Fennállásának 50 éves jubileumát ünnepli a Tóvárosi Lakásfenntartó Szövetkezet

Emléktábla-avatással, ünnepséggel és kiállításmegnyitóval ünnepli fennállásának 50. évfordulóját a Tóvárosi Lakásfenntartó Szövetkezet november 13-án szerdán 17 órától a Toronysor 3. számú épületnél, illetőleg azt követően a városrész iskolája előtti téren. A részletekről a szövetkezet elnöke és Székesfehérvár alpolgármestere tájékoztattak szerdán.
2019.11.06. 14:48 |

„Ünnepre készül a Tóvárosi Lakónegyed, hiszen 1969. november 13-án született meg a Tóvárosi Lakásfenntartó Szövetkezet alapító okirata, tehát

jövő szerdán ünnepeljük a lakásszövetkezet létrejöttének és a lakótelep-építés megkezdésének 50. évfordulóját.

Szeretnénk az elkövetkező két-három esztendőben a teljes lakótelep 50 éves évfordulóját ünnepelni, hiszen 1969 és 1974 között épültek fel a lakások.” - emelte ki a helyszínen tartott sajtótájékoztatón Mészáros Attila, a körzet önkormányzati képviselője, Fehérvár alpolgármestere.

„A Tóvárosi Lakásfenntartó Szövetkezet jogelődjét 1969. november 13-án alapították meg, harminc lakással. (Jelenleg ez a lakásszám kilencszázhárom). Az 50 éves évforduló kapcsán az igazgatóság Tóvárosi Emlékévnek nyilvánította a 2019. szeptember 1-től 2020. május 31-ig terjedő időszakot.” - tájékoztatott Szabó Ernő, a Tóvárosi Lakásfenntartó Szövetkezet elnöke.

„November 13-án 17 órakor emléktáblát avatunk a Toronysor 3. szám alatti épületnél, az követően, körülbelül fél 6-kor ünnepség kezdődik a Tóvárosi Általános Iskola előtti téren.

Az iskola aulájában kiállítás is nyílik, amely a lakásszövetkezet és a lakótelep történetét mutatja be az építkezéstől napjainkig.

Az emléktábla-avatásra, az ünnepségre és a kiállítás megnyitójára is szeretettel várunk mostani és régi tóvárosiakat és másokat is.” - hangsúlyozta Szabó Ernő.

Közélet

 1. Hősök Napja - püspöki szentmisével emlékeztek a Don-kanyar Kápolnánál

  A hagyományoknak megfelelően püspöki szentmisével emlékeztek meg Hősök Napja alkalmából a háborúkban elesett katonákról Pákozdon, a mészeg-hegyi Don-kanyar Kápolnánál. Az ünnepi liturgiát katonai tiszteletadás kísérte. A szentmise után koszorúkat helyeztek el az ismeretlen katona sírjánál, tisztelegve az idegen földön elesett magyar katonák és minden magyar katonahős áldozatvállalása előtt.

  2020.05.31.
 2. Néma főhajtás a hősök emléke előtt a Hősök terén

  Május utolsó vasárnapja a Hősök Napja. Székesfehérváron pénteken kezdődött és vasárnap, a Belvárosban, a Hősök terén zárult a megemlékezés-sorozat, amelynek keretében a háborúkban elesett katonákra emlékeztek. Vasárnap délben Székesfehérvár Önkormányzata közös koszorúzást tartott a Fejér Megyei Önkormányzat, a Magyar Honvédség Parancsnoksága és a honvéd hagyományokat őrző civil szervezetek képviselőinek részvételével.

  2020.05.31.
 3. Pünkösd vasárnapján Spányi Antal püspök celebrált misét a Szent Imre templomban

  Pünkösd az egyik legrégibb ünnep, melyet a húsvét utáni hetedik vasárnapon és hétfőn ülnek. Ókeresztény szokás szerint pünkösd a húsvéti időszak megkoronázása, a Szentlélek eljövetele. Pünkösd napján három fontos esemény történt: a Szentlélek eljövetele mint Krisztus megváltó tettének gyümölcse és beteljesítője; az Egyház alapítása és az egész világra kiterjedő missziós munka kezdete.

  2020.05.31.
 4. A hősökre emlékeztek a II. világháborús keresztnél

  Szombaton délután Öreghegyen folytatódott a Hősök Napjához kapcsolódó megemlékezések sora. A Zobori út és a Donát utca kereszteződésében álló, a II. világháború hőseinek emléket állító keresztnél helyeztek el koszorút.

  2020.05.30.

Lakossági tájékoztatás

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár

Eseménynaptár

2020. Június
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V