Hiába a második félidei feltámadás, kikapott Vácon a Fehérvár

Átaludta az első félidőt az Alba Fehérvár KC Vácon, és bár a második játékrészben húsz perc alatt minimálisra csökkentette hátrányát Deli Rita együttese, a meccs hajrája a váciaké volt, akik megérdemelt győzelmet arattak.
Vác – Alba Fehérvár KC 33-25 (19-12)

2018.03.10. 20:05 |

Nagyon jól kezdett a hazai váci gárda, vagy nagyon rosszul a vendég Fehérvár – ez nézőpont kérdése. Szilágyi Zoltán csapata a tizenegyedik percben már 9-3-ra vezetett. Az első félidőben fehérvári oldalon sem í védekezés, sem pedig a támadás nem ütötte meg azt a szintet, mellyel egy csapatnak lenne esélye a Vác otthonában győzni. A félidei 19-12-es eredmény után Deli Rita mindenkit, még a cserejátékosokat is határozottan az öltözőbe parancsolt eligazításra!

Ennek pedig meg is lett az eredménye, egy 4-1-es kezdéssel faragott hátrányából az Alba, melyben ismét üde színfolt volt Hudra Enikő, a még mindig csak tizenhét esztendős játékos négy gólt tapasztott a világklasszis Barbara Arenhart kapujába, védekezésben pedig remekül fogta meg Hámori Konszuélát. Hudra jó teljesítménye mellé felzárkóztak a többiek is, a Fehérvár pedig a Vác mögé szorosan: tíz perccel a vége előtt csak két gól volt a differencia. 26-24 után azonban ismét állva hagyta ellenfelét a Vác, és 7-1-gyel „behúzta” a hajrát, és végül 33-25-re győzött.

Vác – Alba Fehérvár KC 33-25 (19-12)
Fehérvár: Herr, Mistina, Gabina (kapusok) – Májer, Zsilinszkajtye 1, Lavko 5(2), Mendy 2, Gorsenyina 5, Pelczéder 1, Gjorgjijevska 2, Boldizsár 1, Mayer 3, Nascimento 1, Hudra 4.

Sport

 1. Szombaton egész nap a profi táncosoké a Köfém-csarnok

  A versenytánc magyar élmezőnyének részvételével rendezi meg a Laguna Kulturális és Tánc Sport Egyesület a XVII. Lászlóvill Kupa Táncversenyt, 2018. március 24-én szombaton 10 órától, a Köfém Sportcsarnokban. Egész nap tart majd a program.

  2018.03.23.
 2. Történelmi szezon előtt a Fehérvár Enthroners, szombaton rajt!

  Március 24-én, szombaton megkezdi szereplését a HFL-ben, a magyar csúcsligában a Fehérvár Enthroners. A kiadott időponthoz képest egy órával később, 15 órakor kezdődik a mérkőzés. A székesfehérvári amerikai futball-csapat két év alatt jutott fel a legmagasabb osztályba, és idén a magyar élvonal mellett az osztrák divízió IV-ben is megméretteti magát.

  2018.03.21.
 3. Hozta a kötelezőt az Alba a MAFC ellen a kosárbajnokságban

  Egy kellemetlen jászberényi vereség után a sereghajtó MAFC ellen javíthatott az Alba Fehérvár a kosárlabda-bajnokságban.A fővárosiak nem nagyon tudták megállítani támadásban a Mohammed vezette hazaiakat, már szünetig csaknem hatvan pontot dobott az Alba. Később hússzal is vezettek a fehérváriak, de a védekezés kihagyásai miatt sok pontot kaptak. A győzelmet nem fenyegette veszély az alapszakasz utolsó hazai mérkőzésén.

  2018.03.21.
 4. Juhász Roland a Hivatásos Labdarúgók Szervezete új elnöke

  Az elnöki posztot nyolc éven át betöltő, ám egyéb feladatai miatt leköszönő ferencvárosi Gera Zoltán helyére a tagság ellenszavazat nélkül megválasztotta Juhász Rolandot, a Videoton csapatkapitányát a Hivatásos Labdarúgók Szervezete elnökének.

  2018.03.20.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak