Armin Hodzic hatodik gólja a szezonban a Vidi hatodik győzelmét eredményezte

A válogatott szünet után a bajnokságban még száz százalékos MOL Fehérvár a Budapest Honvéd vendége volt a hatodik fordulóban. A hazaiak többet birtokolták a labdát és kezdeményezőbbek voltak, de gólt Hodzic révén a Vidi szerzett a hajrában, így hatodik meccsét is megnyerte és hibátlanul vezeti a tabellát.
2019.09.14. 18:58 |

A Vidi kispadja (szokás szerint) úgy nézet ki, hogy azt kezdőcsapata részeként fogadta volna el akármelyik magyar rivális... Csak a rend kedvéért: a padon csupa válogatott mezőnyjátékos ült, az alábbi nemzetek képvieletében: magyar, bosnyák, észak-macedón, Zöld-foki szigeteki, román, bolgár. És Pátkai Máté sérülés miatt ezúttal a padra sem fért oda... Tényleg mély a keret, persze a kezdőcsapat sem tűnt gyengébbnek.

A meccsen azután nem nagyon látszott, hogy ilyen kvalitású, és a bajnokságban száz százalékos csapat játszik egy olyannal, amely négy zakóval kezdte a szezont. A Honvéd nem volt kevésbé veszélyes a Vidinél, bár heyéesebb úgy fogalmazni, hogy egyik csapat sem alakított ki igazi helyzeteket. A fehérváriak egy vélt kezezés miatt reklamáltak, amit Kassai Viktor nem látot annak, a hazaiak pedig a 35. percben kerültek közel a gólhoz. Ekkor egy szöglet után Banó-Szabó közeli lövését bravúrral védte Kovácsik.

Szünet után Petrjak hamar vezetést szerezhetett volna, de lövésénél nagyot védett a pár hete (és éveken át) fehérvári Tomas Tujvel. A második félidőben sem tobzódtunk helyzetekben, és inkább a Hinvéd volt aktív. Kovácsiknak több jó ütemű kilépése is akadt, ezekkel tisztázott, vagy éppen megpattanó lövést védett. A hajrában aztán villant egyet a Vidi, a 82. percben Milanov szép akció végén jobbról beadott, Futács átlépte a labdát, Hodzic pedig érkezett és a bal alsó sarokba lőtt.

Győztes gól lett a bosnyák csatár hatodik bajnoki találata, de ehhez szerencse és Kovácsik Ádám kellett. A hosszabbításban Batik előbb közelről a kapufára lőtt, majd ugyanő egy fejessel is egyenlíthetett volna, ha a Vidi kapusa nem mutatja be a nap védését. Így döntetlen szagú meccsen a ziccerét kihasználó MOL Fehérvár megőrizte hibátlan mérlegét az OTP Bank Ligában.

Budapest Honvéd - MOL Fehérvár 0-1 (0-0)
MOL Fehérvár: Kovácsik - Nego, Juhász, Musliu, Hangya - Hadzic (Futács), Huszti, Elek - Kovács (Milanov), Hodzic, Petrjak.
Gl.: Hodzic (82.)

Fotó: molfehervarfc.hu

Sport

 1. Megverte a Znojmót a Volán, még maradt esély a rájátszásra

  A középszakasz utolsó előtti fordulójában győzelmi kényszerben volt a Hydro-Fehérvár AV19, amely közvetlen riválisát, a Znojmót fogadta. A rájátszást jelentő nyolcadik helyért zajló harcban ezúttal jól védekezve, kapott gól nélkül nyert a Volán, így még maradt matematikai esélye a play-off elérésére.

  2020.02.27.
 2. Századik iskolai fordulóját ünnepelte az ARAK AKTIV

  10 év alatt több mint 8000 székesfehérvári kisiskolás, közel 8000 rajtot jelző dudaszó és megszámlálhatatlanul sok élmény és izgalmas verseny. Az ARAK AKTIV versenysorozta a 100. iskolai fordulót ünnepelte.

  2020.02.27.
 3. A sereghajtó Kaposvári Rákóczi együttesét fogadja szombaton a MOL Fehérvár FC

  Az OTP Bank Liga harmadik körének első mérkőzésén, február 29-én, szombaton 17 órai kezdettel a Kaposvári Rákóczi FC lesz a Vidi ellenfele a MOL Aréna Sóstóban, ahol ezúttal kibővített gyereksarokkal várják a szurkolókat. A jegyvásárlás menetéről és lehetőségeiről itt tájékozódhat.

  2020.02.27.
 4. Fiatal fehérvári falmászók versenyeztek hétvégén az IRCC Alpok-Adria Kupán

  Hétvégén Horvátország fővárosa, Zágráb adott otthont az idei év első IRCC nemzetközi falmászó versenyének. Az Alps-Adriatic IRCC-Croatian Cup 2020 elnevezésű versenyen három fiatal fehérvári mászó próbálta ki magát, első ilyen nehézségű versenyükön; a Rotpunkt Sziklamászó Egyesület tagjai közül Juhász Tamara, Hegedüs-Krisó Dénes és Pajor Vince edzőjükkel, Abonyi Gáborral utazott ki a megmérettetésre. 

  2020.02.26.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak