Hatvan csapatot várnak a XIX. Masterplast Fehérvári Futballfesztiválra a két ünnep között

Fehérváron hagyományosan a két ünnep között is pezseg a sportélet; idén december 27-e és 30-a között lesz a Videoton Oktatási Központban a XIX. Videoton FCF Baráti Kör Egyesület Fehérvári Kispályás Ünnepi Futballfesztivál Családi Sport- és Egészségnapok Határok Nélkül című, hagyományos év végi fehérvári fociünnep, amelynek részletes programját sajtótájékoztatón ismertették szerdán a Hiemer-házban. A négy napos esemény számos kiegészítő programot is kínál.
2018.12.19. 12:05 |

Ha év vége, akkor futballfesztivál Székesfehérváron, már tizenkilencedik alkalommal, így óriási rangot ad a hagyomány ennek a tornának.

Sokan készülnek rá, hogy karácsony elteltével néhány kellemes napot töltsenek együtt a VOK-ban, ahol ismételten aktív, tartalmas kikapcsolódási lehetőség fogadja azokat, akik ellátogatnak az eseményre.” - emelte ki Mészáros Attila, aki megköszönte a Videoton Baráti Kör Egyesületnek, a társszervezőknek és a támogatóknak, hogy az idei esztendőben is megszervezték, illetőleg segítették a programot. Fehérvár alpolgármestere felhívta a figyelmet a kiegészítő programokra is, amelyek közt a családok valamennyi tagja megtalálhatja a számára legérdekesebbet.

A nevezési határidő lejárt, kialakult a nemzetközi torna hatvancsapatos mezőnye.” - számolt be a az utolsó simítások előtt Juhász László, a fesztivál főszervezője, aki hozzátette: „ami a torna nemzetköziségét illeti, Fehérvár testvérvárosait hívtuk meg elsőként, valamint, ügyeltünk arra is, hogy valamennyi elszakított országrészből érkezzenek csapatok.

A XIX. Videoton FCF Baráti Kör Egyesület Fehérvári Kispályás Ünnepi Futballfesztivál Családi Sport- és Egészségnapok Határok Nélkül tornáin összesen hatvan csapat lép pályára, ötven órányi időt ölelnek fel a különféle programok a négy nap során.”

Az Öregfiúk és a Szurkolói Kupa résztvevői hagyományosan az első napon, december 27-én lépnek pályára, tizenkét, illetőleg hat csapattal. December 28-án, pénteken elkezdődik a nagy nemzetközi felnőtt kupa, amelyen huszonnégy csapat vesz részt. Szintén pénteken lesz a Női Focikupa, hat csapattal és a minden korosztályban, U7-től meghirdetett amatőr ketrecfoci-bajnokság is megrendezésre kerül. Szombaton lesz az U-11-es Gyermek Kupa hat csapattal, majd a zárónapon, 30-án, vasárnap a nagy torna egyenes ági küzdelmei zajlanak majd, illetőleg két gálamérkőzési is lesz; az egyik a Botos István Emlékkupa, a másik pedig a közéleti gálameccs, ismert fehérváriakkal.

A harmadik gálameccset idén egy újdonsággal váltottuk ki, közvetlenül a bronzmérkőzés előtt a Fehérvár Táncosa verseny döntősei közül három produkciót is láthat a közönség.” - hangsúlyozta a főszervező, hozzátéve, hogy „Székesfehérvár Önkormányzata és a névadó szponzor, a Masterplast segítsége nélkül nem tudnánk ekkora és ilyen minőségű futballfesztivált szervezni, ezért köszönjük a segítségüket.”

A névadó szponzor nevében Szőlősiné Pavelka Zsuzsanna, a Masterplast vezérigazgató-helyettese elmondta, mivel nagyon fontosnak tartják az egészséges életmódra nevelést, öröm számukra, hogy sok gyermek is részt vesz a tornán, valamint kiemelte, hogy leányvállalatuk székhelyéről, Nagyváradról is érkeznek gyerekek. A társszervező Vadásztölténygyári Vasas Ifjúsági és Sportegyesületet Kiliti Ferenc, elnök képviselte, aki a szurkolói torna részleteiről számolt be.

Sport

 1. Szurkolóknak válaszoltak online a fehérvári hokiklub vezetői

  Több tucatnyi témában érkeztek kérdések a Fehérvár AV19 első online fórumára, melyen Gál Péter Pál és Szélig Viktor válaszoltak a szurkolók kérdéseire. Az első adás sikeressége nyomán a klub a jövőben havonta-kéthavonta szervez ilyen, online eseményeket.

  2020.06.04.
 2. Megkezdték a felkészülést a fehérvári kézilabdázók, Triscsuk ismét az Albában

  Június 2-án megkezdte a felkészülést a következő szezonra az Alba Fehérvár KC női kézilabda csapata. A csonkán félbemaradt előző bajnokság után új igazolásokat mutattak be a klub idénynyitó sajtótájékoztatóján. Köztük nagy visszatérő is akad, Triscsuk Krisztina, aki akár a fehérvári klub történetének legjobb góllövőjévé is válhat az előttünk álló szezonban.

  2020.06.03.
 3. A hetedik helyezett Kisvárda látogat a MOL Aréna Sóstóba szombaton

  Június 6-én, szombaton 19 órakor a Kisvárda együttesét fogadja a Vidi a MOL Aréna Sóstóban. A VidiShopban és a mérkőzés napján a stadionnál nem lesz jegyértékesítés, kizárólag elővételben, online lehet csak belépőket vásárolni. A hatályos előírások értelmében az egyes ülőhelyek között 1,5 méteres védőtávolságot kell tartani, ennek megfelelően lesznek jelölve a szabad helyek.

  2020.06.03.
 4. Visszatérhettek a vízre és már versenyeztek is a VVSI fiataljai

  Évadnyitót idén nem tarthattak a VVSI-ben, hiszen a veszélyhelyzet miatt gyakorlatilag el sem kezdődhetett a szezon. Az intézmény március közepén teljesen bezárta kapuit. Az enyhítések után május elejétől visszatérhettek a gyerekek a vízre, az edzéseket kis csoportokban, csak kis létszámú hajóegységekben lehet tartani.

  2020.06.02.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak