódott Magony Imre könyvtáros-írónak A középkori királyi vár erődítményei című online előadása. A fehérvári építkezéseket, a város kiépülésének történetét térképek, korabeli városábrázolások segítségével mutatja be a kisfilm, miközben végigkalauzol a Belvárosban még látható emlékek között.

  2021.04.14.
 2. Zeneiskolás sikerek - vonósok és népdalénekesek szerepeltek kiválóan

  Vonósok és népdalénekesek szerepeltek kiválóan az idei tanévben eddig rendezett szakmai versenyeken. A zeneiskolások arany, ezüst és bronz minősítéssel, Nívó-díjjal és egy országos második helyezéssel öregbítették a Hermann László Zeneművészeti Szakgimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola hírnevét.

  2021.04.14.
 3. Általános iskolák jelentkezését várják a Kinder® Mesés Könyvtárak Programra

  Legújabb akciójában az általános iskolák könyvtárainak felújítását és könyvbeszerzését támogatja a Kinder®. A Mesés Könyvtárak Programban országosan bármely általános iskola benevezhető, a szervezők pedig 15 iskola között egyenként 500.000 forint értékű könyvvásárlási utalványokat sorsolnak majd ki. A nevezési határidő május 9-ig tart.

  2021.04.14.
 4. Csütörtökig jelentkezhetnek a fiatalok a Vörösmarty Színház Fame castingjára

  Rengetegen, közel 250-en jelentkeztek a Vörösmarty Színház által meghirdetett a Fame-castingra, amelynek leadási határideje április hetedikén járt le. A szervezők azt tapasztalták, hogy nagyon sokan az utolsó pillanatra hagyták bemutatkozó kisfilmjük feltöltését, ezért úgy határoztak, hogy meghosszabbítják a leadási határidőt április 15-ig.

  2021.04.14.

Lakossági tájékoztatás

Székesfehérvár Topotéka