Hamarosan kezdődik a kis Pozsonyi és a Dobsinai utca felújítása

A Pozsonyi út felső szakaszának (kis Pozsonyinak) és a Dobsinai utcának a felújításáról tartottak lakossági fórumot kedden kora este a Kossuth Lajos Általános Iskolában. A Bajmóci utca mellett, idén a Pozsonyi út Pöstyéni és Nagyszombati utca közötti szakaszának a teljes felújítása és a Dobsinai utca két ágának, köztük a Kriványi utca és a Pozsonyi út közötti szakasznak a felújítása is megtörténik - mondta Östör Annamária az Öreghegy önkormányzati képviselője.
2018.05.22. 19:12 |

A Pöstyéni és a Nagyszombati út között a kis Pozsonyit teljes hosszában felújítják. Az útépítés előtt 400 méter hosszan csapadékcsatornát építenek és új öt méter széles burkolat illetve járda is épül az utcában. A Pöstyénitől a Lőcsei utcáig a jobb oldalon halad majd a járda, onnantól a Nagyszombatiig pedig a bal oldalon épül.

Nagy Zsolt a Polgármesteri Hivatal Közlekedési Irodájának vezetője elmondta, hogy azoknál az ingatlanoknál, ahol csapadékvíz elvezetés szükséges, azt bekötik majd az új csatornába, amit a lakókkal a helyszínen egyeztet majd a kivitelező. Május 31-én adják át a munkaterületet és négy hónap áll rendelkezésére a kivitelezőnek a befejezésre.

A kis Pozsonyi felújítását három nagyobb szakaszra bontják: az első szakasz a csapadékcsatorna építése először a Dobsinai és a Nagyszombati között, majd utána a Pöstyéni és a Dobsinai között, majd a két csapadékcsatorna szakasz elkészülte után építik a burkolatot és a járdát.

A különböző munkafázisok alatt minden ingatlan esetében lesz néhány nap, amikor nem lehet majd autóval megközelíteni a házakat. Minderről a helyszínen az építésvezető a postaládákba helyezett szórólapon tájékoztat – emelte ki a fórumon Litvik István a kivitelező SHS építészmérnök irodavezetője. Mint mondta, ütemterv szerint szeptember végére lesznek készen a munkával. Az utcában lakóknak a postaládákba egy általános tájékoztatás mellett - amin az építésvezető telefonszáma is rajta lesz - minden ingatlan előtti munkavégzés előtt külön értesítést is dobnak a postaládába.

Gyalogos átkelőhely sajnos nem épülhet a Pozsonyi kanyarban, mert nem biztonságos és törvényi szabályozás nem engedi. A megoldást a Zsolnai és a Pozsonyi felújításával együtt egy körforgalom jelentené – emelte ki a körzet önkormányzati képviselője.

A Dobsinai utca három ága közül kettőt érint majd az idei felújítás. A rövidebbik zsákutca szakaszon és a Kriványi - Pozsonyi utca közötti szakaszon a csapadékvíz elvezetéssel együtt építenek új utat. Ez utóbbi 180 méter hosszú szakasz és 4.5 méter széles szegéllyel épített burkolatot kap, a zsákutca szakaszon pedig 3.5 méter szélesen épül új út.

Östör Annamária kiemelte, hogy rövidesen kezdődik a Bajmóci utca felújítása is az Öreghegyen, ami azért fontos, mert az iskolához tartó helyi forgalom jelentős része ezen az utcán keresztül halad. Itt is épül csapadékcsatorna és új járda. Az út sajátossága miatt pedig megváltozik a forgalmi rendje az utcának, melyről a lakókkal lesz hamarosan egyeztetés. A Túrózsáki út felújítása is hamarosan kezdődik és az utcán az új szabadidőparkhoz parkolókat is kialakítanak. Kiemelte továbbá, hogy megtörtént a Kassai út tetején lévő játszótéren a homokozó befedése is, ami apróságnak tűnik, de a gyerekeknek nagyon fontos.

Városfejlesztés

 1. Árpád-ház program – készen vannak a tervei a volt Köztársaság Mozi felújításának

  Készen vannak a volt Köztársaság Mozi felújításának a tervei, melyben a méltó helyet kapnak a középkori Magyar Királyság legnagyobb és legfontosabb templomának a Nagyboldogasszony-bazilikának megmaradt kövei, de elkezdődött már a Szent István Király Múzeum Fő utcai épületének felújítás előtti felmérése, ahol a „Királyok és szentek. Az Árpádok kora” kiállítás kap majd helyet. Több más elem mellett a program része az Aranybulla-emlékmű felújítása is 2022-re.

  2018.06.13.
 2. Több mint ötven fát ültetnek majd az új, nyár végére elkészülő vízivárosi parkolóba

  Az új parkoló megtervezésénél feladat volt, hogy minél több fát lehessen ültetni a parkolók között. A területen összesen 201 férőhelyes, térköves, zöldsávval, fákkal kialakítandó parkolót terveztek közvilágítással a jelenlegi ipari területen, ahol járdákkal segítik majd a biztonságos közlekedést és egy új kutyafuttatót is kialakítanak.

  2018.06.13.
 3. Már csak a takarítás van hátra a Széna téri sportcsarnokban

  "Gyakorlatilag elkészült a sportcsarnok a Széna téren, ami júliusban, az öttusa Európa-bajnokságon mutatkozik meg a nagyközönségnek, a diákok pedig szeptembertől használhatják majd." - írta kedden reggel Facebook oldalán a város polgármestere Cser-Palkovics András és néhány friss fotót is tett fel az átadás előtt lévő csarnokról.

  2018.06.12.
 4. Megújul a Sajó utca északi ága – kiépül a csapadékvíz elvezetés és járda is lesz

  Összesen 116 millió 400 ezer forintból újul meg Feketehegy-Szárazréten a Sajó utca északi ága, ahol a burkolatfelújítás és csapadékvízelvezetés kiépítése mellett járdaépítés is lesz, a páratlan oldalon térköves járda, a páros oldalon nemesített padka létesül. A kivitelezés határideje július 31-e.

  2018.06.04.
 1. Jelentős mennyiségű fát ültetnek ősszel a Rádió lakótelepi veszélyes nyárfák helyett

  A Rádió lakótelep 22-es számtól a Rádió utcáig épül egy új, térköves sétány a jelenlegi tönkrement aszfaltos járda helyett, ami a lakótelep járdafelújítási programjának első üteme. Az új járda kettő méter szélességben és 171 méter hosszan épül, amely a jelenlegi járda nyomvonalán halad majd – mondta Tímár Tibor útfenntartási ügyintéző.

  2018.05.25.
 2. Munkaterület átadások városszerte - kezdődik a III. Béla király tér felújítása is

  Újabb hat helyen kezdődnek út és járdafelújítások Székesfehérváron. A III. Béla király téren a burkolat felújítása mellett parkolóépítés is kezdődik, a Széchenyi utca 33-51 között a járda felújítása két héten belül elkezdődik akárcsak a Géza utca burkolat felújítása a Karinthy tér és a Kadocsa utca között. A Rozsnyói és a Szabadkai utcákban az útépítés mellett a vízvezetékeket is cserélik a házi bekötésekkel együtt.

  2018.05.24.
 3. Elkészültek az új járdák az Orgona és a Hajnal utcában is

  Három Oncsa telepi utcában újulnak meg a járdák, melyből a Hajnal és az Orgona utcákban elkészült a beruházás, az Agyag utcában még tart a munka. A beruházások összesen több mint másfél kilométeres járdaszakaszt érintenek 2100 négyzetméteren. 

  2018.05.23.
 4. Hamarosan kezdődik a kis Pozsonyi és a Dobsinai utca felújítása

  A Pozsonyi út felső szakaszának (kis Pozsonyinak) és a Dobsinai utcának a felújításáról tartottak lakossági fórumot kedden kora este a Kossuth Lajos Általános Iskolában. A Bajmóci utca mellett, idén a Pozsonyi út Pöstyéni és Nagyszombati utca közötti szakaszának a teljes felújítása és a Dobsinai utca két ágának, köztük a Kriványi utca és a Pozsonyi út közötti szakasznak a felújítása is megtörténik - mondta Östör Annamária az Öreghegy önkormányzati képviselője.

  2018.05.22.

Múzeumok éjszakája

Eseménynaptár

2018. Június
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1

Egy százalék

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek