Gyerekektől gyerekeknek - podcast-csatornát indított a Hétvezér iskola

Hétvezérségek címmel indított podcast-csatornát Balázs bácsi, azaz Mecsei Balázs közreműködésével a Hétvezér Általános Iskola. Az intézmény csatornáján a diákok egymásnak szánt könyvajánlói mellett iskolai műsorok, megemlékezések és versek is hallhatóak.
2021.01.13. 11:44 |

Modern „sulirádiót”, azaz saját podcast-csatornát indított a Hétvezér Általános Iskola. Az ötletesen Hétvezérségek névre keresztelt felületen színes, érdekes és izgalmas tartalmakkal várják a hallgatókat.

Akik a Hétvezérségekre kattintanak, meghallgathatnak számos könyvajánlót, amelyekben az iskola felső tagozatos diákjai mutatják be kedvenc könyveiket. A tanulók elmesélik például Winnetou történetét, felidézik Pablo Escobar drogháborúját, és ajánlanak számos történelmi, háborús, romantikus, klasszikus, újhullámos, Harry Potteres, gengszteres, állatos, kisfiús, kislányos, családos, hercegnős, sárkányos és igazán komoly műveket is.

A tartalmak között böngészve a hallgatók rátalálhatnak iskolai megemlékezésekre és ünnepi műsorokra: az oldal szerkesztője, Balázs bácsi, azaz Mecsei Balázs tanár feltöltötte például az adventi megemlékezések műsorait, illetve a magyar nyelv napja alkalmából készített megemlékezést, de hallhatók például szavalatok is, gyerekektől gyerekeknek!

A Hétvezérségek podcastjai elérhetők az Anchor Fm oldalán.

Fehérvári színes

 1. Székesfehérvár, a mi városunk! - bemutatták a 2021-es, gyermekrajzokból készült naptárt

  Rendhagyó keretek között mutatták ma be az Alba Regia Ifjúsági és Szabadidős Egyesület (ARISZ) pályázatára beérkezett gyermekrajzokból összeállított 2021-es székesfehérvári naptárt. Az immár 22 éves hagyomány képanyagát felvonultató szabadtéri kiállítást Lehrner Zsolt alpolgármester és az ARISZ képviselője Róka Gyula nyitották meg a Fő utca 3. szám alatti márványcsarnokban.

  2021.01.20.
 2. Székesfehérváron is leadható szelektíven a használt étolaj az ALDI-nál

  Újabb zöld megoldást vezet be Magyarországon az ALDI. A Biofilter Környezetvédelmi Zrt.-vel kötött megállapodásnak köszönhetően mostantól már a használt étolaj visszagyűjtésére is lehetőség nyílik néhány kijelölt üzletnél. A tesztüzem 11 ALDI-nál indult el, három székesfehérvári üzlete közül a Szent Flórián körúti egységénél helyezett el szelektív étolaj gyűjtőt az áruházlánc.

  2021.01.20.
 3. Új világ nyílt a szekrény tetején - egy világjáró jegesmedve történetei

  Az ÖKK Podcast legújabb adásának vendége Nuka és Illanaq, azaz Kerkay Rita és Kricsár Kamill, akikkel a meséről, gyermekekről és felnőttekről, találkozásokról és elengedésekről, a szűkülő és táguló világról, valamint arról is beszélgettünk.

  2021.01.19.
 4. Új udvari játékokat vehetnek birtokba a gyerekek a Napsugár Oviban

  Ma új, szép színes és biztonságos udvari játszóeszközöket vehetnek birtokba a Napsugár Óvodába járó gyerekek. A TOP-os forrásból megvalósult fejlesztésnek köszönhetően modern rugós játékokon, kötélhídon, kombinált mászókán, lap-, fészek- és mérleghintákon ügyesedhetnek szabadtéren az ovisok.

  2021.01.18.

Lakossági tájékoztatás

Fehérvár Magazin

Webkamera

360 Fehérvár