Hosszabbításban kapott ki a Magyar Kupa döntőjében a Volán

A jégkorong Magyar Kupa döntőjében az ICEHL-ben edződő Hydro Fehérvár esélyesebbnek számított az Erste-ligában játszó Debrecennél, még úgy is, hogy utóbbi volt a házigazda. Rendkívül fordulatos meccsen a harmadik harmadban Hargrove mesterhármasával kétgólos hátrányt fordított előnyre a Volán, a végén mégis a DEAC örülhetett, mert egyenlített és hosszabbításban a győztes gólt is megszerezte.
2021.04.03. 20:26 |

Az elődöntő után azt mondták a fehérváriak, a döntőben csak jobban játszhatnak, mert talán sikerül felpörögni a várt szintre. Nos, a fináléban ehhez két és fél perc után hátrányban voltak, de tény, többet lőttek, Caruso révén ki is egyenlítettek. Csakhogy a második harmadot kényelmesre vette a Volán, a Debrecen a játékrész elején és hajrájában is betalált (utóbb kettős emberelőnyben), vagyis bajban volt a Fehérvár.

A harmadik harmadra aztán úgy jöttek ki a fehérváriak, ahogy ilyenkor elvárható, és a fantasztikus szériát kifogó Hargrove három góljával 41:46 és 46:12 között, szóval négy és fél perc alatt fordítottak! Ettől nem került padlóra a Debrecen, de úgy tűnt, lemenedzseli a meccset a Volán. Csakhogy volt még fordulat, négy perccel a vége előtt egyenlítettek a hazaiak. A végjáték nem hozott gólt, így hosszabbítás döntött.

Ebben egy perc alatt kétszer is vihette kettő az egyben kapura a pakkot a DEAC, de ezekből nem lett gól. Ellenben kereken egy perc elteltével Kloz lövésébe Turcotte a levegőben beletette a botját, így jutattva a korongot Kornakker kapujába. Ezzel pedig a Debrecen nyerte a döntőt, a Hydro Fehérvár AV19 nem tudta megszerezni tizenkettedik Magyar Kupa-győzelmét.

Hydro Fehérvár AV19 - DEAC 4-5 (1-1, 0-2, 3-1, 0-1)- hosszabbítás után

Fotó: Fucskó Tamás

Sport

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak