Győzött, és elkerült a kieső helyről a MOL Fehérvár FC labdarúgócsapata

A MOL Fehérvár FC labdarúgócsapata 2-0-ra legyőzte a vendég Budapest Honvéd együttesét a labdarúgó OTP Bank Liga 24. fordulójának szombat esti mérkőzésén, így - többek között a kispestieket megelőzve - elmozdult a kieső zónából.
2023.03.18. 22:05 |
Győzött, és elkerült a kieső helyről a MOL Fehérvár FC labdarúgócsapata

MOL Fehérvár FC-Budapest Honvéd 2-0 (1-0)

Székesfehérvár, MOL Aréna Sóstó, 3683 néző, vezette: Karakó

MOL Fehérvár FC: Kovács D. - Bese, Csongvai, Stopira, Heister - Christensen (Makarenko, 69.), Flores - Katona M. (Kastrati II., 84.), Dárdai, Schön - Kodro.

Budapest Honvéd: Dúzs - Lovric, Prenga, Szabó A., Tamás K. - Mitrovic (Krajcsovics, 72.), Gomis, Samperio - Kocsis D. (Plakuscsenko, 72.), Lukic, Domingues (Átrok, 92.).

A kiesési rangadón a Honvéd kezdett jobban, többnyire a hazai térfélen folyt a játék. A szezonban a harmadik edző által irányított Fehérvár főként a védekezéssel volt elfoglalva, ritkán jutott el a vendégek tizenhatos vonaláig. Az első félidőben egyszer veszélyeztette a Vidi a kaput, akkor azonban Katona Mátyás révén megszerezte a vezetést.

Fordulás után újult erővel támadásba lendült a fővárosi gárda és csak a fehérvári kapusnak volt köszönhető, hogy nem tudott egyenlíteni. A félidő közepére kiegyenlítetté vált a játék, a Honvéd görcsösen ment előre az egyenlítésért, míg a Fehérvár magabiztosan őrizte előnyét. A hazaiak az utolsó percben biztosították be győzelmüket, Kenan Kodro büntetőből volt eredményes.