Hatvan csapatot várnak a XIX. Masterplast Fehérvári Futballfesztiválra a két ünnep között

Fehérváron hagyományosan a két ünnep között is pezseg a sportélet; idén december 27-e és 30-a között lesz a Videoton Oktatási Központban a XIX. Videoton FCF Baráti Kör Egyesület Fehérvári Kispályás Ünnepi Futballfesztivál Családi Sport- és Egészségnapok Határok Nélkül című, hagyományos év végi fehérvári fociünnep, amelynek részletes programját sajtótájékoztatón ismertették szerdán a Hiemer-házban. A négy napos esemény számos kiegészítő programot is kínál.
2018.12.19. 12:05 |

Ha év vége, akkor futballfesztivál Székesfehérváron, már tizenkilencedik alkalommal, így óriási rangot ad a hagyomány ennek a tornának.

Sokan készülnek rá, hogy karácsony elteltével néhány kellemes napot töltsenek együtt a VOK-ban, ahol ismételten aktív, tartalmas kikapcsolódási lehetőség fogadja azokat, akik ellátogatnak az eseményre.” - emelte ki Mészáros Attila, aki megköszönte a Videoton Baráti Kör Egyesületnek, a társszervezőknek és a támogatóknak, hogy az idei esztendőben is megszervezték, illetőleg segítették a programot. Fehérvár alpolgármestere felhívta a figyelmet a kiegészítő programokra is, amelyek közt a családok valamennyi tagja megtalálhatja a számára legérdekesebbet.

A nevezési határidő lejárt, kialakult a nemzetközi torna hatvancsapatos mezőnye.” - számolt be a az utolsó simítások előtt Juhász László, a fesztivál főszervezője, aki hozzátette: „ami a torna nemzetköziségét illeti, Fehérvár testvérvárosait hívtuk meg elsőként, valamint, ügyeltünk arra is, hogy valamennyi elszakított országrészből érkezzenek csapatok.

A XIX. Videoton FCF Baráti Kör Egyesület Fehérvári Kispályás Ünnepi Futballfesztivál Családi Sport- és Egészségnapok Határok Nélkül tornáin összesen hatvan csapat lép pályára, ötven órányi időt ölelnek fel a különféle programok a négy nap során.”

Az Öregfiúk és a Szurkolói Kupa résztvevői hagyományosan az első napon, december 27-én lépnek pályára, tizenkét, illetőleg hat csapattal. December 28-án, pénteken elkezdődik a nagy nemzetközi felnőtt kupa, amelyen huszonnégy csapat vesz részt. Szintén pénteken lesz a Női Focikupa, hat csapattal és a minden korosztályban, U7-től meghirdetett amatőr ketrecfoci-bajnokság is megrendezésre kerül. Szombaton lesz az U-11-es Gyermek Kupa hat csapattal, majd a zárónapon, 30-án, vasárnap a nagy torna egyenes ági küzdelmei zajlanak majd, illetőleg két gálamérkőzési is lesz; az egyik a Botos István Emlékkupa, a másik pedig a közéleti gálameccs, ismert fehérváriakkal.

A harmadik gálameccset idén egy újdonsággal váltottuk ki, közvetlenül a bronzmérkőzés előtt a Fehérvár Táncosa verseny döntősei közül három produkciót is láthat a közönség.” - hangsúlyozta a főszervező, hozzátéve, hogy „Székesfehérvár Önkormányzata és a névadó szponzor, a Masterplast segítsége nélkül nem tudnánk ekkora és ilyen minőségű futballfesztivált szervezni, ezért köszönjük a segítségüket.”

A névadó szponzor nevében Szőlősiné Pavelka Zsuzsanna, a Masterplast vezérigazgató-helyettese elmondta, mivel nagyon fontosnak tartják az egészséges életmódra nevelést, öröm számukra, hogy sok gyermek is részt vesz a tornán, valamint kiemelte, hogy leányvállalatuk székhelyéről, Nagyváradról is érkeznek gyerekek. A társszervező Vadásztölténygyári Vasas Ifjúsági és Sportegyesületet Kiliti Ferenc, elnök képviselte, aki a szurkolói torna részleteiről számolt be.

Sport

 1. Kettős győzelemmel lépne tovább az Európa-ligában a MOL Fehérvár FC

  Az első részfeladatot pazarul abszolválták múlt héten a fehérváriak, hiszen kiütéses 5-1-es győzelmet arattak az Európa-liga első selejtezőkörének nyitányán a montenegrói Zeta Golubovci otthonában. A csütörtöki, felcsúti visszavágón is a győzelem a cél.

  2019.07.17.
 2. Tizenkét fehérvári érem az atlétikai újonc és serdülő Ob-ról

  A 13-15 évesek országos bajnokságával zárult az korosztályos atlétikai nyári pályabajnokságok sorozata. Az ARAK atlétái az elmúlt évekhez hasonlóan kiemelkedően szerepeltek: 6 arany, 3 ezüst, 3 bronzéremmel tértek haza Győrből, a sportág legnagyobb létszámú bajnokságáról.

  2019.07.16.
 3. A MÁV Előre SC röplabdázóinak sikereihez gratuláltak a Városházán

  A MÁV Előre SC NBI-be feljutott női, és az idei szezont szintén szép eredménnyel záró férfi röplabdázókat fogadta Székesfehérvár polgármestere pénteken a Városházán. Cser-Palkovics András a találkozó előtt egyeztetett a sportvezetőkkel a következő szezont érintő feladatokról, majd a Díszteremben gratulált, és köszönte meg a csapatok tagjainak az elmúlt időszakban nyújtott teljesítményt.

  2019.07.13.
 4. Kiütötte az FK Zetát a MOL Fehérvár, eldőlt a párharc az első meccsen

  Nem hagyott kétséget a Vidi, hogy melyik a jobb csapat: az Európa-liga első selejtező körében idegenben is öt gólt rúgott és simán nyert. Nego mesterhármasa már az első félidő első felében padlóra küldte a Zetát, a végén Juhász és Huszti is betalált. FK Zeta - MOL Fehérvár 1-5.

  2019.07.11.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak