Hagyományos és különleges ízek a X., jubileumi „Nagyi pogácsája”-találkozón

Jubileumi, tizedik alkalommal rendezték meg a „Nagyi pogácsája” Nyugdíjasok Regionális Gasztronómiai és Kulturális Találkozóját szerdán, Székesfehérváron, a VOKE Vörösmarty Mihály Művelődési Házban. A versenyre hagyományos és különleges pogácsákkal is neveztek a résztvevők. A programban kulturális bemutató is szerepelt, a legjobbnak ítélt pogácsák készítői oklevelekben részesültek.
2019.05.15. 13:15 |

A terített asztaloknál többek között tökmagos, tönkölylisztes, burgonyás, káposztás, sajtos, tepertős, túrós, tejfölös, joghurtos, aludttejes és medvehagymás pogácsákat kóstolva osztották meg tapasztalataikat egymással az egykori vasúti dolgozók.

A „Nagyi pogácsája” már tradicionális rendezvény, melynek fontossága a nevében benne rejlik, amely mindenkiben nosztalgikus, kellemes érzéseket kelt.

Az idősek jó példát mutatnak, szívesen állítom őket példaként más civil szervezetek elé is, hogy hogyan lehet hosszú időn át jól működni, fenntartani a figyelmet.

A mai nap nem csak a pogácsák zsűrizéséről szól, hanem a közösségről, kulturális műsor is kiegészíti a gasztronómiai találkozót, a recepteken kívül a hétköznapok örömeit, bánatát is megosztják egymással a résztvevők.” - hangsúlyozta Molnár Tamás, a civil ügyekkel kapcsolatos feladatok tanácsnoka.

Többségében a Vasutas Nyugdíjas Klubok Országos Szövetsége klubjainak tagsága vesz részt a találkozón, melybe a városi nyugdíjas klubok is bekapcsolódnak. Egy kilogramm pogácsával lehetett nevezni, amelyet szakértő zsűri a vendégek, kóstolás alapján bírálnak el.

A társklubok műsorral érkeztek, hoztak énekeket, nótacsokrot, verseket.” - emelte ki Molnár Lászlóné, a VOKE Vörösmarty Mihály Művelődési Ház igazgatója.

Az eseményen részt vett és köszöntőt mondott Barsi Sándorné, a Vasutas Nyugdíjas Klubok Országos Szövetségének alelnöke. A zsűrit Rácz Jenő, elnök, Zámbó Sándor, cukrász és Mihály Csaba, étterem-tulajdonos alkották.

Közélet

 1. Véradás lesz a Vörösmarty Színházban pénteken délután

  Véradásra hívják a segítő szándékú embereket a Vörösmarty Színházba július 19-én, pénteken 14-17 óráig a Magyar Vöröskereszt Fejér Megyei Szervezete és a Vörösmarty Színház szervezésében. Szeretettel várják a 18 és 65 év közötti felnőtteket, akinek testsúlya meghaladja az 50 kilogrammot.

  2019.07.16.
 2. Fókuszban a választókerületek - Öreghegy észak és Csala

  Az egykori szőlőhegy, a két világháború közötti nyári mulatozások színhelye, Öreghegy északi része és Csala együttesen alkotja a 12. számú választókerületet, ahová az utóbbi években sok család költözött ki.

  2019.07.16.
 3. Csángó mise és hagyományőrző est lesz szerdán Nyisztor Ilonával és tanítványaival

  Nyolcadik alkalommal szerveznek csángómagyar estet Nyisztor Ilonával és tanítványaival Székesfehérváron. A Magyar Örökség-díjas népdalénekes, valamint pusztinai hagyományőrző gyerekek és asszonyok július 17-én, szerdán 18 órakor lépnek fel a Hiemer-házban, ezt megelőzően, 17 órai kezdettel csángó misén is részt vesznek a Ciszterci templomban.

  2019.07.16.
 4. A 17-es honvéd gyalogezred katonáira emlékeznek a Zichy ligetben

  A Magyar Királyi 17-es honvéd gyalogezred tiszteletére szerveznek megemlékezést július 18-án, csütörtökön délelőtt a Zichy ligetben. A katonai tiszteletadással zajló eseményen az emlékező beszédet követően koszorúzásra kerül sor. Tisztelettel várnak minden emlékezőt.

  2019.07.16.

Eseménynaptár

2019. Július
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek