Hiába a második félidei feltámadás, kikapott Vácon a Fehérvár

Átaludta az első félidőt az Alba Fehérvár KC Vácon, és bár a második játékrészben húsz perc alatt minimálisra csökkentette hátrányát Deli Rita együttese, a meccs hajrája a váciaké volt, akik megérdemelt győzelmet arattak.
Vác – Alba Fehérvár KC 33-25 (19-12)

2018.03.10. 20:05 |

Nagyon jól kezdett a hazai váci gárda, vagy nagyon rosszul a vendég Fehérvár – ez nézőpont kérdése. Szilágyi Zoltán csapata a tizenegyedik percben már 9-3-ra vezetett. Az első félidőben fehérvári oldalon sem í védekezés, sem pedig a támadás nem ütötte meg azt a szintet, mellyel egy csapatnak lenne esélye a Vác otthonában győzni. A félidei 19-12-es eredmény után Deli Rita mindenkit, még a cserejátékosokat is határozottan az öltözőbe parancsolt eligazításra!

Ennek pedig meg is lett az eredménye, egy 4-1-es kezdéssel faragott hátrányából az Alba, melyben ismét üde színfolt volt Hudra Enikő, a még mindig csak tizenhét esztendős játékos négy gólt tapasztott a világklasszis Barbara Arenhart kapujába, védekezésben pedig remekül fogta meg Hámori Konszuélát. Hudra jó teljesítménye mellé felzárkóztak a többiek is, a Fehérvár pedig a Vác mögé szorosan: tíz perccel a vége előtt csak két gól volt a differencia. 26-24 után azonban ismét állva hagyta ellenfelét a Vác, és 7-1-gyel „behúzta” a hajrát, és végül 33-25-re győzött.

Vác – Alba Fehérvár KC 33-25 (19-12)
Fehérvár: Herr, Mistina, Gabina (kapusok) – Májer, Zsilinszkajtye 1, Lavko 5(2), Mendy 2, Gorsenyina 5, Pelczéder 1, Gjorgjijevska 2, Boldizsár 1, Mayer 3, Nascimento 1, Hudra 4.

Sport

 1. Hétvégén a Magyar Kupa küzdelmei is elkezdődnek - Cigándra látogat a Vidi

  Hosszú idő után először kerül sor Magyar Kupa-hétvégére a magyar labdarúgásban. Minden NB I-es együtteshez hasonlóan a MOL Vidi FC is a legjobb 128 csapat között kezdi meg szereplését az idei kiírásban. A szeptember 23-án, vasárnap 13 órakor kezdődő összecsapás során a Vidi ellenfele az NB III-as Cigánd SE gárdája lesz.

  2018.09.21.
 2. Többet támadott, de kikapott az Európa-liga rajtján a Vidi a Boriszovtól

  Első mérkőzését játszotta az Európa-liga idei főtábláján a Vidi FC. A fehérváriak a BATE Boriszov ellen jobbára fölényben voltak az első félidőben a Groupama Arénában, de gólt a vendégek szereztek, ezzel vezettek szünetben. A továbbiakban többet támadott, de nem tudott betalálni a Vidi, egy fejesgól pedig eldöntötte a meccset a BATE javára, így vereséggel indult az EL-kaland.

  2018.09.20.
 3. Kosárlabda-utánpótlás: megkezdődtek az egyeztetések

  Az elmúlt hetekben sokan figyelemmel kísérték az Alba Regia SC és a Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia nyilvánosság előtt zajló vitáját. A város kérésére a héten tárgyalóasztalhoz ültek a felek. Az Önkormányzat örül, hogy előrelépés történt, hiszen ez a gyerekek és a fehérvári kosárlabdasport érdeke. A munkacsoport által tárgyalt témákból is látszik, hogy vannak még nyitott kérdések. 

  2018.09.20.
 4. Takács Boglárka és Endrész Klaudia ARAK-os atléták is letették az olimpiai esküt

  A fővárosban ünnepélyes keretek között fogadalmat tettek a 17 nap múlva, október 6-án kezdődő Buenos Aires-i, 3. Nyári Ifjúsági Olimpiai Játékokra készülő magyar sportolók. A 79 fős csapatot dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár és Kulcsár Krisztián, a MOB elnöke is köszöntötte.

  2018.09.20.

A legszebb pillanatok

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak