Hat gólos meccsel és győzelemmel zárta a MOL Vidi a szezon utolsó hazai mérkőzését

Az MTK csak percekig vezetett a fehérváriak ellen, akik büntetőből még a fordulás előtt gyorsan egyenlíteni tudtak, majd a második játékrészben felőrölték a tíz főre fogyatkozó kék-fehéreket és "őrült" utolsó tíz percet produkálva felállították a MOL Aréna új gólrekordját.
2019.05.11. 19:25 |

Az OTP Bank Liga 32. fordulójára rendelt derbin a már biztosan ezüstérmes Vidi, a kieső zóna határán tanyázó MTK együttesét fogadta. Marko Nikolics a Kovácsik - Fiola, Vinícius, Elek, Stopira - Nego, Nikolov, Hadzic, Huszti - Scsepovics, Futács tizenegyet küldte pályára, amely igyekezett letámadni ellenfelét. Mégis a vendégek szereztek vezetést a 24. percben, amikor egy lecsorgó labdát Diallo vágott közelről a hálóba. Tíz perc sem kellett az egyenlítéshez! A Futács buktatása miatt megítélt büntetőt Huszti Szabolcs értékesítette higgadtan. Nem sokkal később két nagy ziccer is kimaradt: előbb Vinícius fejelt ígéretesen, majd Fiola szólója után Scsepovics lövését fogta az MTK kapusa. A MOL Vidi 55. tétmérkőzését játszotta ezen az estén, ami magyar rekord, és ez a leterheltség támadásban sokszor érzékelhető volt.

Ezzel együtt is remekül alakult a folytatás, a hatvannegyedik percben Nikolov értékesített közelrő egy lecsorgó labdát. Torghelle Sándort, az MTK jelenlegi, a Vidi korábbi csatárát becserélésekor taps fogadta, azonban amikor rácsúszott Fiolára már egész más volt a stadion "akusztikája". Aztán nem csak fellazultak vendégek, hanem meg is fogyatkoztak, Baki Ákos jutott második sárga lappal kiállítás sorsára a 78. percben. A hajrában nagyon gyorsan pörögtek az események: a 87. percben Nego passzolt közelről a kapuba, majd két minutummal később feljött 3-2-re az Kulcsár góljával. A Vidi nem hagyta ennyiben, a hosszabbítás első pillanataiban a csereként beállt Kovács István kialakította a 4-2-es végeredményt. Most először szerzett négy gólt a Vidi a MOL Aréna Sóstóban.

MOL Vidi FC - MTK Hungária 4-2 (1-1)

MOL Vidi FC: Kovácsik - Fiola, Vinícius, Elek, Stopira - Nego, Nikolov, Hadzic (Pátkai), Huszti - Scsepovics (Hodzic), Futács (Kovács).

Gólszerző: Huszti, Nikolov, Nego, Kovács, ill. Diallo, Kulcsár.

Sport

 1. Loic Negót választották az év játékosának a csapatok képviselői

  Az MLSZ által szervezett RangAdó gála keretében adták át a díjakat a labadrúgó-szezon legjobbjainak. A csapatok kapitánya, edzője és két-két játékosa szavazott, és a legjobb labdarúgónak a MOL Vidi francia-magyar játékosát, Loic Negót választották.

  2019.05.20.
 2. Május 24-én, pénteken lesz a Fehérvári Diáktanács sportnapja, 23-án a selejtezők

  A Székesfehérvári Diáktanács idén is megrendezi a városi diák sportnapot május 23-24-én, csütörtökön (selejtezők) és pénteken a Bregyó-közi Sportcentrumban. Általános és középiskolás csapatok jelentkezését várják kispályás foci (5+1 fős csapatok), streetball (3 fő), tollaslabda, asztalitenisz, frizbi és strandröplabda (6 fő) sportágakban. Jelentkezni lehet a diaktanacs@pmhiv.szekesfehervar.hu e-mail címen.

  2019.05.20.
 3. Szombathelyi döntetlennel zárta a bajnokságot a MOL Vidi

  A már kiesett Haladás vendége volt az OTP Bank Liga utolsó fordulójában az ezüstérmes MOL Vidi. A tét nélküli mérkőzésen a hazaiak szereztek vezetést, ezt egy öngóllal tudta kiegyenlíteni a Vidi.

  2019.05.19.
 4. Bejelentették Ivan Petrjak Fehérvárra szerződését

  Hivatalossá vált, amiről már hetekkel ezelőtt beszéltek: a MOL Vidi bejelentette, hogy leigazolta az ukrán Ivan Petrjakot. A szélső legutóbb kölcsönben a Ferencvárosban játszott, a Vidi a Sahtar Donyecktől vásárolta meg végleg a játékjogát.

  2019.05.17.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak