Fontos győzelmet aratott a MOL Fehérvár FC a Zalaegerszeg ellen!

Magabiztos, 3-0 arányú győzelmet aratott a kiesés elől menekülő MOL Fehérvár a Zalaegerszeg ellen. Kodro duplázott, Kasrati is betalált, így otthon tartotta a három pontot a Fehérvár a MOL Aréna Sóstóban.
2023.05.20. 17:05 |
Fontos győzelmet aratott a MOL Fehérvár FC a Zalaegerszeg ellen!
A MOL Fehérvár FC március 18 óta először nyert bajnoki mérkőzést. Sikerével a tizedik helyre lépett előre, és egy ponttal előzi meg a vasárnap pályára lépő Budapest Honvédot.

OTP Bank Liga, 32. forduló: MOL Fehérvár FC - Zalaegerszegi TE FC 3-0 (2-0) 

MOL Aréna Sóstó, 6237 néző, vezette: Pintér Cs.

Gólszerző: Kodro (3., 11-esből, 49.), Kastrati II (39.), sárga lap: Kovács B. (17.), Kálnoki-Kis (30.), Szalay (42.), Huszti (76.), Mim (78.)

MOL Fehérvár FC: Kovács D. - Bese, Csongvai, Stopira, Heister - Flores, Makarenko (Alef, 79.) - Kastrati II, Dárdai (Christensen, 79.), Schön (Houri, 69.) - Kodro (Katona M., 73.).

Zalaegerszeg TE: Demjén - Huszti, Csóka, Kálnoki-Kis (Lesjak, 40.), Mocsi, Bedi (Ubochioma, a szünetben) - Kovács B., Szendrei N. (Papp Cs., 72.), Szalay - Németh D. (Mim, 60.), Ikoba (Klausz, a szünetben).

A bennmaradásért küzdő Fehérvár álomszerűen kezdett: a Lirim Kastrati buktatásáért megítélt büntetőt Kenan Kodro értékesítette. A folytatásban a kupagyőztes ZTE birtokolta többet a labdát, azonban a szórványos fehérvári támadásokban valamivel több volt a veszély, ennek köszönhetően még a szünet előtt növelte előnyét a hazai csapat. Fordulást követően sem sokat kellett várni az újabb Vidi-gólra, Kenan Kodro másodszor volt eredményes. Háromgólos hátrányban is ment előre a Zalaegerszeg, de a Fehérvár magabiztosan őrizte meg vezetését a meccs végéig.