Honvédelmi elismerést kapott dr. Cser-Palkovics András, Spányi Antal és dr. Karsai Béla

A Honvédelem Napja alkalmából adtak át elismeréseket pénteken a Honvédelmi Minisztériumban. Dr. Cser-Palkovics Andrást, Székesfehérvár polgármesterét és Spányi Antal megyés püspököt a honvédelem ügyének kiemelkedő támogatásáért, dr. Karsai Bélát, a HTBK Székesfehérvári Szervezetének elnökét a honvédelem érdekében végzett tevékenységéért tüntették ki Budapesten. A Honvédelmi Minisztérium által kiadott, részletes sajtóközleményt az alábbiakban olvashatják.
2020.05.29. 17:24 |

Hazai Samu- és Görgei Artúr-életműdíjakat adtak át május 29-én, pénteken Budapesten, a Honvédelmi Minisztériumban. A rangos elismerést dr. Benkő Tibor honvédelmi miniszter és Korom Ferenc vezérezredes, a Magyar Honvédség parancsnoka nyújtotta át a díjazottaknak.

A báró Hazai Samu egykori honvédelmi miniszter nevével fémjelzett életműdíjat példaértékű katonai életpályájuk és kiemelkedően magas parancsnoki teljesítményük elismeréseként kapják a díjazottak. A nyugállományú tisztek vagy altisztek a hivatástudat, valamint a Magyar Honvédség érdekében végzett kiváló szolgálatteljesítés elismeréseként kaphatnak Görgei Artúr-életműdíjat.

A tiszteletet érdemlő munka és az évtizedes szolgálat megbecsüléseként Benkő Tibor honvédelmi miniszter és Korom Ferenc vezérezredes, a Magyar Honvédség parancsnoka nyújtotta át az elismeréseket. A tárca dr. Deák János nyugállományú vezérezredes, valamint Kelemen István nyugállományú vezérőrnagy munkáját Görgey Artúr-életműdíjjal ismerte el, Kositzky Attila nyugállományú altábornagyét pedig Hazai Samu-életműdíjjal. A honvédelem ügyének kiemelkedő támogatásáért dr. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere, Spányi Antal megyés püspök, valamint Román István, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye kormánymegbízottja a Honvédelemért Kitüntető Cím első fokozatát érdemelte ki.

Az ország honvédelme érdekében végzett tevékenységéért a Honvédelemért Kitüntető Cím harmadik fokozatát kapta dr. Karsai Béla, a Honvédség és Társadalom Baráti Kör Székesfehérvári Szervezetének elnöke, míg Béry Zoltán nyugállományú alezredes emléktárgyat vehetett át a Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség vezetőitől.

Fotó: Honvédelmi Minisztérium

Közélet

 1. Légfertőtlenítő berendezéseket vásárol a kórház az Arconic támogatásával

  Idén már második alkalommal adományoz az Arconic-Köfém Mill Products Hungary Kft. az Arconic Alapítványon keresztül mintegy 20 ezer dollárt a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház részére. Az intézmény a COVID-19 ellátó osztályok légfertőtlenítésére alkalmas berendezéseket vásárol a támogatásból.

  2020.09.23.
 2. Véradás lesz a Fejér Megyei Civil Közösségi Szolgáltató Központban október 6-án

  Harmadik alkalommal lesz Civil Véradás a Fejér Megyei Civil Közösségi Szolgáltató Központban, Székesfehérváron. A biztonságos véradás érdekében arra kérik a jelentkezőket, hogy előzetesen regisztráljanak az október 6-i alkalomra. 

  2020.09.23.
 3. Demencia Információs Órák - szakemberek segítenek a családoknak jogi kérdésekben

  Szeptember 24-én, csütörtökön 16 órakor a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban újabb állomásához érkezik a DIÓ, azaz a Demencia Információs Órák a Katolikus Szeretetszolgálat szervezésében. A téma ezúttal: jogi kérdések. A projekt alapüzenete: van segítség! Közvetlen célcsoportjai mindazok, akik otthonukban ápolnak demenciával élő családtagot.

  2020.09.23.
 4. Temetői séta a Városszépítő- és Védő Egyesülettel csütörtökön

  A Városszépítő- és Védő Egyesület szeptember 24, csütörtökön 16:30-kor rendhagyó történelemórára várja az érdeklődőket a Hosszú-temetőben. Poklosi Péter tanár úr, az egyesület elnöke az ott nyugvó neves személyiségek síremlékeivel és a temető művészi értékű alkotásaival ismerteti meg a résztvevőket. Az érdeklődőknek a Palotai úti Hosszú-temető kápolnájánál lesz a találkozó a programra.

  2020.09.23.

Lakossági tájékoztatás

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár

Eseménynaptár

2020. Szeptember
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4