Hamarosan kezdődik a kis Pozsonyi és a Dobsinai utca felújítása

A Pozsonyi út felső szakaszának (kis Pozsonyinak) és a Dobsinai utcának a felújításáról tartottak lakossági fórumot kedden kora este a Kossuth Lajos Általános Iskolában. A Bajmóci utca mellett, idén a Pozsonyi út Pöstyéni és Nagyszombati utca közötti szakaszának a teljes felújítása és a Dobsinai utca két ágának, köztük a Kriványi utca és a Pozsonyi út közötti szakasznak a felújítása is megtörténik - mondta Östör Annamária az Öreghegy önkormányzati képviselője.
2018.05.22. 19:12 |

A Pöstyéni és a Nagyszombati út között a kis Pozsonyit teljes hosszában felújítják. Az útépítés előtt 400 méter hosszan csapadékcsatornát építenek és új öt méter széles burkolat illetve járda is épül az utcában. A Pöstyénitől a Lőcsei utcáig a jobb oldalon halad majd a járda, onnantól a Nagyszombatiig pedig a bal oldalon épül.

Nagy Zsolt a Polgármesteri Hivatal Közlekedési Irodájának vezetője elmondta, hogy azoknál az ingatlanoknál, ahol csapadékvíz elvezetés szükséges, azt bekötik majd az új csatornába, amit a lakókkal a helyszínen egyeztet majd a kivitelező. Május 31-én adják át a munkaterületet és négy hónap áll rendelkezésére a kivitelezőnek a befejezésre.

A kis Pozsonyi felújítását három nagyobb szakaszra bontják: az első szakasz a csapadékcsatorna építése először a Dobsinai és a Nagyszombati között, majd utána a Pöstyéni és a Dobsinai között, majd a két csapadékcsatorna szakasz elkészülte után építik a burkolatot és a járdát.

A különböző munkafázisok alatt minden ingatlan esetében lesz néhány nap, amikor nem lehet majd autóval megközelíteni a házakat. Minderről a helyszínen az építésvezető a postaládákba helyezett szórólapon tájékoztat – emelte ki a fórumon Litvik István a kivitelező SHS építészmérnök irodavezetője. Mint mondta, ütemterv szerint szeptember végére lesznek készen a munkával. Az utcában lakóknak a postaládákba egy általános tájékoztatás mellett - amin az építésvezető telefonszáma is rajta lesz - minden ingatlan előtti munkavégzés előtt külön értesítést is dobnak a postaládába.

Gyalogos átkelőhely sajnos nem épülhet a Pozsonyi kanyarban, mert nem biztonságos és törvényi szabályozás nem engedi. A megoldást a Zsolnai és a Pozsonyi felújításával együtt egy körforgalom jelentené – emelte ki a körzet önkormányzati képviselője.

A Dobsinai utca három ága közül kettőt érint majd az idei felújítás. A rövidebbik zsákutca szakaszon és a Kriványi - Pozsonyi utca közötti szakaszon a csapadékvíz elvezetéssel együtt építenek új utat. Ez utóbbi 180 méter hosszú szakasz és 4.5 méter széles szegéllyel épített burkolatot kap, a zsákutca szakaszon pedig 3.5 méter szélesen épül új út.

Östör Annamária kiemelte, hogy rövidesen kezdődik a Bajmóci utca felújítása is az Öreghegyen, ami azért fontos, mert az iskolához tartó helyi forgalom jelentős része ezen az utcán keresztül halad. Itt is épül csapadékcsatorna és új járda. Az út sajátossága miatt pedig megváltozik a forgalmi rendje az utcának, melyről a lakókkal lesz hamarosan egyeztetés. A Túrózsáki út felújítása is hamarosan kezdődik és az utcán az új szabadidőparkhoz parkolókat is kialakítanak. Kiemelte továbbá, hogy megtörtént a Kassai út tetején lévő játszótéren a homokozó befedése is, ami apróságnak tűnik, de a gyerekeknek nagyon fontos.

Városfejlesztés

 1. 52 nap alatt befejeződött a Széchenyi úton az út- és járdafelújítás

  Június 24-én kezdődött és augusztus 15-ig be is fejeződött a Széchenyi utca felújítása. Mintegy nyolcezer négyzetméteren épült teljesen új burkolat a kis-Budai és a Horvát István utca között. Összesen 87 csatornafedlapot és víznyelőt cseréltek és a régi járda helyett új, térköves járda épült az utca mindkét oldalán.

  2018.08.17.
 2. Szeptember elejére készül el a III. Béla király téren az útfelújítás

  Szeptember elejéig várhatóan elkészül a III. Béla király tér felújítása. A csaknem 80 milliós beruházás keretében új parkolók épültek, új burkolatot kap a parkot körülvevő út és ősszel felújítják a zöldfelületet is, ahova egy kétnyári és egy egynyári virágágyás is kerül.

  2018.08.14.
 3. Szombattól látogatható az északi-tó és környéke a Sóstó Természetvédelmi Területen

  A Sóstón, az északi-tó körül élő gazdag növény- és állatvilágot szombattól már közelebbről is megfigyelhetjük. A Sóstó Természetvédelmi Terület megmentéséért végzett beruházások részben elkészültek, a műszaki átadás-átvétel folyamatban van, de az északi-tó és környéke már kész állapotban van. Ezért döntött úgy Székesfehérvár Önkormányzata, hogy augusztus 11-től látogathatóvá teszi ezt a részt.

  2018.08.09.
 4. Közel 400 millió forintból újult meg a Rákóczi utcai Óvoda épülete és udvara

  Közel 400 millió forintból kívül és belül is megújult a Rákóczi Utcai Óvoda épülete, az intézmény 210 férőhellyel és 7 csoporttal kezdi meg az új nevelési évet. Teljesen felújították az elektromos és fűtésrendszert és kicseréltek valamennyi nyílászárót is. Az óvodások szeptember 3-án birtokba vehetik a megújult épületet.

  2018.08.08.
 1. Elkezdődött a Deák Ferenc utca belső útjainak, járdáinak és parkolóinak felújtása

  Az elmúlt két évben a Horvát István lakótelepen újult meg minden út és járda a 4. számú önkormányzati választókerületben. Ez a munka idén a Deák Ferenc utcában folytatódik, itt három ütemben újítják fel a belső utakat a lakótelepen. A munka elkezdődött és a kivitelező azon dolgozik, hogy mielőbb befejeződjön a felújítás első üteme.

  2018.08.06.
 2. Kora reggel kezdték és kedd estére befejezik az aszfaltozást a Széchenyi úton

  Hétfőn kora reggel kezdte a kivitelező a Széchenyi úton az aszfaltozást. Ma a város felé vezető oldalon dolgoznak addig, amíg be nem fejezik a kopóréteg felvitelét, kedden pedig a másik oldalon dolgoznak majd ugyanilyen intenzitással. Az aszfalt 180 fokosan kerül az útra, így ebben a hőségben rendkívüli módon igénybe veszi a munkások szervezetét az építkezés. Június 24-én kezdődött és augusztus 15-ig be is fejeződik a Széchenyi utca felújítása.

  2018.08.06.
 3. Augusztus 20-ra készülnek el a Széchenyin az út és járdafelújítással

  Június 24-én kezdődött és augusztus 20-ig be is fejeződik a Széchenyi utca felújítása. Mintegy nyolcezer négyzetméteren felmarták a burkolatot a kis-Budai és a Horvát István utca között. Szinte teljesen végeztek már a szegélyek építésével és összesen 87 csatornafedlapot és víznyelőt cserélnek. A régi járda bontásával párhuzamosan pedig elkezdődött az új, térköves járda építése.

  2018.07.21.
 4. Elkészült a Túrózsáki utca felújítása - parkolókat alakítottak ki a szabadidőközpont mellett

  A tavaly év végén elkészült Túrózsáki úti Szabadidőközpont és a Berényi út közötti szakaszon elkészült az út és a járda teljes felújítása. A szegélyek cseréje mellett a Váci felőli oldalon az árkot is felújították. Az út szélessége lehetővé tette, hogy a szabadidőpark mellett, az úttal párhuzamosan parkolókat alakítsanak ki.

  2018.07.20.

Királyi Napok

Koronázási szertartásjáték

Eseménynaptár

2018. Augusztus
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek