Gyalogos-átkelőhelyekkel bővült az öreghegyi körforgalom

Elkészült a végleges körforgalom a Pozsonyi út – Zsolnai út – Pöstyéni utca kereszteződésben. Mostantól a minden irányban kialakított, akadálymentes gyalogos-átkelőhelyeknek köszönhetően biztonságosan lehet átkelni az utcák között – hangzott el a csütörtöki műszaki átadáson, amelyen jelen volt Östör Annamária önkormányzati képviselő is.
2024.05.30. 13:07 |
Gyalogos-átkelőhelyekkel bővült az öreghegyi körforgalom

Öt évvel ezelőtt a közlekedés biztonságosabbá tételére és lakossági kérésre alakítottak ki ideiglenes körforgalmat Öreghegy igen forgalmas és balesetveszélyes útkereszteződésében.

Sok autós nem tartotta be a sebességhatárokat, és a gyalogosok is nehezen keltek át egyik oldalról a másikra – emlékeztetett Östör Annamária öreghegyi önkormányzati képviselő. Mint mondta, széleskörű felmérést végzett a lakosság körében a körforgalom kialakításáról, amely a visszajelzések alapján beváltotta a hozzá fűzött reményeket, így most sor kerülhetett a körforgalom véglegesítésére.

A beruházás teljes egészében önkormányzati forrásból valósult meg bruttó 35 millió forintból, és elsősorban a gyalogosok biztonsága érdekében történt – ismertette a csütörtöki műszaki átadáson Ragyamoczky Vince, a Polgármesteri Hivatal Közlekedési Irodájának munkatársa. A körforgalmú csomópont mindegyik ágán akadálymentes gyalogos-átkelőhelyeket építettek ki, megújultak a szegélyek és a csomópont burkolata. A korszerű, szabványos közvilágítás a gyalogosok számára lehetővé teszi a biztonságos átkelést.

Városfejlesztés

 1. Elkészült a felújítás

  A munkaterületet tavaly ősz végén átadták a kivitelezőnek, azonban a kivitelezést tavasszal kezdték el a Gáz utcai garázssornál. A teljes útfelújítás első üteme a Rákóczi utcai négyemeletes épületek felőli oldalt és a házak közötti parkolók bekötőútjait érintette és várhatóan még ebben az évben elkészül a felújítása a garázssor másik oldalán található útnak is.

  2024.06.20.
 2. Új bölcsőde épül

  Ünnepélyes keretek között tették le szerdán délután annak az új, 28 férőhelyes bölcsődének az alapkövét, amely a Bodrogi utcában Feketehegy-Szárazrét gyermekei számára épül. A projekt a Széchenyi Terv Plusz program keretében valósul meg 420 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatás segítségével. A Székesfehérvári Hit Gyülekezete fenntartásában működő intézmény a tervek szerint idén nyitja meg kapuit.

  2024.06.19.
 3. Öleléssel búcsúztak

  Zajlik a pakolás és a visszaszámlálás a Vasvári Pál Gimnáziumban, amely átfogó felújítás előtt áll. A diákok és tanáraik egymás kezét fogva ölelték át az ódon falakat, majd az udvaron egy óriási bulival búcsúztak a szeretett intézménytől. A Vasvári a nyár folyamán beköltözik a régi Bory Jenő Általános Iskola épületébe és a teljes körű rekonstrukciót, bővítést követően, várhatóan két év múlva költözhet majd vissza a megszokott helyére.

  2024.06.18.
 4. Több mint 50 e-töltő

  Újabb elektromosautó-töltők létesültek Székesfehérváron. A Vantage Towers Zrt., az Elektromotive Hungary és a város Önkormányzata együttműködésében három új állomást telepítettek a városba. Egyiket – egy gyorstöltőt – a Belváros peremén, a Fal közben adták át csütörtökön, valamint a Zichy liget és az Uszoda mellé is került egy-egy töltő néhány hete. Ezekkel együtt már több mint 50 elektromos töltőállomás szolgálja az autósokat Székesfehérváron.

  2024.06.13.