Egy félidőt átaludt és kikapott a Ferencvárostól a Vidi

A bajnokság szuperrangadóját várta mindenki a Ferencváros-Videoton mérkőzéstől, de az első félidő egyoldalú futballt hozott. A Vidinek helyzete sem volt, a hazaiak ellenben két gólt is lőttek és uralták a meccset. A szünet utáni kiegyenlítettebb játékban szépített a fehérvári csapat, ám egy védelmi hiba miatt nem volt esélye pontot szerezni. Pontszámban utolérte a listavezetőt a fővárosi csapat.
2017.12.02. 20:20 |

Több mint ezer szurkoló kísérte el Fehérvárról a Vidit az Üllői útra, a Red Blue Devils ultracsoport huszonötödik születésnapját igazán méltó rangadóval „ünnepelte” a Vidi. Az RBD hatalmas transzparenst készített, ellenben a Fradi béközép szektora a korábbi büntetés miatt üres volt. Így is nagy hangzavarban kezdődött a meccs, amelyen tíz perc után a Ferencváros került némi mezőnyfölénybe, a Vidi inkább kontralehetőségre várt. Ehhez képest az első nagy helyzet a meccsen a Fradi előtt egy ellentámadásnál adódott, Varga átemelte a labdát Kovácsikon, de Fejes kifejelte azt a kapu elől. Kemény belépőkben nem volt hiány, a hazaiak durvaságait azonban nem torolta meg a játékvezető – ellenben Fiola megkapta a sárgát, amikor elgázolta Botkát.

A fehérváriak először a 26. perben lőttek kapura, illetve próbálták meg, Nego vágott fölé egy kipattanót. Agresszív volt a Fradi, zavarta a labda kihozatalát, lőttek is a zöldek, de a Vidi védői jól blokkoltak. A 34. percben azonban egy középre kifejelt labdánál nem volt aki hárítson, Szpirovszki hajszálpontosan kilőtte a jobb alsó sarkot. Képtelen volt támadást építeni a Vidi, felemésztette erejét a védekezés. A 38. percben Otigba fejelt mellé szöglet után, három perccel később Gorriaran lőtt kevéssel fölé. Ugyanő egy nagy szólót is bemutatott, ennek végén Kovácsik mentett szögletre. A 44. percben megduplázta előnyét a Ferencváros, Paintsil lépett ki és Fiolát többször is megforgatva tekert végül a kapu bal oldalába. A listavezető fehérvári csapat egyetlen helyzet nélkül tudta le az első félidőt, ez mindennél komolyabb kritika volt Marko Nikolics csapatársa nézve.

Ahogy várható volt, aktívabban folytatta szünet után a Vidi, Pátkai a 48. percben kihagyta a meccs első fehérvári helyzetét. A Fradi érezhetően kivárásra játszott, a megnyíló területeken indult meg, de több labdát eladott. Henty és Suljic is pályára lépett, a pontosság azonban a Vidi játékából is hiányzott. Kovácsik lábbal védte a Fejesről öngól-veszélyesen lepattanó labdát, a másik kapuban Dibusznak továbbra sem akadt dolga. A 70. percben Nego a gólvonalról mentette Leandro csúsztatását. Gond nélkül őrizte előnyét a Ferencváros, hosszú percekig fel sem ért a másik kapuig a Vidi. Aztán váratlanul szépített: a 74. percben Stopira nyeste be a labdát balról, Lazovics pedig a rosszul kimozduló Dibuszt megelőzve a kapuba fejelt.
A góllövőlistát vezető Varga Roland azonnal válaszolhatott volna, de Kovácsik védte a lövését. A 77. percben Henty fejelt mellé Lazovics szöglete után, talán ha hagyta volna a labdát a mögötte érkező Juhásznak… Védőket pakolt a pályára a hazaiak edzője, de nem ennek, hanem egy fehérvári védelmi hibának köszönhette, hogy bebiztosította győzelmét a Fradi. Fejes röviden adta haza a labdát a 83. percben, Kovácsik ugyan még elrúgta Paintsil elől, de Moutari az üres kapuba emelt. A 90. percben Henty nagy löketét a léc hárította. A második játékrészben a zöld-fehérek sem mutattak sokat, a rangadó erősen közepes játékot hozott, fűszerezve indokolatlan keménykedéssel. A Ferencváros épp úgy 3-1-re nyert, mint a Vidi a két csapat felcsúti találkozóján, és pontszámban is újra egyformán állnak a csapatok.

Ferencváros - Videoton 3-1 (2-0)
Videoton: Kovácsik - Fiola (Suljic), Juhász, Fejes, Stopira - Varga J., Pátkai - Nego, Lazovics, Géresi (Henty) - Scsepovics.

Gl.: Szpirovszki, Paintsil, Moutari, illetve Lazovics.

Sport

 1. Négy forduló óta veretlen a MÁV Előre a NB II. Nyugati csoportjában

  3:0-ra nyert a MÁV Előre SC az 1.MCM-Diamant Kaposvári Röplabda Akadémia U21 otthonában. Blázs Eszterék így már négy forduló után veretlenek és MÁV Előre eddig mind a négy bajnoki találkozóját győzelemmel zárta a 2018-2019-es évadban.Női NB II, Nyugati csoport:1.MCM-Diamant KRA – MÁV Előre SC 0:3 (-21, -20, -22)

  2018.10.22.
 2. Büntetett a Salzburg emberelőnyben - három góllal kikapott a Fehérvár AV 19

  Ipari mennyiségű kiállítást kapott a Fehérvár AV 19 itthon, az előző szezon döntőse, a Salzburg ellen. A "nehézsúlyú" ellenfél ezúttal megállt hét szerzett gólnál, de a Volán csak négyig jutott. Voltak jó periódusai a hazaiaknak, de az osztrák együttes fórjai kifogták a szelet a vitorlájukból. A fehérváriak mérlege: huszonnégy büntetőperc és hat kapott gól emberhátrányban.

  2018.10.21.
 3. "Könnyed, hátradőlős": egyetlen ponttal verték a fehérvári kosarasok a Jászberényt

  A portói európai kupameccs után hosszú utazással a lábakban játszottak bajnokit az Alba Fehérvár kosarasai Jászberényben. Az öt külföldivel felálló és azokat alig forgató berényiek kamikáze-stílusban kezdtek, tíz fölött vezettek egy negyed után. Felébredt a sok triplát dobó Alba, sikerült fordítani, de a győzelem az utolsó pillanatig kétséges volt.

  2018.10.20.
 4. Három góllal kikapott a Fehérvár AV 19 a bajnoktól

  A címvédő Bolzano ellen teljesítette a "húzósnak" ígérkező hétvége első felvonását a Volán, amely az első harmadban még tudott egyenlíteni, de aztán alulmaradt a Rókákkal szemben. A szurkolók örömére jutott egy szépségtapasz a végére, Szabó Dániel találatával három gólra jött fel a Fehérvár AV 19. Vasárnap is szép feladat vár a Volánra, amely a Salzburgot fogadja az Ifjabb Ocskay Gábor Jégcsarnokban.

  2018.10.20.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak