Geotúra-vezető tanfolyam indul áprilisban Gánton - elmélet és gyakorlat a déli-Vértesről

Hatvanórás geotúra-vezető képzést indít Gánton a Székesfehérvár Városi Természetbarát Szövetség. A program célja megismertetni az érdeklődőket a déli-Vértes látványos és egyedi földtani, természeti értékeivel, valamint lehetőséget teremteni a geotúra-vezetés fortélyainak elsajátítására. Az április és május hónapokban három hétvégét érintő tanfolyam délelőtt előadásokból, délután a terepi helyszínek bejárásából áll, majd – szabadon választható – geotúra-vezetői vizsgával zárul. Ennek sikeres elvégzéséről oklevelet kapnak a résztvevők.
2023.03.17. 06:39 |
Geotúra-vezető tanfolyam indul áprilisban Gánton - elmélet és gyakorlat a déli-Vértesről

A tektonikus törésekkel átjárt Vértest számtalan eróziós völgy szabadalja. Világhírű a Csákvári-barlang sok millió éves háromujjú ősló-faunája. A Haraszt-hegyi tanösvény mellett a Pannon-tó egykori partvidéke és az Orondi-szőlőhegy kultúrtája is szerepel a programban. A képzés során mindezeket terepbejárásokkal tanulmányozzák, és kialakulásuk magyarázatát is megadják – vetített képes – előadások formájában.

Geológus, régész és biológus oktatók mellett további szakemberek mutatják be a résztvevőknek a terepi tájékozódás menetét és az elsősegélynyújtás módját.

A déli-Vértes, valamint a hegylábi terület növényzetének és állatvilágának ismertetése mellett a tájegység egyedi régészeti és történelmi emlékeiről sem feledkeznek meg a szervezők. Az április és május hónapokban három hétvégét érintő tanfolyam délelőtt előadásokból, délután a terepi helyszínek bejárásából áll, majd – szabadon választható – geotúra-vezetői vizsgával zárul. Ennek sikeres elvégzéséről oklevelet kapnak a résztvevők.

A képzés időpontjai:
2023. április 14. – 16. (péntek-szombat-vasárnap); április 21. – 23. (péntek-szombat-vasárnap); május 6. – 7. elméleti és terepi vizsga (szombat-vasárnap)

Helyszíne:
Gánt, Művelődési Ház, Béke tér 20.
A részvételi díj: 65.000,- Ft; befizetési határidő: 2023. március 15.
A jelentkezéseket sorrendben, az alábbi űrlap kitöltésével és a képzés díjának átutalásával fogadják el.