A Vasas elleni győzelemmel kezdte a tavaszi szezont a Vidi

Miközben a meteorológusok éppen kőkemény mínuszokkal riogatnak, a labdarúgó bajnokságban beköszöntött a „tavasz”, folytatódott a pontvadászat. A táblázaton második Videoton a Vasast fogadta Felcsúton a huszadik fordulóban. Egy-egy gól esett mindkét oldalon szünetig, utána ellenben csak a Vidi új csatára, Stefan Scsepovics talált be, így megnyerte az év első tétmeccsét a fehérvári csapat.
2018.02.24. 19:00 |

Két téli igazolás, Boban Nikolov és Stefan Scsepovics is bekerült a kezdőbe a Videotonban, vagyis a Scsepovics-testvérpár alkotta a fehérváriak ékpárját a nyitányon. Az első lövést azonban a vendégek részről jegyezhettük fel, Hangya célozta meg Kovácsik kapuját, védett a hazai kapus. Az őszt két vereséggel záró, de Marko Nikolics szerint remek téli felkészülést maga mögött tudó Vidi sokáig nem tette próbára a Vasas kapusát, és amikor a 19. percben Stefan Scsepovics jó labdájával Stopira helyzetbe került, ő is a kapu előtt keresztbe lőtt. Hadzic jobban célzott négy perccel később, ekkor kellett először védenie Kamenárnak. A 26. percben aztán már nem menthetett a kapus, Stopira ment el a bal oldalon, belőtt labdáját pedig Hadzic pörgette a bal alsó sarokba.
A 34. percben Nikolov is tesztelte Kamenárt, aki leért a lapos lövésre, ahogy Hadzic fejesére egy szabadrúgás után. A 39. percben Lazovics tekert be újabb szabadrúgást, S. Scsepovics megcsúsztatta a labdát, a túloldalon érkező Stopira pedig óriási erővel a lécre lőtt. Egy perccel később teljesen váratlanul egyenlített a Vasas, Remili jobb oldalról lőtte be a labdát, Ádám pedig becsúszva a jobb alsóba lőtt. Középkezdés után majdnem duplázott is a gólszerző, nagy lövése nyomán a kapufa mentette meg a Vidit. Mozgalmas volt  félidő vége, Nikolov lábbal, Marko Scsepovics fejjel találhatott volna be, de előbbi lövését blokkolték, utóbbi fejese fölé szállt.
Szünet után is lendületben maradtak a csapatok, mindkét kapu előtt akadt izgalom, de az utolsó passzok ne sikerültek. Egészen a 60. percig, mert akkor a két új Vidi-igazolás összehozta az újabb gólt. Lazovics indította Nikolovot, ő jól adott be jobbról, Stefan Scsepovics pedig előrevetődve a léc alá fejelt. Rossz hír is jutott azért: Stopirát sérülés miatt le kellett cserélni. A Fehérvárról a Vasasba igazolt Barczi helyére ellenben senki nem állhatott be, amikor a 72. percben második sárgával kiállították.

Stefan Scsepovics második gólját is megszerezhette volna, de túl finoman pörgetett alá a labdának, így Kamenár lehúzta azt. Az emberhátrányban lévő Vasas ismét Ádám révén került helyzetbe, Nego lépett jó ütemben közbe a 81. percben. Két perccel később Lazovics csuklott össze Benes szorításában, de nem kapott tizenegyest. A kontratámadásait nem vitte végig a Vidi, a Vasas felívelt labdákkal próbálkozott, és a hosszabbításban egy lesgólig jutott. A szezonban először győzte le a fővárosi piros-kékeket a Videoton.

Videoton - Vasas 2-1 (1-1)

Videoton: Kovácsik – Nego, Juhász, Fiola, Stopira (Vinícius) – Pátkai, Hadzic, Nikolov – Lazovics (Kovács I.) – S. Scsepovics. M. Scsepovics (Varga J.).
Gl.: Hadzic, S. Scsepovics, illetve Ádám.

Sport

 1. Hétvégén a Magyar Kupa küzdelmei is elkezdődnek - Cigándra látogat a Vidi

  Hosszú idő után először kerül sor Magyar Kupa-hétvégére a magyar labdarúgásban. Minden NB I-es együtteshez hasonlóan a MOL Vidi FC is a legjobb 128 csapat között kezdi meg szereplését az idei kiírásban. A szeptember 23-án, vasárnap 13 órakor kezdődő összecsapás során a Vidi ellenfele az NB III-as Cigánd SE gárdája lesz.

  2018.09.21.
 2. Többet támadott, de kikapott az Európa-liga rajtján a Vidi a Boriszovtól

  Első mérkőzését játszotta az Európa-liga idei főtábláján a Vidi FC. A fehérváriak a BATE Boriszov ellen jobbára fölényben voltak az első félidőben a Groupama Arénában, de gólt a vendégek szereztek, ezzel vezettek szünetben. A továbbiakban többet támadott, de nem tudott betalálni a Vidi, egy fejesgól pedig eldöntötte a meccset a BATE javára, így vereséggel indult az EL-kaland.

  2018.09.20.
 3. Kosárlabda-utánpótlás: megkezdődtek az egyeztetések

  Az elmúlt hetekben sokan figyelemmel kísérték az Alba Regia SC és a Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia nyilvánosság előtt zajló vitáját. A város kérésére a héten tárgyalóasztalhoz ültek a felek. Az Önkormányzat örül, hogy előrelépés történt, hiszen ez a gyerekek és a fehérvári kosárlabdasport érdeke. A munkacsoport által tárgyalt témákból is látszik, hogy vannak még nyitott kérdések. 

  2018.09.20.
 4. Takács Boglárka és Endrész Klaudia ARAK-os atléták is letették az olimpiai esküt

  A fővárosban ünnepélyes keretek között fogadalmat tettek a 17 nap múlva, október 6-án kezdődő Buenos Aires-i, 3. Nyári Ifjúsági Olimpiai Játékokra készülő magyar sportolók. A 79 fős csapatot dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár és Kulcsár Krisztián, a MOB elnöke is köszöntötte.

  2018.09.20.

A legszebb pillanatok

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak