Hat gólos meccsel és győzelemmel zárta a MOL Vidi a szezon utolsó hazai mérkőzését

Az MTK csak percekig vezetett a fehérváriak ellen, akik büntetőből még a fordulás előtt gyorsan egyenlíteni tudtak, majd a második játékrészben felőrölték a tíz főre fogyatkozó kék-fehéreket és "őrült" utolsó tíz percet produkálva felállították a MOL Aréna új gólrekordját.
2019.05.11. 19:25 |

Az OTP Bank Liga 32. fordulójára rendelt derbin a már biztosan ezüstérmes Vidi, a kieső zóna határán tanyázó MTK együttesét fogadta. Marko Nikolics a Kovácsik - Fiola, Vinícius, Elek, Stopira - Nego, Nikolov, Hadzic, Huszti - Scsepovics, Futács tizenegyet küldte pályára, amely igyekezett letámadni ellenfelét. Mégis a vendégek szereztek vezetést a 24. percben, amikor egy lecsorgó labdát Diallo vágott közelről a hálóba. Tíz perc sem kellett az egyenlítéshez! A Futács buktatása miatt megítélt büntetőt Huszti Szabolcs értékesítette higgadtan. Nem sokkal később két nagy ziccer is kimaradt: előbb Vinícius fejelt ígéretesen, majd Fiola szólója után Scsepovics lövését fogta az MTK kapusa. A MOL Vidi 55. tétmérkőzését játszotta ezen az estén, ami magyar rekord, és ez a leterheltség támadásban sokszor érzékelhető volt.

Ezzel együtt is remekül alakult a folytatás, a hatvannegyedik percben Nikolov értékesített közelrő egy lecsorgó labdát. Torghelle Sándort, az MTK jelenlegi, a Vidi korábbi csatárát becserélésekor taps fogadta, azonban amikor rácsúszott Fiolára már egész más volt a stadion "akusztikája". Aztán nem csak fellazultak vendégek, hanem meg is fogyatkoztak, Baki Ákos jutott második sárga lappal kiállítás sorsára a 78. percben. A hajrában nagyon gyorsan pörögtek az események: a 87. percben Nego passzolt közelről a kapuba, majd két minutummal később feljött 3-2-re az Kulcsár góljával. A Vidi nem hagyta ennyiben, a hosszabbítás első pillanataiban a csereként beállt Kovács István kialakította a 4-2-es végeredményt. Most először szerzett négy gólt a Vidi a MOL Aréna Sóstóban.

MOL Vidi FC - MTK Hungária 4-2 (1-1)

MOL Vidi FC: Kovácsik - Fiola, Vinícius, Elek, Stopira - Nego, Nikolov, Hadzic (Pátkai), Huszti - Scsepovics (Hodzic), Futács (Kovács).

Gólszerző: Huszti, Nikolov, Nego, Kovács, ill. Diallo, Kulcsár.

Sport

 1. Tizenkét fehérvári érem az atlétikai újonc és serdülő Ob-ról

  A 13-15 évesek országos bajnokságával zárult az korosztályos atlétikai nyári pályabajnokságok sorozata. Az ARAK atlétái az elmúlt évekhez hasonlóan kiemelkedően szerepeltek: 6 arany, 3 ezüst, 3 bronzéremmel tértek haza Győrből, a sportág legnagyobb létszámú bajnokságáról.

  2019.07.16.
 2. A MÁV Előre SC röplabdázóinak sikereihez gratuláltak a Városházán

  A MÁV Előre SC NBI-be feljutott női, és az idei szezont szintén szép eredménnyel záró férfi röplabdázókat fogadta Székesfehérvár polgármestere pénteken a Városházán. Cser-Palkovics András a találkozó előtt egyeztetett a sportvezetőkkel a következő szezont érintő feladatokról, majd a Díszteremben gratulált, és köszönte meg a csapatok tagjainak az elmúlt időszakban nyújtott teljesítményt.

  2019.07.13.
 3. Kiütötte az FK Zetát a MOL Fehérvár, eldőlt a párharc az első meccsen

  Nem hagyott kétséget a Vidi, hogy melyik a jobb csapat: az Európa-liga első selejtező körében idegenben is öt gólt rúgott és simán nyert. Nego mesterhármasa már az első félidő első felében padlóra küldte a Zetát, a végén Juhász és Huszti is betalált. FK Zeta - MOL Fehérvár 1-5.

  2019.07.11.
 4. Új burkolatot kapott a Túrózsáki úti Szabadidőpark kosárpályája

  A sportágat népszerűsíti, az egészséget szolgálja a Túrózsáki úti Szabadidőpark kosárpályája, amely új burkolatot kapott. A társaságiadó-kedvezmény adta lehetőségből megvalósult több mint 10 millió forintos fejlesztéshez az önrészt, mintegy 3 millió forintot Székesfehérvár Önkormányzata biztosította. A csütörtöki átadáson elhangzott, a Palotavárosban és a Halesz ligetben folytatódnak a fejlesztések.

  2019.07.11.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak