Folyamatosan dolgoznak a parkfenntartók - minden városrészbe odaérnek

Ebben az évben is ütemterv szerint végzik a parkfenntartók a közterületi fűnyírást a város egész területén és az első kaszálási kör végén járnak már a parkfenntartók. A Városgondnokság a lakók türelmét kéri, ugyanis a csapadékos idő és a tavaszi intenzív növekedési időszak miatt gyorsan és látványosan megnőtt mindenhol a fű. Az önkormányzati szolgáltató által kaszált terület közel ötmillió négyzetméter.
2021.05.14. 13:53 |

A kiemelt területeken 10-14 alkalommal nyírják évente a füvet.

A Belváros környékén kéthetente nyírjuk a füvet, a többi területre pedig 3-4 hetente jutnak el a fűnyírótraktorok majd utánuk a motoros kaszával dolgozó munkatársak – mondta Homoki László parkfenntartásért felelős vezető. Három nagy csapat végzi a Városgondnokság a közterületi kaszálási feladatokat Székesfehérváron és van egy külön a temetőket gondozó csoport.

A Városgondnokság a fehérváriak türelmét kéri, mindenhova oda fognak érni!

Pénteken a Rózsa ligetben az Ybl lakótelepen és a Vízivárosban dolgoztak a fűnyírók.

A megnövekedett parkfenntartási feladatok és a mintegy harminccal kevesebb munkatárs miatt a korábbi években megszokottól egy kicsit ugyan lassabban haladunk a munkával, de a város minden részére odaérünk ütemezve. A tavaszi csapadékos időszakban látványosan növekszik minden növény és ebből kifolyólag a szokásosnál több jelzés is érkezik hozzánk. Jelenleg a fű és a gaz áll nyerésre az inteznzív növekedési időszakban. A lakók türelmét szeretnénk kérni, minden munkatársunk azon van, hogy odaérjünk minden városrészbe – mondta a parkfenntartási vezető.

A temetőkben is dolgoznak a kollégák és remélhetőleg minél előbb beérjük magunkat a kaszálással. A kaszálást több mint húsz nagy teljesítményű fűnyíróval végezzük és dolgoznak a fűkaszás munkatársaink is. Ez utóbbi munka viszont nagyon emberigényes, mert két-két ember tartja a ponyvát a két motoros kaszás mellett és utánuk egy takarító is dolgozik, így egy ilyen csapathoz minimum hét munkatársra van szükség.

A Városgondnokság állásajánlatai között jelenleg is több parkfenntartó pozícióra várják a jelentkezéseket.

Közélet

 1. Június 20-ig lehet pályázni a jövő évi Deák Dénes Ösztöndíjra

  A székesfehérvári Deák Dénes Alapítvány kuratóriuma pályázatot hirdet művészettörténész, várostörténész, illetve e tudományterületek doktori iskoláinak hallgatói részére kutatási tevékenységük támogatására. Pályázni részletes kutatási terv benyújtásával lehet június 20-ig.

  2021.06.14.
 2. Életének 81. esztendejében elhunyt Dr. Horváth Miklós volt országgyűlési képviselő

  Életének 81. esztendejében elhunyt Dr. Horváth Miklós állatorvos, volt országgyűlési képviselő. 1985-ben és 1990-ben is országgyűlési képviselőnek választották Fejér megyében. A környezetvédelmi bizottság tagja is volt a rendszerváltás utáni első országgyűlésben, majd az MDF városi elnökeként és önkormányzati képviselőként vett részt a helyi közéletben.

  2021.06.13.
 3. A 77 évvel ezelőtti borzalomra emlékeztek Székesfehérváron

  Vasárnap délelőtt a Mártírok Emléknapján, a Fejér megyei és székesfehérvári zsidóság deportálásának 77. évfordulóján tartottak megemlékezést a Mártírok Emlékcsarnokában és az Óvoda utcai Izraelita temetőnél. Az elhurcolt több ezer fehérvári zsidó ember közül mindössze 131-en vergődtek vissza a koncentrációs táborokból, 119-en pedig a munkaszolgálatból.

  2021.06.13.
 4. Ismét megszépítették a Nyitra ABC környékét a Nosztalgia Klub tagjai

  Ismét megtisztították a Nyitra ABC környékét a Székesfehérvári Nosztalgia Klub Egyesület tagjai. Az akciót Östör Annamária, a körzet önkormányzati képviselője kezdeményezte, a szemétszedéshez és kertészeti munkákhoz szükséges eszközök biztosításában is ő segítette a nyugdíjas önkéntesek munkáját.

  2021.06.11.

Lakossági tájékoztatás

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár

Eseménynaptár

2021. Június
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4