Flashmob az újraélesztésért – diákokkal telt meg a Városház tér

Különleges és látványos villámcsődülettel hívták fel a figyelmet az újraélesztés fontosságára a Városház téren, hétfőn. A „Legyetek bátrak, merjetek cselekedni!”- mottóval, székesfehérvári iskolások bevonásával megrendezett látványos akció az április 19-én, a kedvezőtlen időjárás miatt elmaradt program pótlása volt.
2017.05.29. 16:41 |
Flashmob az újraélesztésért – diákokkal telt meg a Városház tér
Fiatalok részvételével népszerűsítették az újraélesztést flash-mob keretében, hétfőn, a székesfehérvári Városház téren. Általános-, és középiskolás diákok, tanáraik, a Fehérvár Enthroners csapatának játékosai is felfújható tojáslabdák segítségével demonstrálták az újraélesztés létfontosságú lépéseit. A népszerűsítő program célja az volt, hogy minél többen tudjanak cselekedni a mentők megérkezéséig, és merjenek is közbelépni szükség esetén.Tudjuk, hogy nagyon kevesen tudnak és mernek újraéleszteni hazánkban, pedig sokan vesztik életüket hirtelen szívhalál miatt. Nagyon fontos, hogy a gyerekeket minél korábban megtanítsuk erre. A városban évek óta próbálunk javítani a helyzeten, egy pályázat segítségével először nyugdíjas klubokban, iskolákban oktattuk. Mára az iskolákban, testnevelés órák keretében is foglalkoznak vele” – fogalmazott Östör Annamária, Székesfehérvár egészségügyi és sporttanácsnoka, önkormányzati képviselő a villámcsődületet követően.
Az eseményen részt vett Török Szabolcs, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Székesfehérvári tankerületének igazgatója, Szűcs Judit, az OTP fiókigazgatója, valamint a TEVA Gyógyszergyár Zrt. Képviseletében Mészáros Zalán és Klupács Péter is.