Hagyományos és különleges ízek a X., jubileumi „Nagyi pogácsája”-találkozón

Jubileumi, tizedik alkalommal rendezték meg a „Nagyi pogácsája” Nyugdíjasok Regionális Gasztronómiai és Kulturális Találkozóját szerdán, Székesfehérváron, a VOKE Vörösmarty Mihály Művelődési Házban. A versenyre hagyományos és különleges pogácsákkal is neveztek a résztvevők. A programban kulturális bemutató is szerepelt, a legjobbnak ítélt pogácsák készítői oklevelekben részesültek.
2019.05.15. 13:15 |

A terített asztaloknál többek között tökmagos, tönkölylisztes, burgonyás, káposztás, sajtos, tepertős, túrós, tejfölös, joghurtos, aludttejes és medvehagymás pogácsákat kóstolva osztották meg tapasztalataikat egymással az egykori vasúti dolgozók.

A „Nagyi pogácsája” már tradicionális rendezvény, melynek fontossága a nevében benne rejlik, amely mindenkiben nosztalgikus, kellemes érzéseket kelt.

Az idősek jó példát mutatnak, szívesen állítom őket példaként más civil szervezetek elé is, hogy hogyan lehet hosszú időn át jól működni, fenntartani a figyelmet.

A mai nap nem csak a pogácsák zsűrizéséről szól, hanem a közösségről, kulturális műsor is kiegészíti a gasztronómiai találkozót, a recepteken kívül a hétköznapok örömeit, bánatát is megosztják egymással a résztvevők.” - hangsúlyozta Molnár Tamás, a civil ügyekkel kapcsolatos feladatok tanácsnoka.

Többségében a Vasutas Nyugdíjas Klubok Országos Szövetsége klubjainak tagsága vesz részt a találkozón, melybe a városi nyugdíjas klubok is bekapcsolódnak. Egy kilogramm pogácsával lehetett nevezni, amelyet szakértő zsűri a vendégek, kóstolás alapján bírálnak el.

A társklubok műsorral érkeztek, hoztak énekeket, nótacsokrot, verseket.” - emelte ki Molnár Lászlóné, a VOKE Vörösmarty Mihály Művelődési Ház igazgatója.

Az eseményen részt vett és köszöntőt mondott Barsi Sándorné, a Vasutas Nyugdíjas Klubok Országos Szövetségének alelnöke. A zsűrit Rácz Jenő, elnök, Zámbó Sándor, cukrász és Mihály Csaba, étterem-tulajdonos alkották.

Közélet

 1. Gálaesttel köszöntötték Fehérvár katonáit a Magyar Honvédelem Napja alkalmából

  „Fehérvár köszönti katonáit” címmel gálaesttel köszöntötték a városunkban szolgáló katonákat hétfőn este a Vörösmarty Színházban, a Magyar Honvédelem Napja alkalmából. Az eseményen átadták a Gyuricza Emlékgyűrűt és Sipos Gyula-díjat is. A gálán a fennállásának 70. évfordulóját ünneplő Alba Regia Táncegyüttes „A magyar huszár” műsorát láthatták a résztvevők.

  2019.05.20.
 2. Térzenével és alaki bemutatókkal ünnepeltek fehérvár katonái

  A Helyőrségi Zenekar térzenéjével, alaki- és katonai testnevelési bemutatóval ünnepelte Székesfehérvár hétfőn a Magyar Honvédelem napját. Az ünnepségsorozat este a Vörösmarty Színházban folytatódik, ahol átadják a Gyuricza Béla emlékgyűrűt.

  2019.05.20.
 3. 331 évvel ezelőtt szabadult fel Székesfehérvár a török uralom alól

  1688-ban, 331 évvel ezelőtt május 19-én szabadult fel Székesfehérvár a 145 éves török uralom alól és kezdődött el Fehérvár barokk korszaka. A 331 évvel ezelőtti eseményekről hétfőn délelőtt emlékeztek meg a Nemzeti Emlékhelyen.

  2019.05.20.
 4. „ALBA BATTLE ROYAL - a Heated Dispute” - angol nyelvű vitaverseny Fehérváron

  A Székesfehérvári Vasvári Pál Gimnázium második alkalommal hirdette meg a tavalyi évben elindított angol nyelvű vitaversenyt a megye középiskolásai számára, az Arconic Alapítvány támogatásával. A megyei vetélkedő az előválogató és az elődöntő után hétfőn érkezett a fináléhoz, melyben vasvári és tópartis diákok mérték össze kommunikációs készségüket, logikus gondolkodásukat és idegen nyelvi tudásukat. 

  2019.05.20.

Kortárs Művészeti Fesztivál

Eseménynaptár

2019. Május
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Webkamera


360 Fehérvár

Óvodai beiratkozás 2019.

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek