Hamarosan kezdődik a kis Pozsonyi és a Dobsinai utca felújítása

A Pozsonyi út felső szakaszának (kis Pozsonyinak) és a Dobsinai utcának a felújításáról tartottak lakossági fórumot kedden kora este a Kossuth Lajos Általános Iskolában. A Bajmóci utca mellett, idén a Pozsonyi út Pöstyéni és Nagyszombati utca közötti szakaszának a teljes felújítása és a Dobsinai utca két ágának, köztük a Kriványi utca és a Pozsonyi út közötti szakasznak a felújítása is megtörténik - mondta Östör Annamária az Öreghegy önkormányzati képviselője.
2018.05.22. 19:12 |

A Pöstyéni és a Nagyszombati út között a kis Pozsonyit teljes hosszában felújítják. Az útépítés előtt 400 méter hosszan csapadékcsatornát építenek és új öt méter széles burkolat illetve járda is épül az utcában. A Pöstyénitől a Lőcsei utcáig a jobb oldalon halad majd a járda, onnantól a Nagyszombatiig pedig a bal oldalon épül.

Nagy Zsolt a Polgármesteri Hivatal Közlekedési Irodájának vezetője elmondta, hogy azoknál az ingatlanoknál, ahol csapadékvíz elvezetés szükséges, azt bekötik majd az új csatornába, amit a lakókkal a helyszínen egyeztet majd a kivitelező. Május 31-én adják át a munkaterületet és négy hónap áll rendelkezésére a kivitelezőnek a befejezésre.

A kis Pozsonyi felújítását három nagyobb szakaszra bontják: az első szakasz a csapadékcsatorna építése először a Dobsinai és a Nagyszombati között, majd utána a Pöstyéni és a Dobsinai között, majd a két csapadékcsatorna szakasz elkészülte után építik a burkolatot és a járdát.

A különböző munkafázisok alatt minden ingatlan esetében lesz néhány nap, amikor nem lehet majd autóval megközelíteni a házakat. Minderről a helyszínen az építésvezető a postaládákba helyezett szórólapon tájékoztat – emelte ki a fórumon Litvik István a kivitelező SHS építészmérnök irodavezetője. Mint mondta, ütemterv szerint szeptember végére lesznek készen a munkával. Az utcában lakóknak a postaládákba egy általános tájékoztatás mellett - amin az építésvezető telefonszáma is rajta lesz - minden ingatlan előtti munkavégzés előtt külön értesítést is dobnak a postaládába.

Gyalogos átkelőhely sajnos nem épülhet a Pozsonyi kanyarban, mert nem biztonságos és törvényi szabályozás nem engedi. A megoldást a Zsolnai és a Pozsonyi felújításával együtt egy körforgalom jelentené – emelte ki a körzet önkormányzati képviselője.

A Dobsinai utca három ága közül kettőt érint majd az idei felújítás. A rövidebbik zsákutca szakaszon és a Kriványi - Pozsonyi utca közötti szakaszon a csapadékvíz elvezetéssel együtt építenek új utat. Ez utóbbi 180 méter hosszú szakasz és 4.5 méter széles szegéllyel épített burkolatot kap, a zsákutca szakaszon pedig 3.5 méter szélesen épül új út.

Östör Annamária kiemelte, hogy rövidesen kezdődik a Bajmóci utca felújítása is az Öreghegyen, ami azért fontos, mert az iskolához tartó helyi forgalom jelentős része ezen az utcán keresztül halad. Itt is épül csapadékcsatorna és új járda. Az út sajátossága miatt pedig megváltozik a forgalmi rendje az utcának, melyről a lakókkal lesz hamarosan egyeztetés. A Túrózsáki út felújítása is hamarosan kezdődik és az utcán az új szabadidőparkhoz parkolókat is kialakítanak. Kiemelte továbbá, hogy megtörtént a Kassai út tetején lévő játszótéren a homokozó befedése is, ami apróságnak tűnik, de a gyerekeknek nagyon fontos.

Városfejlesztés

 1. Folytatódnak a faültetések - egy év alatt 1200 fát és 11.000 bokrot ültettek Fehérváron

  Pénteken a zöld beruházások témakörben folytatódott a város polgármesterének 2018-as fejlesztéseket értékelő tájékoztató sorozata. Elhangzott, hogy csak a tavalyi évben 1200 nagy körméretű fát, több mint 11.000 bokrot és cserjét telepítettek Székesfehérváron és a 170.000-et is meghaladta az elültetett virágok száma. Hamarosan pedig erdőtelepítés is kezdődik a város szélén.

  2019.01.18.
 2. Hétfőn elkezdődnek a Rendház épület felújításának előkészítő munkálatai

  Az Árpád-ház Program keretében újul meg a Szent István Király Múzeum főépülete, a Rendház. A barokk műemlék a felújítást követően országos jelentőségű kiállításnak ad helyet, és a Belváros új élményhelyszínévé válva alkalmas lesz nemzetközi tárlatok fogadására is. A javaslatot pénteken tárgyalja a közgyűlés, az előkészítő munkálatok hétfőn kezdődnek.

  2019.01.17.
 3. További közműcserékkel folytatódik a Berényi út felújítása

  Amint az időjárás lehetővé teszi tovább folytatódik a Berényi út felújítása. A Királykúti körforgalom alatt már kicserélték az összes nagy közművezetéket. Ez a munka tovább folytatódik egészen a Vértanú utcáig, majd ezután teljes pályaszerkezet cserével együtt újítják fel az utat. A járdák is megújulnak mindkét oldalon, illetve kerékpársáv is épül. A kivitelező nyárra szeretne végezni a teljes felújítással.

  2019.01.16.
 4. Kezdődik a Vadmadárkórház és egy új közösségi épület építése a Sóstón

  A Sóstó Természetvédelmi Terület keleti kapujánál hamarosan elkezdődhet a vadmadár bemutató és gondozó épület, illetve egy új közösségi ház kialakítása. A Vadmadárkórház Természetvédelmi Alapítvány számára létesítendő bázis, gondozó és bemutató épület, illetve közösségi ház az önkormányzati tulajdonban lévő, 25 ezer négyzetméteres területen valósul meg a Sárkeresztúri út mellett.

  2019.01.08.
 1. Járdákat újítottak fel és parkolót építettek a Szeder utcai bolt környékén

  Befejeződött az út- és járdafelújítás, valamint parkolóépítés a Szeder utcában. A beruházás a Városgondnokság ÚT 2017-19. program keretében, mintegy 86 millió forintból valósult meg. A térköves járda mellett 24 újabb parkolóhely is segíti ezentúl a szedreskertiek mindennapjait.

  2018.12.21.
 2. SafeCross okos zebra védi a gyalogosokat a Horvát István és a Gyümölcs utca között

  A Horvát István és a Gyümölcs utca kereszteződésében már működik a SafeCross Okos Zebra rendszer, ami biztonságosabbá teszi az átkelést a gyalogosok számára. A mintegy 2 millió forintért a Generali a Biztonságért Alapítvány által telepített megoldás az útburkolatban elhelyezett aktív LED prizmák segítségével, villogó fénnyel hívja fel a figyelmet az autósok figyelmét az éppen áthaladó gyalogosokra. 

  2018.12.17.
 3. Fehérvár az okosvárosok útján - különleges parkolási infrastruktúrát telepítettek

  Országosan is különleges fejlesztést mutattak be hétfőn Székesfehérváron; a város - a Vodafone NB-IoT SmartParking szenzoraival bővítve digitális eszközparkját - lehetővé teszi lakói számára az okosparkolás lehetőségét. A szolgáltató rendszerének köszönhetően Fehérváron mintegy száz parkolóhely foglaltsági állapotát követhetik nyomon az autósok mobiltelefonjuk segítségével. A századik parkolószenzort Fehérvár polgármestere személyesen telepítette a Jávor Ottó téren.

  2018.12.10.
 4. Vízelvezetéssel védik a Fehérvárnak is kulcsfontosságú csóri vízbázist

  Fontos beruházás készült a közelmúltban a Székesfehérvár város vízellátásában meghatározó szerepet játszó csóri vízbázis védelmére. Kiépítettek egy 98 méter hosszú túlfolyó vezetéket, amely a következő években – átmeneti megoldásként – biztonságosan elvezeti a felesleges vízmennyiséget. Közben tervezik a végleges, hosszú távú megoldást is.

  2018.12.06.

Eseménynaptár

2019. Január
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek