Váltás a grafikus oldalra INGYENES FELOLVASÓ PROGRAM LETÖLTÉSE

Hazai halak kerülnek a fehérváriak ünnepi asztalára – sokan választják a Bajcshal kínálatát

A városi piacon működő üzlet Magyarország egyik legnagyobb haltermelő és feldolgozó vállalkozásához tartozik, ahol évtizedek óta garantálják a friss, ellenőrzött alapanyagokat. A kínálatban tisztított és feldolgozott halak, konyhakész termékek, friss halászlé-alapok és különleges füstölt finomságok is megtalálhatók.
2025.12.15. 11:39 |
Hazai halak kerülnek a fehérváriak ünnepi asztalára – sokan választják a Bajcshal kínálatát

A karácsonyi készülődés egyik legfontosabb része a minőségi hal beszerzése, amelyhez a Bajcshal halbolt biztos forrást kínál.

A Bajcshal saját termelésű kaviárjai nemzetközi díjakat nyertek, és igazi különlegességet jelenthetnek az ünnepi asztalon. A vállalat a legszigorúbb élelmiszerbiztonsági előírások szerint dolgozik, halait természetes, hozamfokozóktól mentes takarmánnyal neveli. Péntek reggel már megtelt a piac, a vásárlók sorra érkeztek, sokan kifejezetten a karácsonyi halételekhez vásároltak.

Szilágyi Gáborral, a Bajcshal Kft. ügyvezető igazgatójával beszélgettünk az ünnepi asztal minőségi halkínálatáról, a hazai halfogyasztásról, a halpiacról: "A magyarok többsége elsősorban karácsonykor készít halételeket, és a fehérvári piacon továbbra is a ponty az egyik legkeresettebb halfaj, ám a vásárlói szokások változnak." - emelte ki az ügyvezető igazgató, aki szerint egyre többen keresik az afrikai harcsát, a pisztrángot és a süllőt is.

Egész évben hasonló a halak aránya, karácsonyra azonban a drágább halak felé tolódik az igény. A szürke harcsa és a süllő ilyenkor jobban megjelenik a pultban. Alapvetően azonban a ponty és az afrikai harcsa határozza meg az elmúlt évek halforgalmát” – mondja az igazgató.

A szakemberek szerint a tudatos választás nemcsak gasztronómiai, hanem egészségügyi szempontból is fontos. Nagy István agrárminiszter a hét elején tartott budapesti sajtótájékoztatón kiemelte: a halhús bizonyítottan csökkenti a Magyarországon vezető halálozási oknak számító szív- és érrendszeri betegségek kockázatát. A hazai halat vásárlók ezzel nemcsak az egészségüket támogatják, hanem az akvakultúra ágazat fennmaradását is, amely kulcsszerepet tölt be a vidéki foglalkoztatásban. A fehérvári piacon tapasztalt érdeklődés is azt mutatja: a minőségi, hazai halaknak továbbra is biztos helyük van a karácsonyi asztalon. 

A bolt az Alba Plaza melletti Városi Piac hátsó kijáratánál várja azokat, akik valódi minőséget szeretnének az ünnepi menübe.

Nyitva tartás:

2025. december 15. hétfő 6.00 – 14.00

2025. december 16. kedd 6.00 – 14.00

2025. december 17. szerda 6.00 – 14.00

2025. december 18. csütörtök 6.00 – 14.00
 
2025. december 19. péntek 6.00 – 14.00

2025. december 20. szombat 6.00 – 12.00

2025. december 21. vasárnap 6.00 – 12.00

2025. december 22. hétfő 6.00 – 14.00

2025. december 23. kedd 6.00 – 14.00

2025. december 24. szerda zárva

2025. december 25. csütörtök zárva

2025. december 26. péntek zárva

2025. december 27. szombat zárva

2025. december 28. vasárnap zárva

2025. december 29. hétfő zárva

2025. december 30. kedd 6.00-14.00

2025. december 31. szerda zárva

Nyitás: 2026. január 6.