Helyt állnak a fehérvári kórházban is az MH 43. ezred honvédei

Több területen segíti a Magyar Honvédség – így a székesfehérvári MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred - állománya is a járvány alatt az ország működőképességének fenntartását.
2020.11.26. 13:18 |

A katonai jelenléttel az egészségügyi területen dolgozók leterheltségének csökkentését kívánják elérni, hiszen léteznek olyan feladatok, amelyek egészségügyi szakképesítés nélkül is elláthatók.

A Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház szakrendelőjének előcsarnokában, ahol napi szinten két-háromezer ember is megfordul, három katona teljesít lassan két hete szolgálatot. Bánfi Dóra főtörzsőrmester, Bognár Nikolett zászlós és Csiszár Gergely szakaszvezető. Elmondásuk szerint örülnek a dolgozók, hogy ott vannak és segítenek, legyen szó lázmérésről, vagy útba igazításról.

Közélet

 1. Járványköltségvetés készült, de idén is garantált a város hitelfelvétel nélküli, stabil gazdálkodása

  Szerdán lépett hatályba Székesfehérvár 2021. évi költségvetése. Dr. Cser-Palkovics András polgármester „járványköltségvetést” írt alá a Városházán, 75 milliárd forint főösszeggel, amiből 21 milliárd forint az Önkormányzat saját bevétele, működésre 30 milliárd, fejlesztésekre pedig több mint 40 milliárd forintot számolva. 

  2021.01.20.
 2. Honvédelmi ismeretek és hazafias tradíciók átadását segítő megállapodást kötöttek

  Együttműködési megállapodást írt alá a Honvédelmi Sportszövetség, a Székesfehérvári Tankerületi Központ és a Székesfehérvári Vasvári Pál Általános Iskola abból a célból, hogy elősegítse a hagyományőrző, hazafias tradíciók és a honvédelmi ismeretek átadását a fiatalok számára.

  2021.01.20.
 3. Szombaton írják országszerte a középiskolai központi írásbeli felvételi vizsgát

  Január 23-án, szombaton délelőtt írják országszerte, így Székesfehérváron is a középiskolai központi felvételi vizsgákat a diákok. A járványvédelmi szabályok értelmében egy teremben legfeljebb 10 vizsgázó lehet, minimum másfél méteres védőtávolsággal. Számukra nem teszik kötelezővé a védőmaszk használatát, a felügyelő tanároknak azonban igen – olvasható az Oktatási Hivatal honlapján közzétett egészségügyi ajánlásokban.

  2021.01.20.
 4. A Wannsee-i konferenciára emlékeznek Székesfehérváron

  A Wannsee-i konferenciáról emlékezik meg az idei év első Közéleti klubjában a Tarsoly Ifjúságért Egyesület és az MTA VEAB Politikatudományi Munkabizottsága. A rendkívüli helyzet miatt idén a hagyományos emlékező program elmarad, helyette egyéni emlékezésre kérik a fehérváriakat. 

  2021.01.19.

Lakossági tájékoztatás

Fehérvár Magazin

Webkamera

360 Fehérvár