Hiába a második félidei feltámadás, kikapott Vácon a Fehérvár

Átaludta az első félidőt az Alba Fehérvár KC Vácon, és bár a második játékrészben húsz perc alatt minimálisra csökkentette hátrányát Deli Rita együttese, a meccs hajrája a váciaké volt, akik megérdemelt győzelmet arattak.
Vác – Alba Fehérvár KC 33-25 (19-12)

2018.03.10. 20:05 |

Nagyon jól kezdett a hazai váci gárda, vagy nagyon rosszul a vendég Fehérvár – ez nézőpont kérdése. Szilágyi Zoltán csapata a tizenegyedik percben már 9-3-ra vezetett. Az első félidőben fehérvári oldalon sem í védekezés, sem pedig a támadás nem ütötte meg azt a szintet, mellyel egy csapatnak lenne esélye a Vác otthonában győzni. A félidei 19-12-es eredmény után Deli Rita mindenkit, még a cserejátékosokat is határozottan az öltözőbe parancsolt eligazításra!

Ennek pedig meg is lett az eredménye, egy 4-1-es kezdéssel faragott hátrányából az Alba, melyben ismét üde színfolt volt Hudra Enikő, a még mindig csak tizenhét esztendős játékos négy gólt tapasztott a világklasszis Barbara Arenhart kapujába, védekezésben pedig remekül fogta meg Hámori Konszuélát. Hudra jó teljesítménye mellé felzárkóztak a többiek is, a Fehérvár pedig a Vác mögé szorosan: tíz perccel a vége előtt csak két gól volt a differencia. 26-24 után azonban ismét állva hagyta ellenfelét a Vác, és 7-1-gyel „behúzta” a hajrát, és végül 33-25-re győzött.

Vác – Alba Fehérvár KC 33-25 (19-12)
Fehérvár: Herr, Mistina, Gabina (kapusok) – Májer, Zsilinszkajtye 1, Lavko 5(2), Mendy 2, Gorsenyina 5, Pelczéder 1, Gjorgjijevska 2, Boldizsár 1, Mayer 3, Nascimento 1, Hudra 4.

Sport

 1. Karate: remek fehérvári szereplés a KWU világeseményén

  Várnában rendezte meg a KWU (Kyokushin World Union) világszervezet a második felnőtt, súlycsoportos Európa-bajnokságát és a hatodik nyílt, utánpótlás világbajnokságát. Az óriási viadalon 32 ország, csaknem 800 versenyzője mérte össze erejét knock down kyokushin küzdelemben. Mint azt a számok is mutatják, ez az egyik legrangosabb esemény ma a kyokushin karate világában.

  2018.12.14.
 2. Nagy gólok meccsén Vidi-döntetlen a Chelsea ellen

  Az Európa-liga csoportkörének utolsó találkozóján a MOL Vidi FC a Chelsea-t fogadta a Groupama Arénában. A Vidinek ponto(ka)t kellett szereznie az angol sztárcsapat ellen, hogy legyen esélye továbbjutni a csoportból. A Chelsea szerzett vezetést, de öngóllal egyenlített a Vidi még az első félidőben. A folytatásban Nego parádés góljára Giroud is nagy szabadrúgással válaszolt, így döntetlen lett a meccs, a Vidi pedig a BATE győzelme miatt nem jutott tovább.

  2018.12.13.
 3. Szorosabbra fűzte kapcsolatát a fehérvári jégkorong alapítvány és a tóvárosi iskola

  Együttműködési megállapodást írtak alá a Fehérvár 19 Jégkorong Alapítvány, a Tóvárosi Általános Iskola és a Székesfehérvári Tankerületi Központ képviselői csütörtökön, Tóváros iskolájának tornatermében. Az együttműködés keretében a 7-10 éves, alsó tagozatos tanulók juthatnak minőségi feltételrendszerhez, általános és sokoldalú képességfejlesztésben lehet részük, kiváló szakemberek vezetésével.

  2018.12.13.
 4. Már-már megnyert meccset vesztett el Bulgáriában az Alba Fehérvár

  A FIBA Európa-kupa második csoportkörének nyitányán Botevgrádban lépett pályára az Alba Fehérvár. A Lóránt Pétert továbbra is nélkülöző Alba az első félidőben jól dobott, a másodikban pedig sokáig tudta menedzselni felépített előnyét. A végére azonban összedőlt az építmény, a hazaiak egy utolsó másodpercekben esett triplával egyenlítettek, majd a hosszabbításban jobban célozva megnyerték a meccset.

  2018.12.12.

Fehérvári advent

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak