Hárommillió forinttal támogatja a Masterplast a Magyar Gyermekmentő Alapítványt

A Masterplast magyarországi leányvállalata által hat évvel ezelőtt indított és már hagyományossá vált „Legyünk együtt gyermekmentők!” akció keretében hárommillió forint adományt adott át a Masterplast Nyrt. alelnöke Ács Balázs és a Masterplast Hungária Kft. cégvezetője Pécsi László Dr. Gesztes Évának, a Magyar Gyermekmentő Alapítvány szakmai igazgatójának a sárszentmihályi Masterplast cégközpontban.
2021.01.07. 14:25 |

Hatodik éve, hogy együtt dolgozhatunk a Magyar Gyermekmentő Alapítvánnyal és látva az eredményeket több projektünk is volt, illetve van jelenleg mondta Ács Balázs és a Masterplast Hungária Kft. cégvezetője. „A partnereink segítségével összegyűjtött adományt egészíti ki mindig a Masterplast, ami most egy hárommillió forintos adománnyá hízott és nagyon bízunk abban, hogy ez is segít abban, hogy minél jobb eszközök álljanak a gyermekmentés szolgálatába."

Kiemelte, hogy a vállalat másik közös programja a gyermekmentő alapítvánnyal, hogy Balatonlellén egy gyermekmentési pontot segítenek kialakítani, melynek építése folyamatban van és remélik, hogy idén nyáron már tudja használni ezt az alapítvány.

„Nagy hálával tartozunk a Masterplastnek, hiszen már hat éve mindig számíthatunk a segítségükre és azóta minden mérföldkövünknél jelen vannak. Volt amikor okos oktató babák beszerzésében, ultrahang beszerzésben vagy mobil labor készülék vásárlásában segítettek, most pedig egy korszerű lélegeztető gépet tudunk beszerezni, továbbá a balatoni mentési pont kialakítása is nagy segítség” – mondta Dr. Gesztes Éva, a Magyar Gyermekmentő Alapítvány szakmai igazgatója.

A Magyar Gyermekmentő Alapítvány mentőorvosi kocsijainak személyzete egy gyermekellátásban jártas mentőorvosból és egy mentőápolóból áll, aki egyben a gépkocsi vezetője is. Felszerelése egy normál rohamkocsiéhoz képest bővebb, mivel a gyermekek ellátásához szükséges speciális gyógyszerekkel és egyedi méretválasztékú eszközökkel is kiegészül. Ennek és a mindennapi rutinnak köszönhetően az alapítvány orvosai és ápolói sokkal felkészültebben tudják ellátni a legkisebbeket.

Közélet

 1. Két hónapja állnak helyt a fehérvári kórházban az MH 43. ezred katonái

  Tóth István százados a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház katonaállományának kijelölt rangidős parancsnoki tisztségét látja el 2020. november 16. óta az MH 43. ezred alakulatából. Már a második napon nyolc különböző munkaterületre, nyolcféle munkaidő beosztással sikerült a rábízott állományt a helyi egészségügyi intézmény mindennapjainak ,,vérkeringésébe” beillesztenie.

  2021.01.16.
 2. Hogyan tovább suli után? - pályaorientációs tanácsadás középiskolásoknak díjmentesen

  Hogyan tovább a suli után? címmel középiskolásokat vár ingyenes pályaorientációs tanácsadásra a Sikerativ Életmód Egyesület jövő hétfőtől, több alkalommal. A korlátozott létszám miatt az online programra e-mailben kell regisztrálni.

  2021.01.15.
 3. Zöldsuli Program az István Király Iskola kisdiákjaival

  Az István Király Általános Iskola második osztályos kisdiákjai egy kisfilmmel hirdetik, mennyire fontos a szelektív gyűjtés a fenntarthatóság szempontjából. A zenés videóban újrahasznosított sakkfigurákat készítenek egy játszmához, és a bábuk elkészítésébe is beavatják a nézőket. A Youtube-on megnézhető pályamunka a Cetelem Zöldsuli Programhoz készült

  2021.01.15.
 4. Iskolanyitogató kicsit másképp - online mutatkoznak be az intézmények

  Szép hagyomány Székesfehérváron is, hogy a leendő első osztályosoknak és szüleiknek iskolanyitogató, ‘csibehívogató‘ programokon keresztül mutatkoznak be a város általános iskolái. Bár a személyes találkozásokra és közös játékokra most nincs lehetőség, az intézmények nem hagyják cserben a döntés előtt állókat.

  2021.01.15.

Lakossági tájékoztatás

Fehérvár Magazin

Webkamera

360 Fehérvár