Egy félidőt átaludt és kikapott a Ferencvárostól a Vidi

A bajnokság szuperrangadóját várta mindenki a Ferencváros-Videoton mérkőzéstől, de az első félidő egyoldalú futballt hozott. A Vidinek helyzete sem volt, a hazaiak ellenben két gólt is lőttek és uralták a meccset. A szünet utáni kiegyenlítettebb játékban szépített a fehérvári csapat, ám egy védelmi hiba miatt nem volt esélye pontot szerezni. Pontszámban utolérte a listavezetőt a fővárosi csapat.
2017.12.02. 20:20 |

Több mint ezer szurkoló kísérte el Fehérvárról a Vidit az Üllői útra, a Red Blue Devils ultracsoport huszonötödik születésnapját igazán méltó rangadóval „ünnepelte” a Vidi. Az RBD hatalmas transzparenst készített, ellenben a Fradi béközép szektora a korábbi büntetés miatt üres volt. Így is nagy hangzavarban kezdődött a meccs, amelyen tíz perc után a Ferencváros került némi mezőnyfölénybe, a Vidi inkább kontralehetőségre várt. Ehhez képest az első nagy helyzet a meccsen a Fradi előtt egy ellentámadásnál adódott, Varga átemelte a labdát Kovácsikon, de Fejes kifejelte azt a kapu elől. Kemény belépőkben nem volt hiány, a hazaiak durvaságait azonban nem torolta meg a játékvezető – ellenben Fiola megkapta a sárgát, amikor elgázolta Botkát.

A fehérváriak először a 26. perben lőttek kapura, illetve próbálták meg, Nego vágott fölé egy kipattanót. Agresszív volt a Fradi, zavarta a labda kihozatalát, lőttek is a zöldek, de a Vidi védői jól blokkoltak. A 34. percben azonban egy középre kifejelt labdánál nem volt aki hárítson, Szpirovszki hajszálpontosan kilőtte a jobb alsó sarkot. Képtelen volt támadást építeni a Vidi, felemésztette erejét a védekezés. A 38. percben Otigba fejelt mellé szöglet után, három perccel később Gorriaran lőtt kevéssel fölé. Ugyanő egy nagy szólót is bemutatott, ennek végén Kovácsik mentett szögletre. A 44. percben megduplázta előnyét a Ferencváros, Paintsil lépett ki és Fiolát többször is megforgatva tekert végül a kapu bal oldalába. A listavezető fehérvári csapat egyetlen helyzet nélkül tudta le az első félidőt, ez mindennél komolyabb kritika volt Marko Nikolics csapatársa nézve.

Ahogy várható volt, aktívabban folytatta szünet után a Vidi, Pátkai a 48. percben kihagyta a meccs első fehérvári helyzetét. A Fradi érezhetően kivárásra játszott, a megnyíló területeken indult meg, de több labdát eladott. Henty és Suljic is pályára lépett, a pontosság azonban a Vidi játékából is hiányzott. Kovácsik lábbal védte a Fejesről öngól-veszélyesen lepattanó labdát, a másik kapuban Dibusznak továbbra sem akadt dolga. A 70. percben Nego a gólvonalról mentette Leandro csúsztatását. Gond nélkül őrizte előnyét a Ferencváros, hosszú percekig fel sem ért a másik kapuig a Vidi. Aztán váratlanul szépített: a 74. percben Stopira nyeste be a labdát balról, Lazovics pedig a rosszul kimozduló Dibuszt megelőzve a kapuba fejelt.
A góllövőlistát vezető Varga Roland azonnal válaszolhatott volna, de Kovácsik védte a lövését. A 77. percben Henty fejelt mellé Lazovics szöglete után, talán ha hagyta volna a labdát a mögötte érkező Juhásznak… Védőket pakolt a pályára a hazaiak edzője, de nem ennek, hanem egy fehérvári védelmi hibának köszönhette, hogy bebiztosította győzelmét a Fradi. Fejes röviden adta haza a labdát a 83. percben, Kovácsik ugyan még elrúgta Paintsil elől, de Moutari az üres kapuba emelt. A 90. percben Henty nagy löketét a léc hárította. A második játékrészben a zöld-fehérek sem mutattak sokat, a rangadó erősen közepes játékot hozott, fűszerezve indokolatlan keménykedéssel. A Ferencváros épp úgy 3-1-re nyert, mint a Vidi a két csapat felcsúti találkozóján, és pontszámban is újra egyformán állnak a csapatok.

Ferencváros - Videoton 3-1 (2-0)
Videoton: Kovácsik - Fiola (Suljic), Juhász, Fejes, Stopira - Varga J., Pátkai - Nego, Lazovics, Géresi (Henty) - Scsepovics.

Gl.: Szpirovszki, Paintsil, Moutari, illetve Lazovics.

Sport

 1. Sportorvos Fehérváron - visszaköltözött a rendelés a KÖFÉM-re

  Visszaköltözött a Mészöly Géza utcai rendelőből a felújított KÖFÉM orvosi rendelőbe a Verseci u. 1-5 szám alá Dr. Zupkó Mária és Dr. Gyarmati Erik sportorvosok rendelése. Sportorvosi vizsgálatra a 22/316-296-os telefonszámon lehet bejelentkezni.

  2018.07.17.
 2. Ma kezdődik a Nu Skin Öttusa Eb Fehérváron - hazai éremesély több számban

  A hagyományok és az idei eredmények alapján is több számban lesz magyar éremesély a kedden kezdődő székesfehérvári öttusa Európa-bajnokságon. Új helyszínen, a Széna téri sportcsarnokban lesz a vívás. Az úszást a Csitáry G. Emil Uszodában, a lovaglást és a kombinált számot pedig a Bregyó Szabadidő Központban bonyolítják le.

  2018.07.17.
 3. Frissebb, jobb lesz a Vidi, ígéri a vezetőedző a BL-selejtező előtt

  Hétfő délután tartotta sajtótájékoztatóját a MOL Vidi FC a Dudelange elleni BL-visszavágó előtt. Mint ismert, a fehérvári csapat 1-1-es döntetlent ért el Luxemburgban, így ha nem is előnyből, de idegenben lőtt góljának köszönhetően kedvezőbb helyzetből várja a visszavágót. A Vidit Marko Nikolics vezetőedző mellett Kovácsik Ádám képviselte.

  2018.07.16.
 4. Kedden hazai pályán is bemutatkozik a Vidi a Bajnokok Ligája idei kiírásában

  Az F91 Dudelange elleni BL-selejtezővel hivatalosan is megkezdte a 2018-19-es idényt a Vidi, az együttes 1-1-es döntetlent ért el Luxemburgban. A visszavágó július 17-én, kedden 20:15 órakor lesz a Pancho Arénában. A találkozóra elővételben a Piac tér 4. szám alatt található VidiShopban és online vásárolhatók jegyek, illetőleg meccsnapon, a mérkőzés előtt két órával nyitnak a Pancho Aréna pénztárai.

  2018.07.16.

Koronázási szertartásjáték

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak