Hátrányból felállt és története során másodszor megnyerte a Magyar Kupát a Vidi!

A Groupama Arénában játszották a labdarúgó Magyar Kupa döntőjét, amelyen a MOL Vidi az első félidőben egy felesleges szabálytalanság utáni 11-es góllal hátrányba került a Honvéd ellen. Szünet után másik Vidit láttunk, agresszív játékkal fordítottak a fehérváriak és megnyerték a kupadöntőt.
2019.05.25. 20:24 |

Székesfehérváron éjszaka a Városház téren ünnepelték a szurkolók a kupagyőztes csapatot.

A bajnokság végén a Honvéd élesebb volt az ezüstérmet már hetekkel korábban bebiztosító MOL Vidinél, de ennek a kupadöntő szempontjából nem sok jelentősége volt. Mindkét edző a lehető legerősebb összeállítás tette fel a pályára, persze a fehérváriaknál van variációs lehetősége Marko Nikolicsnak, aki kihagyta Kovácsot, Hadzicot és Milanovot is.

Kovácsik – Fiola (Hadzic a szünetben), Juhász R., Vinícius, Stopira – Pátkai (Futács 73.), Elek (Kovács I. a szünetben) – Nego, Nikolov, Huszti – M. Scsepovics felállásban kezdtek a piros-kékek a Groupama Arénában, ahol ősszel európai kupameccseket játszottak. A szervezett szurkolói csoport visszatérésével nagyszerű hangulat uralkodott a Vidi-táborban, ahogy a másik oldal is rendesen odatette magát. A csapatok is igyekeztek, de tíz percig nem történt érdekesebb esemény. A bajnokság társ-gólkirálya, Holender veszélyeztetett először, de meglepte, hogy Vinícius elengedte neki a labdát. A 13. percben a Vidi brazilja aztán megint hibázott: teljesen feleslegesen lökte fel Holendert, amiért 11-est lőhetett a sértett. Belőtte, a kapufáról pattant be a labda, vezetett a Honvéd.

Nem pörgött föl a Vidi, az első lövésre a 25. percig kellett várni. Fiola célzott, Batikon megpattant a labda és mellé csorgott. A 31. percben Stopira veszélytelen fejese legalább kaput talált, de nem jelentett gondot Grófnak, a Honvéd kapusának. Két perccel később Nego fejezett be (mellé)lövéssel egy Vidi-akciót. Nem nagyon tudott a kispestiek zárt védekezésével mit kezdeni a Vidi, a sárga lapokat ellenben szép számban gyűjtötte, a 37. percben már a negyediket kapta a Nikolics-csapat. Kovácsiknak sem kellett nagyokat védenie, de a Honvédnek megfelelt az eseménytelen játék. Márpedig az első félidőben nem sok minden történt, hátrányban ment pihenni a Vidi.

Hogy nem stimmel a fehérvári játék, arról Nikolics kettős cseréje is árulkodott: a második félidőre beküldte Kovácsot és Hadzicot Fiola és Elek helyett. De így is Holender villant először a második félidőben, nagy lövése kevéssel vágódott fölé. Az 55. percben láttuk az első kapusbravúrt, Nikolov tüzelt 16 méterről, Gróf nagyot mentett. És még nagyobbat öt perccel később, amikor Hadzic fejesét tornászta ki a levegőben úszva. A szögletet követően Stopira fejelt, megint Gróf védett. A 65. percben majdnem sakk-mattig játszott egy akciót a Vidi, de Nikolov befejezésénél Gróf újabb bravúrja következett. A következő szituációban meglett a gól, de hiába talált be Stopira, Iványi játékvezető újrarúgatta az ezt megelőző szabadrúgást, és nem adta meg a találatot…

A reklamáló Marko Nikolicsot lelátóra küldte az év játékvezetőjének is megválasztott sporttárs. Elképesztően feszült volt a hangulat, a 80. percben pedig robbant a Vidi-tábor: Huszti szöglete után Juhász csúsztatott, Scsepovics pedig a kapunak háttal állva is a jobb sarokba tudott pörgetni! A Honvéd rögvest támadóbbra váltott, Batik egy szöglet után fejjel adott védeni valót Kovácsiknak. A Vidi kapusa a 86. percben egy hazaadás után ráhozta a szívbajt az övéire, mert eltalálta a rá támadó Honvéd-csatárt, de megúszta a Vidi. A ráadás első percében aztán fordítottak a fehérváriak: Huszti passzolt be jobbról egy szabadrúgást, Hadzic pedig az ötösön állva a léc alá vágta a labdát. Ezután még három percet kellett kihúznia a Vidinek, meg is tette gond nélkül, ezzel pedig története során másodszor megnyerte a Magyar Kupát!

A döntőt az ünneplés, majd a kupa átadása követte, az érmeket Csányi Sándor, az MLSZ elnöke és Szijjártó Péter külügyminiszter adta át. A serleget Juhász Roland emelte a magasba először. A helyszíni ünneplés után a Vidi hazaindul, és éjszaka Székesfehérváron, a Városház téren köszönthetik a szurkolók a csapatot! A klubhonlap tájékoztatása szerint várhatóan 0:30 és 1:00 között érzeknek a játékosok a Városházához.

Budapest Honvéd - MOL Vidi 1-2 (1-0)

Gl.: Holender (11-esből,14.), illetve Scsepovics (80.), Hadzic (90+1.).

Sport

 1. Kiválóan szerepeltek a Varkocs György Box Club versenyzői a kercseligeti Liget Kupán

  Hét versenyzővel szerepelt a Varkocs György Box Club hétvégén a szlovák és magyar bunyósokat felvonultató kercseligeti Liget Kupán. A hét versenyző közül hatan - Tóth Adrián (serdülő, 62 kg, első menetes TKO), Nagy Evelin (junior, 57 kg), Lakatos Viktor (junior, 63 kg), Jónás Dominik (ifi, 91 kg), Lénárt Péter (felnőtt +91 kg), Tórizs László (junior 52 kg) - győztek, míg Németh Zsolt (serdülő 52 kg) sajnos kikapott.

  2019.06.27.
 2. Új játékosok a fehérvári csapatokban, igazolt a Vidi és az Alba is

  Nem telik eseménytelenül az "uborkaszezon", alakulnak a keretek a fehérvári élvonalbeli csapatoknál. A MOL Vidi román utánpótlás-válogatott tehetséggel erősített, az Alba Fehérvár kosarasai szerb magasembert igazoltak, a női kézilabda csapat pedig egy kapussal erősödött.

  2019.06.26.
 3. Bronzérmes lett a Fehérvár Rugby Club felnőtt férfi csapata az olimpiai hetes bajnokságban

  Az olimpiai hetes rögbi felnőtt férfi bajnokság harmadik helyezését szerezte meg a Fehérvár Rugby Club csapata hétvégén, Sopron-Ágfalván. A csoportmérkőzésen az Esztergom felülkerekedett a fehérvári fiúkon, de a Cegléd elleni győzelem továbbjutást ért. Az elődöntőt ezután könnyedén nyerte a Budapest Exiles, a helyosztón a Debrecen viszont nem tudott ellenállni a fehérvári rohamoknak.

  2019.06.26.
 4. Szabó Dániel a II. Európa Játékokon középdöntőbe jutott Magyarország atléta válogatottjával

  A 100 méteres síkfutásban a negyeddöntőben állt rajthoz országos bajnokunk. 10.63-as idővel Szabó 6 ponttal járult hozzá, a csoportban a második helyen a középdöntőbe kvalifikált magyar csapat teljesítményéhez.

  2019.06.26.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak