Hamarosan kezdődik a kis Pozsonyi és a Dobsinai utca felújítása

A Pozsonyi út felső szakaszának (kis Pozsonyinak) és a Dobsinai utcának a felújításáról tartottak lakossági fórumot kedden kora este a Kossuth Lajos Általános Iskolában. A Bajmóci utca mellett, idén a Pozsonyi út Pöstyéni és Nagyszombati utca közötti szakaszának a teljes felújítása és a Dobsinai utca két ágának, köztük a Kriványi utca és a Pozsonyi út közötti szakasznak a felújítása is megtörténik - mondta Östör Annamária az Öreghegy önkormányzati képviselője.
2018.05.22. 19:12 |

A Pöstyéni és a Nagyszombati út között a kis Pozsonyit teljes hosszában felújítják. Az útépítés előtt 400 méter hosszan csapadékcsatornát építenek és új öt méter széles burkolat illetve járda is épül az utcában. A Pöstyénitől a Lőcsei utcáig a jobb oldalon halad majd a járda, onnantól a Nagyszombatiig pedig a bal oldalon épül.

Nagy Zsolt a Polgármesteri Hivatal Közlekedési Irodájának vezetője elmondta, hogy azoknál az ingatlanoknál, ahol csapadékvíz elvezetés szükséges, azt bekötik majd az új csatornába, amit a lakókkal a helyszínen egyeztet majd a kivitelező. Május 31-én adják át a munkaterületet és négy hónap áll rendelkezésére a kivitelezőnek a befejezésre.

A kis Pozsonyi felújítását három nagyobb szakaszra bontják: az első szakasz a csapadékcsatorna építése először a Dobsinai és a Nagyszombati között, majd utána a Pöstyéni és a Dobsinai között, majd a két csapadékcsatorna szakasz elkészülte után építik a burkolatot és a járdát.

A különböző munkafázisok alatt minden ingatlan esetében lesz néhány nap, amikor nem lehet majd autóval megközelíteni a házakat. Minderről a helyszínen az építésvezető a postaládákba helyezett szórólapon tájékoztat – emelte ki a fórumon Litvik István a kivitelező SHS építészmérnök irodavezetője. Mint mondta, ütemterv szerint szeptember végére lesznek készen a munkával. Az utcában lakóknak a postaládákba egy általános tájékoztatás mellett - amin az építésvezető telefonszáma is rajta lesz - minden ingatlan előtti munkavégzés előtt külön értesítést is dobnak a postaládába.

Gyalogos átkelőhely sajnos nem épülhet a Pozsonyi kanyarban, mert nem biztonságos és törvényi szabályozás nem engedi. A megoldást a Zsolnai és a Pozsonyi felújításával együtt egy körforgalom jelentené – emelte ki a körzet önkormányzati képviselője.

A Dobsinai utca három ága közül kettőt érint majd az idei felújítás. A rövidebbik zsákutca szakaszon és a Kriványi - Pozsonyi utca közötti szakaszon a csapadékvíz elvezetéssel együtt építenek új utat. Ez utóbbi 180 méter hosszú szakasz és 4.5 méter széles szegéllyel épített burkolatot kap, a zsákutca szakaszon pedig 3.5 méter szélesen épül új út.

Östör Annamária kiemelte, hogy rövidesen kezdődik a Bajmóci utca felújítása is az Öreghegyen, ami azért fontos, mert az iskolához tartó helyi forgalom jelentős része ezen az utcán keresztül halad. Itt is épül csapadékcsatorna és új járda. Az út sajátossága miatt pedig megváltozik a forgalmi rendje az utcának, melyről a lakókkal lesz hamarosan egyeztetés. A Túrózsáki út felújítása is hamarosan kezdődik és az utcán az új szabadidőparkhoz parkolókat is kialakítanak. Kiemelte továbbá, hogy megtörtént a Kassai út tetején lévő játszótéren a homokozó befedése is, ami apróságnak tűnik, de a gyerekeknek nagyon fontos.

Városfejlesztés

 1. CNG-töltőállomást telepített Székesfehérváron az E.ON

  Környezetbarát és költséghatékony, ugyanakkor Magyarországon egyelőre kevésbé elterjedt a földgázüzemű autók használata, mindössze 13 nyilvános töltőállomás üzemel az országban. Az alternatív technológia megismertetése és elterjesztése érdekében az E.ON úgy alakította át saját autói töltésére kialakított székesfehérvári CNG-töltőállomását, hogy annak többszörösére növelt kapacitása már a lakossági ellátást is biztosítani tudja jövő év tavaszától.

  2018.10.19.
 2. Még idén elkészül 17 új buszmegálló, 47-et pedig felújít a Városgondnokság

  A városban tizenhét helyen cserélte, illetve cseréli jelenleg is a Városgondnokság a buszmegállókat, amelyek nemcsak sokkal tartósabb kivitelűek lesznek, de városképbe illő kinézetet is kapnak. Ezzel együtt 47 buszmegálló teljes felújítása is megtörténik még az év végéig. A 17 új szerkezet kihelyezése még a héten befejeződik. A munkát a Városgondnokság karbantartó csoportja végzi Fehérváron.

  2018.10.18.
 3. Elkészült a Rozsnyói utca felújítása - kicserélték a vízvezeték rendszert is

  Elkészült a Rozsnyói utca teljes felújítása a Városgondnokság útfelújítási programjának keretében. A munkálatok során kicserélték a vízvezetéket és a házi bekötéseket is az utcában és kiépült a csapadékcsatorna rendszer is. Az utca műszaki átadásán elhangzott, hogy jövőre többek között a Fiskális útba csatlakozó utak felújításával folytatódnak az öreghegyi utcafelújítások.

  2018.10.17.
 4. Exkluzív stadionbejárás volt kedden a környéken lakóknak

  A környéken lakók az elsők között nézhették meg a Sóstói Stadion. Kedd este különleges bejárással köszönték meg a beruhással közvetlenül érintett utcákban lakóknak a türelmét. A mínusz egyedik szinttől a skyboxokig bejárhatták a teljes Stadiont, és a várható programokról is képet kaphattak a túra során.

  2018.10.16.
 1. Járdafelújítás a Szedreskerti lakónegyedben - térköves sétány épült

  Térköves sétány épült a Szedreskerti lakónegyed 1. szám és a bölcsőde között. Több mint 170 méter hosszúságban, minimum két méter szélességben, összesen 482 négyzetméteren újították fel az elöregedett aszfaltjárdát. A beruházás során új szegélyek és új pályaszerkezet is épült.

  2018.10.11.
 2. Elkészült az új járda a Rádió lakótelepen - novemberben telepítik a növényeket

  Elkészült a Rádió lakótelep melletti új térköves sétány a régi töredezett aszfaltjárda helyett. Összesen 171 méter hosszú, mintegy kettő méter széles sétányt a Maroshegyre jellemző sárga és fekete térkövekből rakták. 

  2018.10.11.
 3. Alba Aréna - másfél év alatt épülhet meg az új fehérvári multifunkciós csarnok

  A munkaterület átadásától számítva 18 hónap alatt felépülhet a multifunkciós sport- és rendezvénycsarnok Székesfehérváron, miután az önkormányzat meghívásos közbeszerzési eljáráson kiválasztotta a nyertes ajánlattévőt. A nyertes ajánlattevő a Market Építő Zrt. lett, míg a nettó vállalkozói díj 25,75 milliárd forint.

  2018.10.09.
 4. Parkoló- és járdaépítés a Felsővárosban, az Óvoda utcában

  Elkezdődött az Óvoda utcában 27 új parkolóhely építése, melynek során kiépítik a csapadékcsatornát is. A munkálatok a Városgondnokság ÚT 2017-19 programjának keretében zajlanak a tűzoltóság hátsó bejáratától a Munkás utcáig, a befejezési határidő november 30. A fejlesztés tartalmazza az imaház és a temető előtti terület burkolását is. 

  2018.10.08.

Eseménynaptár

2018. Október
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek