Győztes középszakasz-rajt: megverte a Volán a Klagenfurtot

Az ICEHL középszakasznának első mérkőzésén hazai pályán az alapszakaszban eggyel előtte végző KAC ellen játszott a Hydro Fehérvár AV19. A meccs hajrájáig teljesen nyitott volt, ki nyer, hiába vezetett már két góllal is a Volán. Az utolsó két percben aztán kétszer betaláltak a fehérváriak, így rendes játékidőben szereztek három pontot, ez a klagenfurtiak ellen először sikerült ebben az idényben.
2021.02.16. 21:54 |

Keményebb, harcosabb lesz - mindenki ezt jósolta a középszakaszra, amelyben már rendszerint élesedik a küzdelem a legjobb csapatok között. Ennek megfelelően alig egy perc után már jött is az első kiállítás, de ezt nem használta ki a Fehérvár. Egyenlő létszám mellett viszont sikerült gólt ütni, Kähkönen szerzett vezetést. Ahogy az alapszakaszban sokszor, most is az ellenfél lőtt többet, de ez nem jelentett önmagában sokat, Janus és a védelem állta a sarat. Az egyenlítés a második harmad elején jött csak össze a Klagenfurtnak.

Jól reagáltak a mieink, az alapszakaszban nagyszerűen teljesítő Petan, Bartalis, Erdély sor villant, a szlovén csatár góljával megint itt volt az előny. Sőt, Hargrove révén nőtt is, 3-1-es vezetéssel várhatta a harmadik menetet a Volán. Abban viszont sikeres volt a Klagenfurt nyomásgyakorlása, hat és fél perc alatt két gólt lőve egyenlítettek a vendégek. Nagy csata zajlott a győzelemért, méltón a téthez, mindkét kapunál akadt lehetőség. A meccs egyetlen emberelőnyös gólját a legjobbkor, két perccel a vége előtt ütötte Erdély Csanád, utána már kockáztatnia kellett a riválisnak. Nem jött be, Sarauer üres kapus gólja bebiztosította a fehérvári győzelmet. Folytatás pénteken, szintén itthon, a Vienna Capitals ellen.

Hydro Fehérvár AV19- Klagenfurt 5-3 (1-0, 2-1, 2-2)

Sport

 1. Szombaton megkezdődött a magyar rögbi bajnokság tavaszi szezonja!

  A Fehérvár Rugby Club Nagykőrösre utazott a jelenleg veretlen Honfoglalók csapatához. Bár kis létszámmal tudtak utazni, de elszánt volt a csapat hogy meglepjék fiatal ellenfelüket. Honfoglalók - FRC 66-14

  2021.03.08.
 2. Öngóllal lett meg a Vidi harmadik győzelme a Budafok ellen

  A kiesés ellen küzdő Budafok volt a MOL Fehérvár ellenfele az OTP Bank-liga 25. fordulójában, idegenben. Zivzivadze nagy góljával szerzett vezetést a Vidi, az első félidőben azonban egyenlített a 11-est is hibázó hazai csapat. A hajrában egy budafoki öngól döntötte el a meccset, harmadszor is legyőzték az újoncot a piros-kékek.

  2021.03.07.
 3. Kikapott Klagenfurtban, a Vienna Capitalsszal negyeddöntőzik a Volán

  A középszalasz utolsó mérkőzésén 4-2-es vereséget szenvedett a Klagenfurt otthonában a  Hydro Fehérvár AV19. Ezzel ötödikek letek a fehérváriak, és este az is eldőlt, hogy a rájátszásban a bécsi csapat otthonában kezdenek. Az első háromból senki nem választotta a Volánt.

  2021.03.07.
 4. Pakson is sima vereséget szenvedett az Alba Fehérvár

  Három hazai vereség után idegenben sem tudott javítani a fehérvári kosárcsapat. Bár az első negyed végén még vezettek Pakson Vojvodáék, szünetre már tetemes lett a hátrányuk, a harmadik negyedben pedig a harminc pontot is elérte. A végén felzárkózott, de öszességében simán kapott ki az Alba.

  2021.03.06.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak