Folytatódik a Deák Ferenc utca belső úthálózatának felújítása

Folytatódik a Deák Ferenc utca belső úthálózatának felújítása a páros oldalon. Az utolsó ütemben a 8-48. számok közötti szakaszon újul meg az útburkolat és a járda december 17-ig. Molnár Tamás önkormányzati képviselő elmondta, hogy ennek elkészülte után jövőre várhatóan a páratlan oldalon is hasonlóan ütemezett beruházás indul.
2021.10.14. 12:45 |

A páros oldali belső úthálózat felújításának ez lesz az ötödik, egyben befejező üteme – csütörtökön a Városgondnokság szakemberei átadták a munkaterületet a kivitelezőnek. Mintegy 2.248 m²-en az útburkolat, 939 m²-en a járda újul meg és 936 méter szegély is készül. A beruházás a Városgondnokság útfelújítási programja keretében készül mintegy 92 millió forintból.

Molnár Tamás önkormányzati képviselő elmondta, hogy a felújítás elkészülte után jövőre várhatóan a páratlan oldalon is, hasonlóan ütemezetten újulnak meg a belső utak.

A csütörtöki munkaterület-átadáson elhangzott, hogy a mostani felújítás a 8-48. számok közötti belső utat és egy, a főútra csatlakozó szakaszt érint. A munkát ütemez végzik, először a Lövölde – Deák Ferenc utca közötti átkötő úttól a Deák Ferenc utcára csatlakozó részig tartó szakasz, majd az innen az Árpád útig tartó rész újul meg, hogy a lehető legkevésbé zavarják a parkolást és a lakók mindennapi életét, nyugalmát.

Molnár Tamás önkormányzati képviselő elmondta, hogy ez lesz az utolsó üteme annak a három éve tartó folyamatnak, melyben korábban parkolófelújítás is volt. Arra kérte a lakókat, hogy a munkálatok ideje alatt legyenek türelemmel! A beruházás december 17-ig elkészül, utána egy sokkal szebb és komfortosabb járdán és úton tudnak az itt élők közlekedni. Fontos, hogy ezután a Béke tér, majd jövőre várhatóan a Deák Ferenc utca páratlan oldalának belső úthálózata is megújul.

Városfejlesztés

 1. 15 rendelő, akadálymentes megközelítés – jól halad a Szekfű Gyula utcai rendelő felújítása

  Jól halad a Szekfű Gyula utcai orvosi rendelők felújítása, a bontási munkák már befejeződtek, és hamarosan elkészül az épület külső hőszigetelése, valamint a tetőszerkezet fedése is. A jövő évi átadás után 15 rendelő szolgálja ki modern környezetben a környék lakosait. 

  2021.10.21.
 2. Befejeződött a felújítás a múzeum Rendházépületében - készül az új közösségi és fogadótér is

  Bejáráson mutatták be szerdán délután a Szent István Király Múzeum megújuló és bővülő Rendházépületét. A beruházás jól halad, a meglévő épületben elkészültek a kivitelezők, itt már a vitrinek is érkeznek a jövő évi nagy Árpád-ház kiállítás értékes műtárgyaihoz. 

  2021.10.20.
 3. Az Erkel Ferenc utcában kezdődik a Béke tér belső útjainak felújítása

  A Deák Ferenc utca belső útjaihoz hasonló felújítási program indul a téren, melynek első üteme az Erkel Ferenc utca burkolatfelújítása, ahol az útburkolat mellett a parkolók burkolata is megújul. Minderről Molnár Tamás önkormányzati képviselő számolt be kedd délelőtt a helyszínen tartott tájékoztatóján.

  2021.10.19.
 4. Hétfőtől kezdődnek a közműcserék a kis Budain - lezárják az utcát

  A Prohászka út felújítása a föld alatt található közművek miatt szervesen összefügg a kis Budai út teljes felújításával. Az útépítés előtt a szennyvíz-, az ivóvíz- és a csapadékvíz-csatorna teljes felújítása és cseréje is megtörténik. A munkálatokat a Prohászka - Horvát István utca kereszteződésénél kezdték és szakaszosan haladnak a Várkörút irányába. Október 18-tól pedig a kis Budai úton is megkezdődik az ivóvíz, a szennyvíz és csapadékcsatorna cseréje.

  2021.10.14.
 1. Járdafelújítás és parkolóépítés kezdődik a Semmelweis Ignác utcában

  A Semmelweis utca 13-21. számú tízemeletes szalagház mögött, a Tüdőgondozó épületével szemben mintegy 28 állásos parkolót alakítanak ki, a Semmelweis utca páros oldalán, a 4-12-es számú szalagház előtt pedig teljes járdafelújítás kezdődik. Szerdán átadták a munkaterületet is, ami azt jelenti, hogy a kivitelező elkezdheti a felújítási munkálatokat.

  2021.10.13.
 2. Szövetség a folyamatos innovációra a megújuló nagyvárosokért

  Együttműködési megállapodást írt alá a Megyei Jogú Városok Szövetsége és a Jövő Mobilitása Szövetség. A megállapodás feltételeiről a két szervezet az alábbi közleményben adott tájékoztatást:

  2021.10.05.
 3. Új parkolók és gyalogos átkelőhelyek épültek a Felsővárosban

  A Királykút lakónegyed mögött a Forgó utca és a Cserkész utca kereszteződésében összesen tíz új parkolóhely, illetve kettő gyalogos átkelőhely épült. A biztonságos közlekedést segítő gyalogos átkelőhelyre azért is nagy szükség volt mert a város felől ezen az útvonalon közelítik meg sokan a Felsővárosi Általános Iskolát és a Comenius-t is. A beruházás tartalmazza a közvilágítás és a járdák kiépítését is.

  2021.10.05.
 4. Innovatív technológiával a gyalogosok biztonságáért

  Biztonságosabbá vált a Szent György Kórház bejáratához vezető gyalogos-átkelőhely, ahol az Önkormányzat biztosította a forrást a SafeXOne gyalogosvédelmi rendszer kiépítéséhez. Egy fehérvári informatikus fejlesztette ki azt a technológiát, amelynek célja a kijelölt átkelőhelyeken a gyalogosgázolások megelőzése. 

  2021.10.04.

Eseménynaptár

2021. Október
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Hirdetés

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár