Hatvan csapatot várnak a XIX. Masterplast Fehérvári Futballfesztiválra a két ünnep között

Fehérváron hagyományosan a két ünnep között is pezseg a sportélet; idén december 27-e és 30-a között lesz a Videoton Oktatási Központban a XIX. Videoton FCF Baráti Kör Egyesület Fehérvári Kispályás Ünnepi Futballfesztivál Családi Sport- és Egészségnapok Határok Nélkül című, hagyományos év végi fehérvári fociünnep, amelynek részletes programját sajtótájékoztatón ismertették szerdán a Hiemer-házban. A négy napos esemény számos kiegészítő programot is kínál.
2018.12.19. 12:05 |

Ha év vége, akkor futballfesztivál Székesfehérváron, már tizenkilencedik alkalommal, így óriási rangot ad a hagyomány ennek a tornának.

Sokan készülnek rá, hogy karácsony elteltével néhány kellemes napot töltsenek együtt a VOK-ban, ahol ismételten aktív, tartalmas kikapcsolódási lehetőség fogadja azokat, akik ellátogatnak az eseményre.” - emelte ki Mészáros Attila, aki megköszönte a Videoton Baráti Kör Egyesületnek, a társszervezőknek és a támogatóknak, hogy az idei esztendőben is megszervezték, illetőleg segítették a programot. Fehérvár alpolgármestere felhívta a figyelmet a kiegészítő programokra is, amelyek közt a családok valamennyi tagja megtalálhatja a számára legérdekesebbet.

A nevezési határidő lejárt, kialakult a nemzetközi torna hatvancsapatos mezőnye.” - számolt be a az utolsó simítások előtt Juhász László, a fesztivál főszervezője, aki hozzátette: „ami a torna nemzetköziségét illeti, Fehérvár testvérvárosait hívtuk meg elsőként, valamint, ügyeltünk arra is, hogy valamennyi elszakított országrészből érkezzenek csapatok.

A XIX. Videoton FCF Baráti Kör Egyesület Fehérvári Kispályás Ünnepi Futballfesztivál Családi Sport- és Egészségnapok Határok Nélkül tornáin összesen hatvan csapat lép pályára, ötven órányi időt ölelnek fel a különféle programok a négy nap során.”

Az Öregfiúk és a Szurkolói Kupa résztvevői hagyományosan az első napon, december 27-én lépnek pályára, tizenkét, illetőleg hat csapattal. December 28-án, pénteken elkezdődik a nagy nemzetközi felnőtt kupa, amelyen huszonnégy csapat vesz részt. Szintén pénteken lesz a Női Focikupa, hat csapattal és a minden korosztályban, U7-től meghirdetett amatőr ketrecfoci-bajnokság is megrendezésre kerül. Szombaton lesz az U-11-es Gyermek Kupa hat csapattal, majd a zárónapon, 30-án, vasárnap a nagy torna egyenes ági küzdelmei zajlanak majd, illetőleg két gálamérkőzési is lesz; az egyik a Botos István Emlékkupa, a másik pedig a közéleti gálameccs, ismert fehérváriakkal.

A harmadik gálameccset idén egy újdonsággal váltottuk ki, közvetlenül a bronzmérkőzés előtt a Fehérvár Táncosa verseny döntősei közül három produkciót is láthat a közönség.” - hangsúlyozta a főszervező, hozzátéve, hogy „Székesfehérvár Önkormányzata és a névadó szponzor, a Masterplast segítsége nélkül nem tudnánk ekkora és ilyen minőségű futballfesztivált szervezni, ezért köszönjük a segítségüket.”

A névadó szponzor nevében Szőlősiné Pavelka Zsuzsanna, a Masterplast vezérigazgató-helyettese elmondta, mivel nagyon fontosnak tartják az egészséges életmódra nevelést, öröm számukra, hogy sok gyermek is részt vesz a tornán, valamint kiemelte, hogy leányvállalatuk székhelyéről, Nagyváradról is érkeznek gyerekek. A társszervező Vadásztölténygyári Vasas Ifjúsági és Sportegyesületet Kiliti Ferenc, elnök képviselte, aki a szurkolói torna részleteiről számolt be.

Sport

 1. Előkelő helyezéseket szereztek a Rotpunkt nehézségi mászói a BigWall Magyar Kupán

  Szombaton Budapesten BigWall Magyar kupafordulóra került sor falmászás nehézségi kategóriában. A fehérvári Rotpunkt Sziklamászó Egyesület tagjai közül Forgács Eszter ifi és nyílt női kategóriában is negyedik lett, utóbbiban Zsilák Kinga bronzérmet szerzett. A gyerekek között Juhász Tamara ezüstérmes, míg a serdülőknél Pajor Vince bronzérmes lett.

  2019.05.21.
 2. ARAK: biztató eredmények Kelet kupától Savaria kupáig

  Felnőtt és utánpóltás versenyeken is jól szerepeltek múlt hét végén az ARAK atlétái. A dobók Szombathelyen értek el kiváló eredményeket, a futók pedig Debrecenben remekeltek. Kiemelendő, hogy Csókás Nikolasz 400 gáton junior Európa-bajnoki szintet futott, vagyis készülhet a kontinenstornára.

  2019.05.21.
 3. Loic Negót választották az év játékosának a csapatok képviselői

  Az MLSZ által szervezett RangAdó gála keretében adták át a díjakat a labadrúgó-szezon legjobbjainak. A csapatok kapitánya, edzője és két-két játékosa szavazott, és a legjobb labdarúgónak a MOL Vidi francia-magyar játékosát, Loic Negót választották.

  2019.05.20.
 4. Május 24-én, pénteken lesz a Fehérvári Diáktanács sportnapja, 23-án a selejtezők

  A Székesfehérvári Diáktanács idén is megrendezi a városi diák sportnapot május 23-24-én, csütörtökön (selejtezők) és pénteken a Bregyó-közi Sportcentrumban. Általános és középiskolás csapatok jelentkezését várják kispályás foci (5+1 fős csapatok), streetball (3 fő), tollaslabda, asztalitenisz, frizbi és strandröplabda (6 fő) sportágakban. Jelentkezni lehet a diaktanacs@pmhiv.szekesfehervar.hu e-mail címen.

  2019.05.20.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak