Győzött Debrecenben és előzött is az Alba Fehérvár KC

A novemberi, hazai pályán aratott győzelem után Debrecenben is nyerni tudott az Alba Fehérvár KC. Deli Rita alakulata az újabb sikerrel megelőzte a Lokit, és fellépett a tabella hatodik helyére.
Debrecen - Alba Fehérvár KC 32-38 (14-20)

2019.04.19. 20:32 |

2-0-ra, és 3-1-re is a Debrecen vezetett a találkozó elején, az Alba Fehérvár KC azonban nem illetődött meg a civis városban, és a 11. perc végén már vezetett 6-5-re. A folytatásban pedig szépen ellépett a házgazdáktól, Temes Bernadett büntetője után, a 21. percben már 15-8 volt az állás. A játék képe pedig a szünet is sem változott, 30 perc után 20-14-re vezettek Gorsenyináék. A második félidő elején felváltva estek a gólok, így a Loki nem tudta csökkenteni hátrányát, az öt-hat gólos különbség állandósulni látszott. Varga Emőke találatát követően a 49. percben 34-27-es fehérvári vezetést mutatott a debreceni eredményjelző. Nyolc perccel a vége előtt öt gólra zárkóztak Köstner Vilmos tanítványi, de ennél közelebb már nem jutottak. Az Alba Fehérvár KC idegenben nem minden nap látott támadó játékkal a szezonban másodszor is legyőzte a Debrecent, ezúttal 38-32-re. A begyűjtött két ponttal pedig az Alba megelőzte ellenfelét a tabellán, és már hatodik a bajnokságban.

Debrecen - Alba Fehérvár KC 32-38 (14-20)

Sport

 1. Előkelő helyezéseket szereztek a Rotpunkt nehézségi mászói a BigWall Magyar Kupán

  Szombaton Budapesten BigWall Magyar kupafordulóra került sor falmászás nehézségi kategóriában. A fehérvári Rotpunkt Sziklamászó Egyesület tagjai közül Forgács Eszter ifi és nyílt női kategóriában is negyedik lett, utóbbiban Zsilák Kinga bronzérmet szerzett. A gyerekek között Juhász Tamara ezüstérmes, míg a serdülőknél Pajor Vince bronzérmes lett.

  2019.05.21.
 2. ARAK: biztató eredmények Kelet kupától Savaria kupáig

  Felnőtt és utánpóltás versenyeken is jól szerepeltek múlt hét végén az ARAK atlétái. A dobók Szombathelyen értek el kiváló eredményeket, a futók pedig Debrecenben remekeltek. Kiemelendő, hogy Csókás Nikolasz 400 gáton junior Európa-bajnoki szintet futott, vagyis készülhet a kontinenstornára.

  2019.05.21.
 3. Loic Negót választották az év játékosának a csapatok képviselői

  Az MLSZ által szervezett RangAdó gála keretében adták át a díjakat a labadrúgó-szezon legjobbjainak. A csapatok kapitánya, edzője és két-két játékosa szavazott, és a legjobb labdarúgónak a MOL Vidi francia-magyar játékosát, Loic Negót választották.

  2019.05.20.
 4. Május 24-én, pénteken lesz a Fehérvári Diáktanács sportnapja, 23-án a selejtezők

  A Székesfehérvári Diáktanács idén is megrendezi a városi diák sportnapot május 23-24-én, csütörtökön (selejtezők) és pénteken a Bregyó-közi Sportcentrumban. Általános és középiskolás csapatok jelentkezését várják kispályás foci (5+1 fős csapatok), streetball (3 fő), tollaslabda, asztalitenisz, frizbi és strandröplabda (6 fő) sportágakban. Jelentkezni lehet a diaktanacs@pmhiv.szekesfehervar.hu e-mail címen.

  2019.05.20.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak