Hamarosan indulhat a Kodolányi János Gimnázium átfogó felújítása

Tegnap megtörtént a Kodolányi János Gimnázium felújítási terveinek bemutatása a tantestület számára. Az épület nyílászáróinak cseréje már megtörtént, a pénteki közgyűlés pedig a teljes felújítás megkezdéséről dönthet – számolt be közösségi oldalán az iskolát érintő fejleményekről dr. Cser-Palkovics András polgármester.
2023.02.23. 11:50 |
Hamarosan indulhat a Kodolányi János Gimnázium átfogó felújítása
Nemrég befejeződött a nyílászárók cseréje a Kodolányi János Gimnáziumban. Ennek keretében 508 méter alumínium párkány készült el, valamint 365 darab homlokzati műanyag nyílászáró került beépítésére.

A következő lépés a teljes felújítás, amelynek terveit dr. Cser-Palkovics András polgármester és projektben résztvevő szakemberek ismertették a tantestülettel tegnap. Az előkészítést követően pénteken a közgyűlés már a nagyberuházás kivitelezésére vonatkozó közbeszerzési eljárást is kiírja, melynek során a Kodolányi János Gimnázium központi és északi épületszárnya, valamint az egykori Ybl Miklós Általános Iskola épülete is felújításra kerül. Ennek keretében az épületek átfogó, külső-belső felújítása során megújul a homlokzati hőszigetelés és színezés, a belső terekben burkolatcsere, vakolás és festés, álmennyezet építés történik, valamint komplett épületgépészeti és épületvillamossági felújítás is készül.
A projekt részét képezi a komplett víziközmű-hálózat felújítása, a részleges akadálymentesítés megvalósítása, a Kodolányi központi épülete mögött meglévő 2 db aszfalt burkolatú sportpálya felújítása, öntött gumiburkolattal való kialakítása, továbbá a Kodolányi központi épületében egy büfé, az Ybl épületben pedig egy tálalókonyha kerül kialakításra. 

Az intézményfelújítás indításáról szóló hírt dr. Cser-Palkovics András polgármester közösségi oldalán osztotta meg:
Városfejlesztés

 1. Elkészült a kerékpársáv

  Elkészült az új kerékpársáv a Rákóczi úton, a Széna tér és a József utca közötti szakaszon. Ezzel bővült Székesfehérvár kerékpárút-hálózata – adta hírül Facebook-oldalán dr. Cser-Palkovics András polgármester.

  2023.03.24.
 2. Új utcajelző táblák Feketehegyen

  Lecserélték az utcajelző táblákat és az azokat tartó állványokat Feketehegy-Szárazréten. A képviselői keretből finanszírozott beruházással a mai napon végeztek a szakemberek a városrész teljes területén – tájékoztatott Szigli István a városrész önkormányzati képviselője.

  2023.03.14.
 3. Így áll a Móri út felújítása

  Sajtónyilvános bejárást tartottak pénteken délután a Móri út felújítása kapcsán. A nagyszabású beruházás keretében – melyre több mint egymilliárd forintot nyert a város – új körforgalmi csomópont épül a Zichy ligeti csatlakozásnál, megújulnak a buszmegállók, kétoldali kerékpársáv készül és parkoló-bővítésre is sor kerül.

  2023.03.10.
 4. Fejlesztések az iskolánál

  Sokszor okozott problémát nagyobb esőknél a vízmegállás a Hétvezér Általános Iskola sarkánál az Álmos vezér és a Töhötöm utca kereszteződésében. Nemrégiben megújult az út alatti esővíz elvezető rendszer a kereszteződésben és az iskola gazdasági bejáratánál, továbbá a kereszteződésben az útburkolatot is felújították, illetve az iskola előtt a közvilágítást is fejlesztették.

  2023.03.10.