Hiába fordított, végül nem tudott nyerni a Honvéd ellen a MOL Fehérvár

Az OTP Bank-liga 7. fordulójában a Honvéd vendége volt a MOL Fehérvár. Az első percekben több gólt is lőhetett volna a Vidi, de kihagyta helyzeteit, a félidő végén pedig egy szabadrúgás után gólt kapott. A második játékrészben Petrjak vezetésével fordítottak a vendégek, de nem tudták lezárni a meccset, és egy kapushibát kihasználva megszerezte az egyik pontot a Honvéd.
2020.10.18. 18:57 |

A Mol Fehérvár kezdőcsapatában ezúttal csak két Magyarországon született játékos kapott helyet, a sok légiós közül pedig Zivzivadze lehetett volna hamar hős. A grúz támadó két nagy helyzetet is elrontott az első negyedórában, ráadásul a 16. percben Musliu is kihagyott egy ziccert. A korábbi fehérvári kapus, Tujvel sokat tett érte, hogy ne vezessen a fehérvári csapat. Megúszta a Honvéd, a továbbiakban pedig jobban védekeztek a hazaiak, így kevesebb Vidi-helyzet jutott. De ezzel együtt nagy fölényben voltak a piros-kékek, mégis hátrányban mehettek szünetre, mert az első félidő utolsó percében Gazdag lécről levágódó szabadrúgása után a kipattanó labdát a leshatárról kilépő Balogh a kapuba juttatta.

Szünet után tíz perccel Patrjakot és Nikolicsot küldte be friss erőként Márton Gábor, mert sok veszélyt nem jelentett a durvább taktikai szabálytalanságokat is bevető hazaiak kapujára a Vidi. A teljesen visszazáró ellenféllel szemben csak labdabirtoklásig jutottak a fehérváriak, egészen a 64. percig, amikor egy szép támadás végén Petrjak labdáját Nego emelte a léc alá, kiegyenlítve ezzel. Két perccel később pedig a csereként beszálló ukrán támadó egy hatalmas góllal már a vezetést is megszerezte: 18 méterről tekert gyönyörűen a bal felsőbe. Fusnho kegyelemdöfést is adhatott volna, de önző volt, így kimaradt egy újabb Vidi-ziccer. Nem döntötte el a meccset a fehérvári csapat, pedig, mint a meccs elején, volt rá lehetősége.
A 74. percben hatalmas kapushibából egyenlített a Honvéd, Rockov feleslegesen és rosszul jött ki egy szabadrúgásra, Traoré pedig megelőzte és a kapuba fejelt. A meccs végén is a Fehérvár volt fölényben, de igazán nagy helyzet már nem alakult ki, így a Honvéd lehetett elégedettebb a döntetlennel.

Budapest Honvéd - MOL Fehérvár 2-2 (1-0)

Gl.: Balogh, Traoré, illetve Nego, Petrjak

Sport

 1. Junior toborzót tart hétvégén a Fehérvár Enthroners

  Junior korosztályába várja a jelentkezőket a székesfehérvári amerikai futball-csapat. Október 25-én vasárnap 15 órától 17 óráig a Takarodó úti stadionban próbálhatják ki magukat a fiatalok a Fehérvár Enthroners toborzóján.

  2020.10.20.
 2. Új időpontban a Vidi-Fradi, egy nappal korábban játsszák a rangadót

  Október 31-én, 19.30-kor rendezik a MOL Aréna Sóstóban a MOL Fehérvár - Ferencváros bajnoki rangadót. Eredetileg november 1-re, mindenszentek napjára volt kiírva a meccs, ezzel kapcsolatban aggodalmának adott hangot Cser-Palkovics András polgármester. Az MLSZ most határozott az új időpontról.

  2020.10.19.
 3. Két győzelem, egy vereség - remekül játszottak a fehérvári rögbis lányok

  Edző nélkül is jól szerepelt a Fehérvár Rugby Club női csapata. Míg a hölgyek Nagykőrösön a 3. női fordulón szerepeltek addig edzőjük Gyolcsos Ferenc edző a Masters Országos bajnokságon vett részt, ahol súlycsoportjában országos csúcsot ért el lökésben.

  2020.10.19.
 4. Remek kezdés, izgalmas folytatás, Volán-győzelem a Bolzano ellen

  Először léphetett teljes kerettel hazai jégre a Hydro Fehérvár AV19, és remek meccsen szerezte meg a három pontot. Amilyen gyorsan sikerült háromgólos előnyt építeni, olyan gyorsan le is adták a fehérváriak, de ezután újra elmentek kettővel. A hajrá izgalmai közepette még szépített a Bolzano, a vége 5-4-es Volán-siker lett.

  2020.10.18.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak