Flashmob az újraélesztésért – diákokkal telt meg a Városház tér

Különleges és látványos villámcsődülettel hívták fel a figyelmet az újraélesztés fontosságára a Városház téren, hétfőn. A „Legyetek bátrak, merjetek cselekedni!”- mottóval, székesfehérvári iskolások bevonásával megrendezett látványos akció az április 19-én, a kedvezőtlen időjárás miatt elmaradt program pótlása volt.
2017.05.29. 16:41 |
Fiatalok részvételével népszerűsítették az újraélesztést flash-mob keretében, hétfőn, a székesfehérvári Városház téren. Általános-, és középiskolás diákok, tanáraik, a Fehérvár Enthroners csapatának játékosai is felfújható tojáslabdák segítségével demonstrálták az újraélesztés létfontosságú lépéseit. A népszerűsítő program célja az volt, hogy minél többen tudjanak cselekedni a mentők megérkezéséig, és merjenek is közbelépni szükség esetén.Tudjuk, hogy nagyon kevesen tudnak és mernek újraéleszteni hazánkban, pedig sokan vesztik életüket hirtelen szívhalál miatt. Nagyon fontos, hogy a gyerekeket minél korábban megtanítsuk erre. A városban évek óta próbálunk javítani a helyzeten, egy pályázat segítségével először nyugdíjas klubokban, iskolákban oktattuk. Mára az iskolákban, testnevelés órák keretében is foglalkoznak vele” – fogalmazott Östör Annamária, Székesfehérvár egészségügyi és sporttanácsnoka, önkormányzati képviselő a villámcsődületet követően.
Az eseményen részt vett Török Szabolcs, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Székesfehérvári tankerületének igazgatója, Szűcs Judit, az OTP fiókigazgatója, valamint a TEVA Gyógyszergyár Zrt. Képviseletében Mészáros Zalán és Klupács Péter is.

Közélet

 1. Székesfehérváron is épül honvédelmi sportközpont

  Újabb tizenegy honvédelmi sportközpont építéséről döntött a Kormány - az első ütemben a székesfehérvári létesítmény is helyet kapott - számolt be Facebook oldalán Vargha Tamás, Székesfehérvár országgyűlési képviselője.

  2020.08.12.
 2. Egészséges táplálkozás időskorban - szakemberek segítenek a családoknak

  Augusztus 13-án, csütörtökön 16 órakor a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban újabb állomásához érkezik a DIÓ, azaz a Demencia Információs Órák a Katolikus Szeretetszolgálat szervezésében. A téma ezúttal: Az egészséges táplálkozás idős korban. A projekt alapüzenete: VAN SEGÍTSÉG! Közvetlen célcsoportjai mindazok, akik otthonukban ápolnak demenciával élő családtagot.

  2020.08.12.
 3. A védőnőket és a kisgyermekes családokat segítő applikációt fejlesztenek

  Komplex segítséget nyújt a védőnőknek és a családoknak az az applikáció, mellyel szerdán délelőtt ismerkedhettek meg a székesfehérvári védőnők. A femilia.hu programmal olyan hiteles tájékoztatási platformot kívánnak létrehozni, amivel könnyebbé és hatékonyabbá válik a védőnők és a gondozottak közötti kapcsolat.

  2020.08.12.
 4. Püspöki szentmise Nagyboldogasszony ünnepén a Szent Imre templomban

  Augusztus 15-én, szombaton 18 órakor, Nagyboldogasszony ünnepén Spányi Antal, megyés püspök celebrál ünnepi szentmisét a Szent Imre templomban. Államalapító uralkodónk erre a napra hívta össze Székesfehérvárra a királyi tanácsot és ekkor tartott törvénykezést. Hazánkban ez a nap kiemelt ünnep, 1948-ig munkaszüneti nap volt.

  2020.08.12.

Lakossági tájékoztatás

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár

Eseménynaptár

2020. Augusztus
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30