Egy félidőt átaludt és kikapott a Ferencvárostól a Vidi

A bajnokság szuperrangadóját várta mindenki a Ferencváros-Videoton mérkőzéstől, de az első félidő egyoldalú futballt hozott. A Vidinek helyzete sem volt, a hazaiak ellenben két gólt is lőttek és uralták a meccset. A szünet utáni kiegyenlítettebb játékban szépített a fehérvári csapat, ám egy védelmi hiba miatt nem volt esélye pontot szerezni. Pontszámban utolérte a listavezetőt a fővárosi csapat.
2017.12.02. 20:20 |

Több mint ezer szurkoló kísérte el Fehérvárról a Vidit az Üllői útra, a Red Blue Devils ultracsoport huszonötödik születésnapját igazán méltó rangadóval „ünnepelte” a Vidi. Az RBD hatalmas transzparenst készített, ellenben a Fradi béközép szektora a korábbi büntetés miatt üres volt. Így is nagy hangzavarban kezdődött a meccs, amelyen tíz perc után a Ferencváros került némi mezőnyfölénybe, a Vidi inkább kontralehetőségre várt. Ehhez képest az első nagy helyzet a meccsen a Fradi előtt egy ellentámadásnál adódott, Varga átemelte a labdát Kovácsikon, de Fejes kifejelte azt a kapu elől. Kemény belépőkben nem volt hiány, a hazaiak durvaságait azonban nem torolta meg a játékvezető – ellenben Fiola megkapta a sárgát, amikor elgázolta Botkát.

A fehérváriak először a 26. perben lőttek kapura, illetve próbálták meg, Nego vágott fölé egy kipattanót. Agresszív volt a Fradi, zavarta a labda kihozatalát, lőttek is a zöldek, de a Vidi védői jól blokkoltak. A 34. percben azonban egy középre kifejelt labdánál nem volt aki hárítson, Szpirovszki hajszálpontosan kilőtte a jobb alsó sarkot. Képtelen volt támadást építeni a Vidi, felemésztette erejét a védekezés. A 38. percben Otigba fejelt mellé szöglet után, három perccel később Gorriaran lőtt kevéssel fölé. Ugyanő egy nagy szólót is bemutatott, ennek végén Kovácsik mentett szögletre. A 44. percben megduplázta előnyét a Ferencváros, Paintsil lépett ki és Fiolát többször is megforgatva tekert végül a kapu bal oldalába. A listavezető fehérvári csapat egyetlen helyzet nélkül tudta le az első félidőt, ez mindennél komolyabb kritika volt Marko Nikolics csapatársa nézve.

Ahogy várható volt, aktívabban folytatta szünet után a Vidi, Pátkai a 48. percben kihagyta a meccs első fehérvári helyzetét. A Fradi érezhetően kivárásra játszott, a megnyíló területeken indult meg, de több labdát eladott. Henty és Suljic is pályára lépett, a pontosság azonban a Vidi játékából is hiányzott. Kovácsik lábbal védte a Fejesről öngól-veszélyesen lepattanó labdát, a másik kapuban Dibusznak továbbra sem akadt dolga. A 70. percben Nego a gólvonalról mentette Leandro csúsztatását. Gond nélkül őrizte előnyét a Ferencváros, hosszú percekig fel sem ért a másik kapuig a Vidi. Aztán váratlanul szépített: a 74. percben Stopira nyeste be a labdát balról, Lazovics pedig a rosszul kimozduló Dibuszt megelőzve a kapuba fejelt.
A góllövőlistát vezető Varga Roland azonnal válaszolhatott volna, de Kovácsik védte a lövését. A 77. percben Henty fejelt mellé Lazovics szöglete után, talán ha hagyta volna a labdát a mögötte érkező Juhásznak… Védőket pakolt a pályára a hazaiak edzője, de nem ennek, hanem egy fehérvári védelmi hibának köszönhette, hogy bebiztosította győzelmét a Fradi. Fejes röviden adta haza a labdát a 83. percben, Kovácsik ugyan még elrúgta Paintsil elől, de Moutari az üres kapuba emelt. A 90. percben Henty nagy löketét a léc hárította. A második játékrészben a zöld-fehérek sem mutattak sokat, a rangadó erősen közepes játékot hozott, fűszerezve indokolatlan keménykedéssel. A Ferencváros épp úgy 3-1-re nyert, mint a Vidi a két csapat felcsúti találkozóján, és pontszámban is újra egyformán állnak a csapatok.

Ferencváros - Videoton 3-1 (2-0)
Videoton: Kovácsik - Fiola (Suljic), Juhász, Fejes, Stopira - Varga J., Pátkai - Nego, Lazovics, Géresi (Henty) - Scsepovics.

Gl.: Szpirovszki, Paintsil, Moutari, illetve Lazovics.

Sport

 1. Szombaton egész nap a profi táncosoké a Köfém-csarnok

  A versenytánc magyar élmezőnyének részvételével rendezi meg a Laguna Kulturális és Tánc Sport Egyesület a XVII. Lászlóvill Kupa Táncversenyt, 2018. március 24-én szombaton 10 órától, a Köfém Sportcsarnokban. Egész nap tart majd a program.

  2018.03.23.
 2. Történelmi szezon előtt a Fehérvár Enthroners, szombaton rajt!

  Március 24-én, szombaton megkezdi szereplését a HFL-ben, a magyar csúcsligában a Fehérvár Enthroners. A kiadott időponthoz képest egy órával később, 15 órakor kezdődik a mérkőzés. A székesfehérvári amerikai futball-csapat két év alatt jutott fel a legmagasabb osztályba, és idén a magyar élvonal mellett az osztrák divízió IV-ben is megméretteti magát.

  2018.03.21.
 3. Hozta a kötelezőt az Alba a MAFC ellen a kosárbajnokságban

  Egy kellemetlen jászberényi vereség után a sereghajtó MAFC ellen javíthatott az Alba Fehérvár a kosárlabda-bajnokságban.A fővárosiak nem nagyon tudták megállítani támadásban a Mohammed vezette hazaiakat, már szünetig csaknem hatvan pontot dobott az Alba. Később hússzal is vezettek a fehérváriak, de a védekezés kihagyásai miatt sok pontot kaptak. A győzelmet nem fenyegette veszély az alapszakasz utolsó hazai mérkőzésén.

  2018.03.21.
 4. Juhász Roland a Hivatásos Labdarúgók Szervezete új elnöke

  Az elnöki posztot nyolc éven át betöltő, ám egyéb feladatai miatt leköszönő ferencvárosi Gera Zoltán helyére a tagság ellenszavazat nélkül megválasztotta Juhász Rolandot, a Videoton csapatkapitányát a Hivatásos Labdarúgók Szervezete elnökének.

  2018.03.20.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak