Hamarosan indul a Munkácsy Mihály Általános Iskola felújítása

A közeljövőben összesen 250 millió forintot fordít a Munkácsy Mihály Általános Iskola felújítására Székesfehérvár Önkormányzata, jelentette be dr. Cser-Palkovics András polgármester a megújult játszóudvar és az okos tanterem átadásán csütörtökön. A hamarosan kezdődő nagyszabású fejlesztésnek köszönhetően felújítják a vizesblokkokat és megtörténik az épület teljes körű energetikai felújítása.
2021.11.25. 17:49 |

Néhány évvel ezelőtt a tereprendezéssel kezdődött el a Munkácsy iskola játszóudvarának felújítása. A csütörtöki átadáson Tóth Péter igazgató elmondta, a csapadékközművek elhelyezése után a térkövezés is megtörtént. „A szép udvarra azonban hiányoztak a játékok. Idén márciusban egy újabb fejlesztésnek vágtunk neki. Az iskola alapítványánál, a szülők által nyújtott támogatásnak köszönhetően másfél hónap alatt összegyűlt az az összeg, amelyből megvalósulhatott egy saját, biztonságos játszótér. Nagy örömmel fogadták a gyerekek az új játszóeszközöket." Az igazgató köszöntetet mondott az alapítványnak, a munkájukat támogató szülői közösségnek, a cégeknek és a városnak, akik segítettek a megvalósításban.

Az összefogás ereje kézzel fogható itt a játszóudvaron, kezdte köszöntőjét dr. Cser-Palkovics András. Köszönetet mondott az összefogásért, amelynek eredményeként színes, biztonságos eszközökön játszhatnak a gyerekek.

Az udvari programot követően csütörtökön adták át az okos tanteremet is. Így az Alba Innovárral és a Székesfehérvár Fejlődéséért Alapítvánnyal közösen megvalósított speciális tantermek sora négyre bővült az idei évben a városban. Laufer Tamás, az Alapítvány kuratóriumi elnöke kiemelte, az eszközök biztosítása mellett a pedagógusok képzésére nagy hangsúlyt fektetnek. A cél, hogy minden általános iskola rendelkezzen a megfelelő eszközparkkal és olyan képzett, az új módszereket ismerő és szívesen alkalmazó pedagógusokkal, akik felkészítik a gyermekeket.

Dr. Cser-Palkovics András az eseményen bejelentette, hogy az épület felújítása is megkezdődik: mintegy 200 millió forintos teljes körű energetikai fejlesztés indul hamarosan. Ennek keretében kicserélik a nyílászárókat, szigetelést kap az épület, megújul a teljes homlokzat. Van egy lezárult 50 millió forintos közbeszerzés, amely alapján szerződést kötnek majd, és ennek keretében újulnak meg a vizesblokkok.

Városfejlesztés

 1. Kezdődik az új 112 ágyas új épület kivitelezése a Szent György Kórházban

  Újabb mérföldkőhöz érkezett a Szent György Kórház bővítése: megtörtént a munkaterület átadása és hamarosan kezdetét veszi az új épülettömb építése. A Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház új tömbjében három osztály: a pulmonológia, az onkológiai és az infektológia, valamint az azokhoz kapcsolódó ambulanciák kapnak helyet, amelynek eredményeként 112 ággyal bővül az ellátás.

  2021.11.23.
 2. Új tornacsarnok, 12 tanterem és új ebédlő és konyha is épül a Ciszterben

  Elkészült a szerkezete a Székesfehérvári Ciszterci Szent István Gimnázium új tornateremének, mely mellett egy új ebédlő és konyha illetve egy új díszterem is épül és 12 új tanteremmel is gazdagodik az intézmény. 

  2021.11.12.
 3. Újabb lépés a vasútkörnyéki parkolási gondok enyhítéséért - városi tulajdonba kerül az 3500 m2-es terület

  A Kaszap István és az Erkel Ferenc utca közötti 3500 m2-es terület megvásárlásáról tartott sajtótájékoztatót dr. Cser-Palkovics András polgármester és Molnár Tamás önkormányzati képviselő. A jelenleg kihasználatlan ingatlanegyüttes rövid távon a parkolási problémák enyhítését szolgálhatja – a döntést holnapi ülésén a közgyűlés hozza majd meg.

  2021.10.28.
 4. Új játszóeszközökkel bővült a Sóstó Látogatóközpont előtti játszótér

  Számos új játszóeszközzel bővítették a Sóstó Látogatóközpont melletti játszóteret. Már régóta használták a gyerekek, azonban kicsi volt, így az igényeknek megfelelően több nagyméretű játékot helyeztek ki ütéscsillapító gumiburkolatokkal, utcabútorokkal együtt.

  2021.10.27.
 1. 15 rendelő, akadálymentes megközelítés – jól halad a Szekfű Gyula utcai rendelő felújítása

  Jól halad a Szekfű Gyula utcai orvosi rendelők felújítása, a bontási munkák már befejeződtek, és hamarosan elkészül az épület külső hőszigetelése, valamint a tetőszerkezet fedése is. A jövő évi átadás után 15 rendelő szolgálja ki modern környezetben a környék lakosait. 

  2021.10.21.
 2. Befejeződött a felújítás a múzeum Rendházépületében - készül az új közösségi és fogadótér is

  Bejáráson mutatták be szerdán délután a Szent István Király Múzeum megújuló és bővülő Rendházépületét. A beruházás jól halad, a meglévő épületben elkészültek a kivitelezők, itt már a vitrinek is érkeznek a jövő évi nagy Árpád-ház kiállítás értékes műtárgyaihoz. 

  2021.10.20.
 3. Az Erkel Ferenc utcában kezdődik a Béke tér belső útjainak felújítása

  A Deák Ferenc utca belső útjaihoz hasonló felújítási program indul a téren, melynek első üteme az Erkel Ferenc utca burkolatfelújítása, ahol az útburkolat mellett a parkolók burkolata is megújul. Minderről Molnár Tamás önkormányzati képviselő számolt be kedd délelőtt a helyszínen tartott tájékoztatóján.

  2021.10.19.
 4. Hétfőtől kezdődnek a közműcserék a kis Budain - lezárják az utcát

  A Prohászka út felújítása a föld alatt található közművek miatt szervesen összefügg a kis Budai út teljes felújításával. Az útépítés előtt a szennyvíz-, az ivóvíz- és a csapadékvíz-csatorna teljes felújítása és cseréje is megtörténik. A munkálatokat a Prohászka - Horvát István utca kereszteződésénél kezdték és szakaszosan haladnak a Várkörút irányába. Október 18-tól pedig a kis Budai úton is megkezdődik az ivóvíz, a szennyvíz és csapadékcsatorna cseréje.

  2021.10.14.

Adventi programok 2021.

Eseménynaptár

2021. December
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár