Hétfőn este kezdik a déli összekötő vasút fölötti hídgerendáinak beemelését

Jelentős eseményhez érkezik a déli összekötőút építése. Hétfőn estétől emelik be a budapesti vasútvonal fölé a hídgerendákat, az esti és éjszakai munkavégzés egészen péntekig tart majd. Az építkezés ideje alatt mindenki türelmét és megértését kérik.
2021.03.22. 11:30 |

Ütemezettem, jól halad a déli összekötőút építése. A várost elkerülő útszakasz kialakítása sok terhet levesz majd a belső utakról. Az összességében mintegy 4.5 milliárd forintos uniós forrásból megvalósuló déli összekötőút tehermentesíti a Széchenyi út – Horvát István utca kereszteződést, a Mártírok útját – ezzel pedig több városrész közlekedési helyzetét javítja majd.

Ezen a héten jelentős esemény lesz a déli összekötőút építésénél: most emelik be a budapesti vasútvonal fölé a hídgerendákat. A munkák este kezdődnek és a hajnali órákig tartanak. Teljes vágányzár szükséges a nagyméretű gerendák beemeléséhez, amelyre a MÁV csak a vasúti közlekedést legkevésbé zavaró éjszakai időpontban adott engedélyt.

A tervek szerint öt este és éjszaka alatt - ezen a héten hétfőtől péntekig - megtörténik a hossztartók daruzása, és a kapcsolódó munkák elvégzése. A gerendák Dunaújvárosból érkeznek, a Köles utcán keresztül viszik be a vasúthoz.

Az érintett vágányszakasz közelében nincsenek lakóházak, a Déli Ipari Park és a tejüzem esik legközelebb hozzá. Az éjszakai munkák és szállítás okozta kellemetlenségekért a környéken élők türelmét és megértését kérik.

Városfejlesztés

 1. Rekortán borítású futópálya épül Maroshegyen

  Újabb rekortán borítású futópálya épül Székesfehérváron. Az Országos Futópálya-építési Program keretében idén elnyert támogatással és saját forrás felhasználásával Maroshegyen, az Aradi és a Nagyszebeni utcák közötti szabad területen valósul meg a fejlesztés. 

  2021.04.09.
 2. Faültetés teljes földcserével a Vízivárosban - nyolc nagy csemetét telepítettek

  A Vízivárosban az iskola udvara melletti murvás területen ültettek csütörtökön nagy előnevelt fákat a Városgondnokság kertészei. Egy ginkgo, kettő mezei juhar, egy-egy darab 'Elsrijk' és 'Pacific Sunset' fajtájú juhar, illetve kettő oszlopos 'Lobel' szil került a területre.

  2021.04.08.
 3. A Szivárvány Óvodában fejeződik be a tavaly indult udvarfelújítási program

  Tavaly nyáron indult az a program, aminek köszönhetően öt székesfehérvári óvoda udvara újult meg bruttó 141 millió forintos uniós forrásból. Biztonságos eszközökkel és tereprendezéssel szépültek meg az udvarok a Napsugár, az Árpád úti, a Liget sori, a Szivárvány és a Tolnai utcai óvodában. Összesen kilencszáz kisgyermek mindennapjait teszik komfortossá a fejlesztések.

  2021.04.08.
 4. A Móri úton is lesz kerékpárút a hét hónapig tartó felújítás után

  Székesfehérvár önkormányzata az elmúlt években számos fontos gyűjtőutat megújított. Ennek folytatásaként készül a város a Móri út felújítására is, amit évtizedek óta óriási forgalom terhel. Az útszerkezetet, az út- és járdafelületet, a vízelvezetést, a közvilágítást, a kerékpáros létesítményeket és a forgalmi rendet érintő változásokat is tartalmazó felújítás pályázati forrásból valósul meg.

  2021.04.07.
 1. Ütemezetten halad a felújítás - már építik a Kodály Zoltán Iskola új tornateremét

  A tervezett ütemben halad a Kodály Zoltán Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola felújítása, bővítése. Jelenleg a tető bontása zajlik azon az épületszárnyon, melynek beépítésével új tantermek valósulnak meg, illetve készül már az új, a korábbinál kétszer nagyobb tornaterem alapja is. A részletekről Kneifel Imre, az intézmény igazgatója adott tájékoztatást.

  2021.03.31.
 2. Restaurálják az Ybl-szobrot - április végén kerül vissza a Zichy ligetbe

  Megszépült formában egy hónap múlva tér vissza eredeti helyére Ybl Miklós szobra a Zichy ligetbe. Az alkotáson állagmegóvást végeznek, megtisztítják, statikai vázát megerősítik. A felújítási munkát az alkotó, Lestány-Goda János szobrászművész és öntőmester végzi.

  2021.03.23.
 3. Éjszaka emelték be a déli összekötő vasúti hídjának gerendáit

  Hétfőn késő estétől kezdték beemelni a déli összekötőút építésénél a budapesti vasútvonal fölé a hídgerendákat. A munkák este kezdődtek és egészen hajnalig tartottak. A tervek szerint öt este és éjszaka alatt megtörténik a hossztartók daruzása, és a kapcsolódó munkák elvégzése. 

  2021.03.23.
 4. Kerékpársávok lesznek a Zámoly utcában és megépül a járda Kiskút útján a Park centerig

  A tervek szerint még idén elkezdődik a Zámoly utcai körforgalomtól a Fecskeparti útig a kerékpársávok építése. Onnantól pedig egészen a Kiskút útja végéig önálló nyomvonalon járda és kerékpárút épül az év második felében induló beruházás keretében.

  2021.03.23.

Hirdetés

Lakossági tájékoztatás

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár