Higgyünk a valódi szakembereknek! - a fehérvári háziorvosok felhívása

Nem fog elmaradni a negyedik hullám, de nem mindegy milyen lesz a mértéke. Ehhez viszont minél több ember be kell, hogy oltassa magát! A fehérvári háziorvosok az oltás fontosságára, az alapvető higéniai szabályok betartására és a rendelőkbe való telefonos bejelentkezésre hívták fel a figyelmet. Kérték a szülőket, hogy a hőemelkedéses, köhögő gyermeket ne engedjék el az iskolába óvodába!
2021.09.14. 09:19 |

Dr. Vajda Mariann és Dr. Molnár Erika gyermek háziorvosok, Dr. Patik Ferenc és Dr. Horinka Judit felnőtt háziorvosok Székesfehérvár polgármesterével dr. Cser-Palkovics Andrással közösen hívta fel a figyelmet a védőoltás fontosságára.

Székesfehérvár polgármestere arra kérte a fehérvári közéleti szereplőket, politikustársait, hogy pártállástól függetlenül segítsék az oltottsági szint növelését. Támogassák közösen a háziorvosok által kért intelmek, szabályok betartását, és oltassák be magukat!

Itt van a negyedik hullám az országban és ezt érezzük a praxisokban is – mondta Dr. Patik Ferenc. „Azt tapasztaljuk, hogy a lakosság kisebb, de jelentős hányadában hatalmas tévhitek keringenek a járványról és a védőoltásokról. Elég nehéz ezekkel a tévhitekkel megvívni, de megpróbálunk tenni valamit. A város polgármesterének és önkormányzatának a segítségét kérjük annak érdekében, hogy a szakmaiság, a tudomány és a józan ész több teret kapjon. Semmi újat nem tudunk mondani, szeretnénk továbbra is hangsúlyozni, hogy nincs más mód a járvány megelőzésére, mint a védőoltás és a sokak által már jól ismert higéniai szabályok betartása.”

„Most kell lépnünk azért, hogy ne legyen olyan mint tavasszal.”

A vírus Delta variánsa sokkal agresszívebb, mint a korábbiak – hangsúlyozta Dr. Horinka Judit. Mind mondta aki nincs beoltva annak 25x nagyobb esélye van, hogy kórházba kerül és 8x nagyobb, hogy megbetegszik. Sajnos még a 60 év fölöttiek körében is sokan vannak, aki nem oltatták be magukat.

Kérjük a szülőket, hogy a hőemelkedéses, hurutos gyermeket ne engedjék el az iskolába óvodába!

Molnár Erika háziorvos elmondta, hogy az iskolák, óvodák indulásával megnövekedett a felső légúti megbetegedések száma. Szeretnénk gördülékenyebbé tenni a betegellátást és próbálunk egy biztonságos eljárásrendet felállítani. Nem szeretnénk találkozni olyannal esettel, hogy rendelési idő kezdetekor nagyon sokan vannak a rendelőben. Szeretnénk, ha időpontra érkeznének a betegek, amiket telefonon egyeztetünk. A fehérvári gyermek és felnőtt háziorvosok elérhetőségeit ITT találja!

Senki nem hal bele az oltásba!

Dr. Vajda Mariann gyermek háziorvos is az előzetes bejelentkezésre hívta fel a figyelmet. Kiemelte, hogy az oltásba senki nem hal bele!

Higgyünk a valódi szakembereknek!

A védőoltások között válogatni lehet Magyarországon, ami párját ritkító lehetőség a világban és mindenkinek lehetősége van arra, hogy beadassa magának a védőoltást – mondta Székesfehérvár polgármestere. Cser-Palkovics András arról is beszélt, hogy „mindannyian átéltük a nyáron, hogy jó volt visszakapni a szabadságunkat. Hogy ez így is maradjon, az azon múlik, hogy mennyien oltatjuk be magunkat. Ha a kórházi ellátottak száma emelkedik, akkor lesznek korlátozó intézkedések.” Kiemelte, hogy a napokban is azért kellett korlátozást bevezetni városi intézményben, mert az a felnőtt, aki megbetegedett nem volt beoltva. „Senki ne érezze a maszkot cikinek, függetlenül attól, hogy mit írnak elő a szabályok."

Közélet

 1. A fehérvári híradó katonákat méltatták fegyvernemük napján

  A Himnusz dallamára vette kezdetét a Híradók és Elektronikai Szervezetek Napja alkalmából tartott állománygyűlés az MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred alakulatánál.

  2021.09.24.
 2. Közgyűlés - iskolák és óvodák felújításáról is döntött a képviselőtestület

  Közgyűlést tartott pénteken reggel Székesfehérvár képviselő-testülete. Döntés született arról, hogy a Várfalpark helyett a Petőfi parkba kerül az a játszótér, melyet a KÖFÉM jogutód cégei is támogatnak, a Várfalparkban pedig Fehérvár Virágoskertjét alakítják majd ki. Intézmények energetikai felújításáról is döntött a testület, továbbá arról, hogy a Vasvárit a jelenlegi helyén újítják fel, továbbá a Tóparti a Kodolányi felújításáról is döntés született.

  2021.09.24.
 3. Merre tovább Németország? – beszélgetés az MCC Székesfehérvári Képzési Központjában szeptember 30-án

  Újabb eseménnyel készül jövő héten az aktuális nemzetközi helyzet iránt érdeklődőknek az MCC Székesfehérvári Képzési Központja. Szeptember 30-án, csütörtökön 17 órától Merre tovább Németország? címmel szerveznek beszélgetést.

  2021.09.24.
 4. Fehérvár környékén 21 új csuklósbusz állt szolgálatba a helyközi járatokon

  Az elmúlt hetekben huszonegy darab MAN Lion’s City GL A23 típusú csuklós autóbusz kezdte meg szolgálatát a Volánbusznál. Hamarosan további hat darab Credobus Inovell 12 típusú szóló busz is érkezik a megye útjaira. 2018 óta összesen 82 új buszt állított forgalomba a Volánbusz Székesfehérvár környékén.

  2021.09.22.

Eseménynaptár

2021. Szeptember
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár