Hagyományos és különleges ízek a X., jubileumi „Nagyi pogácsája”-találkozón

Jubileumi, tizedik alkalommal rendezték meg a „Nagyi pogácsája” Nyugdíjasok Regionális Gasztronómiai és Kulturális Találkozóját szerdán, Székesfehérváron, a VOKE Vörösmarty Mihály Művelődési Házban. A versenyre hagyományos és különleges pogácsákkal is neveztek a résztvevők. A programban kulturális bemutató is szerepelt, a legjobbnak ítélt pogácsák készítői oklevelekben részesültek.
2019.05.15. 13:15 |

A terített asztaloknál többek között tökmagos, tönkölylisztes, burgonyás, káposztás, sajtos, tepertős, túrós, tejfölös, joghurtos, aludttejes és medvehagymás pogácsákat kóstolva osztották meg tapasztalataikat egymással az egykori vasúti dolgozók.

A „Nagyi pogácsája” már tradicionális rendezvény, melynek fontossága a nevében benne rejlik, amely mindenkiben nosztalgikus, kellemes érzéseket kelt.

Az idősek jó példát mutatnak, szívesen állítom őket példaként más civil szervezetek elé is, hogy hogyan lehet hosszú időn át jól működni, fenntartani a figyelmet.

A mai nap nem csak a pogácsák zsűrizéséről szól, hanem a közösségről, kulturális műsor is kiegészíti a gasztronómiai találkozót, a recepteken kívül a hétköznapok örömeit, bánatát is megosztják egymással a résztvevők.” - hangsúlyozta Molnár Tamás, a civil ügyekkel kapcsolatos feladatok tanácsnoka.

Többségében a Vasutas Nyugdíjas Klubok Országos Szövetsége klubjainak tagsága vesz részt a találkozón, melybe a városi nyugdíjas klubok is bekapcsolódnak. Egy kilogramm pogácsával lehetett nevezni, amelyet szakértő zsűri a vendégek, kóstolás alapján bírálnak el.

A társklubok műsorral érkeztek, hoztak énekeket, nótacsokrot, verseket.” - emelte ki Molnár Lászlóné, a VOKE Vörösmarty Mihály Művelődési Ház igazgatója.

Az eseményen részt vett és köszöntőt mondott Barsi Sándorné, a Vasutas Nyugdíjas Klubok Országos Szövetségének alelnöke. A zsűrit Rácz Jenő, elnök, Zámbó Sándor, cukrász és Mihály Csaba, étterem-tulajdonos alkották.

Közélet

Lakossági tájékoztatás

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár

Eseménynaptár

2020. Május
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V