Flashmob az újraélesztésért – diákokkal telt meg a Városház tér

Különleges és látványos villámcsődülettel hívták fel a figyelmet az újraélesztés fontosságára a Városház téren, hétfőn. A „Legyetek bátrak, merjetek cselekedni!”- mottóval, székesfehérvári iskolások bevonásával megrendezett látványos akció az április 19-én, a kedvezőtlen időjárás miatt elmaradt program pótlása volt.
2017.05.29. 16:41 |
Fiatalok részvételével népszerűsítették az újraélesztést flash-mob keretében, hétfőn, a székesfehérvári Városház téren. Általános-, és középiskolás diákok, tanáraik, a Fehérvár Enthroners csapatának játékosai is felfújható tojáslabdák segítségével demonstrálták az újraélesztés létfontosságú lépéseit. A népszerűsítő program célja az volt, hogy minél többen tudjanak cselekedni a mentők megérkezéséig, és merjenek is közbelépni szükség esetén.Tudjuk, hogy nagyon kevesen tudnak és mernek újraéleszteni hazánkban, pedig sokan vesztik életüket hirtelen szívhalál miatt. Nagyon fontos, hogy a gyerekeket minél korábban megtanítsuk erre. A városban évek óta próbálunk javítani a helyzeten, egy pályázat segítségével először nyugdíjas klubokban, iskolákban oktattuk. Mára az iskolákban, testnevelés órák keretében is foglalkoznak vele” – fogalmazott Östör Annamária, Székesfehérvár egészségügyi és sporttanácsnoka, önkormányzati képviselő a villámcsődületet követően.
Az eseményen részt vett Török Szabolcs, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Székesfehérvári tankerületének igazgatója, Szűcs Judit, az OTP fiókigazgatója, valamint a TEVA Gyógyszergyár Zrt. Képviseletében Mészáros Zalán és Klupács Péter is.

Közélet

 1. Kávássy Árpád Sándor doktor urat köszöntötték 90. születésnapja alkalmából

  A 90 esztendős, gyémántdiplomás Kávássy Árpád Sándor doktor urat köszöntötte csütörtökön, születésnapja alkalmából Deák Lajosné, önkormányzati képviselő, átadva a miniszterelnöki emléklapot, valamint a város ajándékát, jó egészséget és sok boldogságot kívánva. 

  2019.11.14.
 2. Gratuláció Sir Lindsay Hoyle-nak! - Chorley volt polgármestere lesz a brit Alsóház elnöke

  Az Egyesült Királyság Parlamentjének alsóházi elnökévé választották Székesfehérvár testvérvárosa, Chorley egykori polgármesterét, Sir Lindsay Hoyle-t. Chorley és Székesfehérvár közel három évtizedes jó kapcsolata nyomán új és megtisztelő pozíciójához dr. Cser-Palkovics András polgármester is gratulált, valamint kívánt sok sikert Sir Hoyle-nak.

  2019.11.14.
 3. Fenntartható város, fásítás és zöldfelületi rendszerek voltak az Agrárakadémia Fórum témái

  „Fenntartható város, városfásítás, zöldfelületi rendszerek” címmel Agrárakadémia Fórumon tanácskoztak a Magyar Mezőgazdasági Kft. és a Budapesti Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusa közös, interaktív kerekasztal-beszélgetésén, csütörtökön. Az esemény témájával csatlakozott az Agrárminisztérium 2020-ra meghirdetett fásítási programjához, illetve a Virágos Magyarország környezetszépítő versenyben elért székesfehérvári sikerhez is. 

  2019.11.14.
 4. Koncelebrált püspöki szentmise a Magyar Szent Család tiszteletére szombaton

  November 16-án, délelőtt 10 órai kezdettel közös imaóra, majd koncelebrált püspöki szentmise lesz a Magyar Szent Család tiszteletére rendezett egyházmegyei ünnepségen a Szent Imre templomban, amelyre szeretettel várják a családokat. Spányi Antal megyés püspök az egyházközségekből érkező családok jelenlétében - Szent István, Boldog Gizella és Szent Imre ereklyéi előtt – a Magyar Szent Család oltalmába ajánlja a családokat.

  2019.11.14.

Balett

Eseménynaptár

2019. November
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek