Fordított, de végül nem tudott nyerni Mezőkövesden a Mol Fehérvár

A 6. forduló után is veretlen még a labdarúgó bajnokságban a MOL Fehérvár, de bőven lehet hiányérzet a fehérvári szurkolókban. Mezőkövesden ugyanis egygólos hátrányból két jó lövéssel fordított a Vidi, ám a 94. perc végén hagyta egyenlíteni a hazaiakat. A sok hiányzóval küzdő Vidinek ez már a harmadik döntetlenje volt a szezonban.
2021.09.11. 22:01 |

A sérülések után a koronavírus is rendesen keresztbe tett Szabics Imrének: a Vidi edzője Stopira és Petrjak után Zivzivadzét és Kodrót is elvesztette pozitív teszt miatt. Bár Nego visszatérhetett, a támadójáték igen gyenge volt az első félidőben, egyszerűen nem volt helyzete a Fehérvárnak Mezőkövesden. A hazaiak sem villogtak, de a 39. percben Kocsis átívelése után Nagy Dániel szép lövésével megszerezték a vezetést.

Felrázta a gól a Vidit, a második félidő elején Nikolicsnak és a csereként beálló Jallownak is volt lehetősége, nem is kicsi. Igaz, a kontrázó kövesdiek is betalálhattak volna, ha pontosabban céloznak. A 71. percben aztán Nikolics megtette, szépen tekert a bal felsőbe 10 méterről. Tíz perccel később pedig a hazaiak elkövették azt a hibát, hogy lőni engedték Heistert, aki 18 méterről bombázott a bal sarokba. Innen már illett volna megnyerni a meccset, de a négyperces hosszabbítás utolsó másodperceiben a középen teljesen egyedül hagyott Jurina fejesével egy pontot megmentett a Mezőkövesd.

A Mol Fehérvár továbbra is veretlen, de már hat pontot elveszített a szezonban, pedig ezúttal közel állt a győzelemhez.

Mezőkövesd Zsóry FC - Mol Fehérvár FC 2-2 (1-0)

Mol Fehérvár: Kovácsik - Fiola, Rus, Lüftner, Heister - Nego, Szendrei, Makarenko, Dárdai - Nikolics (Alef), Kovács (Jallow).

Gl.: Nagy D., Jurina, illetve Nikolics, Heister.

Sport

 1. Fejesgól döntött, elvesztette bajnoki veretlenségét a Vidi a rangadón

  Először találkozott a szezonban a Mol Fehérvár és a Ferencváros. A csúcsrangadó első félideje kevés helyzetet hozott, gólt pedig egyet sem. A másodikban mindkét kapusnak akadt nagy védése, végül egy szöglet utáni fejessel a Fradi szerezte meg a három pontot.Mol Fehérvár - Ferencváros 0-1

  2021.09.22.
 2. Irányítója nélkül, hosszabbításban nyert az Alba a Paks ellen a kosárnyitányon

  Jonathan Stark a rajt előtt térdsérülést szenvedett, így amerikai irányítóját nélkülözve játszott a Pakssal Szekszárdon az Alba Fehérvár. Rendkívül izgalmas meccsen, hosszabbításban nyert a tizenhat triplát dobó Alba, mindkét csapat száz pont fölött termelt.Atomerőmű SE - Alba Fehérvár 104-106

  2021.09.22.
 3. Helytállt a Győr ellen, csak öttel kapott ki az Alba Fehérvár KC

  Két vereség után fogadta a topfavorit Audi ETO KC-t a fehérvári női kézilabdacsapat a bajnokságban. Boris Dvorsek tanítványai nem játszottak megilletődve, sokáig vezettek is és csak az első félidő végén kerültek nagyobb hétrányba. A másodikat pedig lehozták döntetlenre, így remekül helytálltak a klasszis ellenféllel szemben.Alba FKC - Audi ETO KC Győr 25-30

  2021.09.22.
 4. Fehérvár Sportkönyve – bemutatták Vakler Lajos városi legendákról írt új kötetét

  Városi sportlegendák, sportvezetők életútját tárja az olvasók elé a Fehérvár Sportkönyve című könyv, melyet a Városháza Dísztermében mutattak be kedden. Vakler Lajos szerző a Fehérvéri beszélgetések című televíziós műsorból vette a forrást új, tematikus kötetének elkészítéséhez.

  2021.09.21.
Nyitott tornatermek

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak