Finn hátvédet igazolt a Volán, a Klagenfurt ellen mutatkozhat be

Rutinos hokissal bővült a Hydro Fehérvár AV19 kerete. Kalle Kaijomaa a finn másodosztályból igazol a magyar EBEL-csapathoz. Kedd este, az alapszakasz utolsó előtti, Klagenfurt elleni hazai meccsén jégre is léphet.
2020.01.14. 08:57 |

A 35 éves hátvéd jelentős nemzetközi tapasztalattal rendelkezik, hiszen pályafutása során megfordult a finn első és másodosztályban, a legmagasabb svéd ligában és a DEL-ben is. Juniorévei után a Liiga és a Mestis között ingázott, a 2011/2012-es szezonban pedig a finn válogatottban is szerephez jutott. 2016 és 2019 között a DEL-ben érdekelt Schwenningen játékosa volt, itt 121 mérkőzésen 48 pontot szerzett. A 187 centiméter magas, 91 kilogramm súlyú játékos a szezont a TUTO Hockey együttesében kezdte, 11 mérkőzésen 10 pontig jutott.

Az új igazolásra a védőket sújtó sérülések miatt is szükség volt, hiszen Szabó Dániel, Jonathan Harty és Mike Caruo is kidőlt az utóbbi időben. Közülük Harty térhet vissza leghamarabb, Kalle Kaijomaa pedig, ha a papímunkát addig elvégzik az illetékesek, kedd este mutatkozhat be. Az alapszakaszból két mérkőzés van hátra, ma a Klagenfurt érkezik Fhérvárra, jövő héten a Salzburg ellen zár a Volán. A rájátszást a középszakaszban harcolhatja ki Hannu Järvenpää csapata, amely hét végén a Magyar Kupa döntőjében lesz érdekelt Miskolcon.

Sport

 1. A világ legjobb fiatal kosarasait láthatjuk Fehérváron január 30-tól

  Évek alatt az egyik legrangosabb európai utánpótlás kosárlabda eseménnyé nőtte ki magát a Szent István Kupa U16-os torna, amelynek a kezdetek óta vendége a Real Madrid és a Bayern München is. Az idén január 30-a és február 2-a között az NBA Academy, a Stellazzurra Roma, a Kínai és az Iráni válogatott is Fehérvárra érkezik.

  2020.01.28.
 2. Kitűnően kezdték a magyar kupasorozatot a Rotpunkt Sziklamászó Egyesület fiataljai

  A hétvégén kezdetét vette a nehézségi mászás magyar kupafordulója, az első helyszín Szombathely volt, a Mászóka Magyar Kupa elnevezésű versennyel. A Rotpunkt Sziklamászó Egyesület fiataljainak eredményeit az alábbiakban közöljük.

  2020.01.28.
 3. Szondi-győzelmek és verseségek az év első asztalitenisz-bajnokijain

  Idegenbeli mérkőzésekkel folytatták a bajnokságot a Honvéd Szondi SE asztalitenisz-csapatai. Az első két idei fordulóban akadt megyei rangadó is, az első osztályú csapat pedig behúzta a meccseit.

  2020.01.27.
 4. Kőszegen vívtak nemzetközi mérkőzéseket a Varkocs György Box Club ökölvívói

  Három ringben zajló nemzetközi edzőmérkőzéseket felvonultató küzdelemsorozaton vettek részt hétvégén a Varkocs György Box Club bunyósai Kőszegen. Junior korcsoportban Nagy Evelin, Németh Zsolt, Tóth Adrián, ifiben: Tórizs László, Lakatos Viktor és Major Milán, míg a felnőttek közt Horváth Erik és Lénárt Péter léptek szorítóba a megmérettetésen.

  2020.01.27.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak