Fitz 100 emlékév a múzeumban - új programsorozat indul március közepétől

A Szent István Király Múzeum a 2021. évet az egykori legendás múzeumigazgató, Fitz Jenő születése 100. évfordulójának szenteli. Fitz 100 címmel érdekes beszélgetésekkel, Fitz Jenő munkásságát és a múzeum életét bemutató online elérhető videós tartalmakkal emlékezik egykori múzeumigazgatójára az intézmény.
2021.03.03. 09:52 |

Az emlékév keretében Múzeumi beszélgetések címmel új sorozatot indul, melyben pályatársak, barátok, kollégák mesélnek, ki is volt Fitz Jenő, a múzeumigazgató és a tudós régész.

A sorozat elindítása hagyományteremtő, melyre jó kezdés a Fitz Jenő emlékév. A kisfilmeken keresztül a nézők bepillantást nyernek a Szent István Király Múzeum életébe, megismerik az intézményt, az ott dolgozó kollégákat. A beszélgetések nem titkolt célja, hogy közelebb hozzák a múzeumot a mindennapjainkhoz, videókon és ismeretterjesztő megjelenéseken keresztül megmutassa, hogy a múzeum modern és korszerű intézmény.

A Múzeumi beszélgetések a Facebookon, Youtube csatornájukon és az intézmény weboldalán lesznek elérhetőek. A sorozat első fejezetét március közepén, a nemzeti ünnepet követően láthatjuk, majd minden hónapban egy-egy újabb fejezettel jelentkeznek a készítők.

Közélet

Hirdetés

Lakossági tájékoztatás

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár