Hétvégén rendezik Fehérváron a megyei válogatottak tornáját

Az évtizedes hagyománnyal rendelkező megyei válogatottak tornáján természetesen Fejér megye is képviselteti magát, sőt Székesfehérvár ad otthont a hétvégi eseményeknek. A válogatottakba olyan megyei bajnokságban futballozó játékosok kaptak meghívást, akik nem szerepeltek a Megye I-es osztálynál magasabb szinten.
2022.01.12. 09:04 |

Január 15-én és január 16-án, szombaton és vasárnap rendezik meg a Megyei Válogatottak Dél-Közép Dunántúli Regionális Tornáját Székesfehérváron.

A résztvevő válogatottak, név szerint Baranya, Budapest, Fejér, Somogy és Tolna három helyszínen, két napon keresztül küzdenek majd a továbbjutásért. A tét nagy, hiszen ahogy azt Bencsik István, a Fejér Megyei Labdarúgó Szövetség társadalmi elnöke a FEOL-nak elmondta: az országos döntő nyertese képviseli majd hazánkat Spanyolországban, az európai finálén.

Az országos döntőbe (február 5-6., Budapest) jutás első lépése a regionális torna megnyerése. Ehhez a Fejér megyei válogatott néhány éve már közel került, most pedig Pavlik József edző vezérletével újra próbálkozhatnak. A mérkőzéseket szombaton a Mezővári József Sportpályán, valamint a FŐNIX Park műfüves pályáin bonyolítják le, majd vasárnap a MOL Aréna Sóstó Edzőközpontba teszi át a székhelyét a torna. A meccsek egyaránt 30 perces félidővel, műfüves pályákon kerülnek megrendezésre.

A Fejér megyei válogatott mérkőzéseinek időpontjai:

január 15.: 14.45 Somogy – Fejér
január 15.: 16.30 Fejér – Baranya

Helyszín: Főnix Park

január 16.: 9.30 Tolna – Fejér
január 16.: 12.30 Fejér – Budapest

Helyszín: MOL Aréna Sóstó Edzőközpont

A Fejér megyei csapat pályaválasztóként fehér, vendégként narancsszínű mezben lép majd pályára.

Sport

 1. Röplabda: utánpótlás eredmények, hét győzelemmel, négy vereséggel

  Öt korosztályos bajnokság küzdelmeiben voltak érdekeltek az ÉDRA-MÁV Előre különböző utánpótláscsapatai a mögöttünk hagyott hétvégén. Női NB II-es csapatunk fordulatos mérkőzésen maradt alul Veszprémben, ugyanakkor a férfiak legyőzték a Széchenyi Győrt. Az U19-es lányok két győzelmet és egy vereséget begyűjtve utazhattak haza Lovasberényből, a szuperminik pedig Tahitótfaluban mutatták meg, mit tudnak.

  2022.01.25.
 2. Jégkorong: magabiztos Titánok győzelem a Dunaújváros ellen!

  A Fehérvári Titánok jégkorongcsapata hétfőn a Dunaújvárosi Acélbikák együttesét fogadta a Raktár utcában. A Titánok az Erste Liga sorozatban a 10. helyen álltak, két ponttal megelőzve a Dunaújvárost. A fehérvári fiatalok magabiztos sikerükkel öt pontra növelték az előnyüket.

  2022.01.24.
 3. Hiába, a sport már csak ilyen…

  Hogy miért mondhatjuk ezt? Most azért, mert nagy meglepetésre a jégkorong Magyar Kupa döntőjében Székesfehérváron nem a toronymagasan esélyesnek mondott Hydro Fehérvár AV19 nyerte a finálét, hanem a nem túl hosszú múlttal rendelkező DEAC csapata. 

  2022.01.24.
 4. Röplabda: sima MÁV Előre-Bericap győzelem a Budaörs ellen

  A MÁV Előre SC-Bericap hNB I-es női röplabdacsapata három szettben aratott győzelmet aratott a Budaörsi DSE-Emericus ellen, a női NB I Liga alapszakasz legutóbbi fordulójában. A fehérváriak sikeréhez egy pillanatnyi kétség nem fűződhetett.

  2022.01.24.
Nyitott tornatermek

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak