Feltámadás után időntúli büntető – kikapott az Alba Fehérvár KC

A Szombathely látogatott péntek eset e Köfémbe, az Alba Fehérvár KC vendége végig jól küzdött, és egy időntúli hétméteressel elvitte mindkét pontot Székesfehérvárról, hiába állt fel Deli Rita csapata mínusz háromról az utolsó percben.
Alba Fehérvár KC – Szombathely 33-34 (15-16)

2020.02.21. 21:21 |

Több régi ismerőssel, ex-fehérvárival érkezett Székesfehérvárra a Szombathely gárdája. Marosán György csapatában ott volt Biljana Bandelier, Mayer Szabina, és Sipeki Flóra is. A Fehérvár keretében pedig ott volt az új igazolás, a horvát irányító, Slavica Schuster is. Bandelier bombája nyitotta a mérkőzést, majd Mendy gólja után 3-2-re az Alba Fehérvár KC vezetett. Ezt követően legközelebb 9-8-nál mutatott hazai előnyt az eredményjelző. A szünet előtt nem sokkal már hárommal is jobban álltak Joveticsék, a félidőben 16-15-re vezettek a vasiak.

A második félidő elején Sztankovics harmadik góljával egyenlített az Alba, majd a 36. percben Szarka Adrienn találatát követően ismét jobban álltak a fehérváriak. Ekkor még kevesen sejtették, hogy a meccsen utoljára. Két perc volt hátra, amikor Bandelier hetedik góljával ismét háromra nőtt a szombathelyiek előnye. Az utolsó percben aztán jött a „fordulat” – duplán is, – Walfisch, Rózsás, majd három másodperccel a vége előtt Boldizsár is betalált, 33-33 mentve ezzel az állást. A Szombathely azonban időntúli büntetőhöz jutott, miután Walfisch Mercédesz szabálytalanul akadályozta(?) a vendégek középkezdését. Groliskát azonban nem zavarta meg semmi, értékesítette a hetest, a Szombathely 34-33 nyert Fehérváron.

Alba Fehérvár KC – Szombathely 33-34 (15-16)
Fehérvár: Mistina, Györkös (kapusok) – Dubán, Mendy 10(3), Pleczéder, Utasi, Schuster, Gerháth, Boldizsár 4, Töpfner 1, Zazai 3, Sztankovics 3, Walfisch 6, Szarka 2, Rózsás 4.

Sport

 1. 18 millió forint adomány a koronavírus-járvány elleni védekezésre a Viditől

  A koronavírus okozta járvány elleni harc mindenkitől áldozatot követel, azonban vitán felül áll, hogy az igazi hősök ezekben a hetekben az egészségügyi intézményekben dolgozók és a védekezésben aktívan résztvevő honfitársaink. A MOL Fehérvár labdarúgói, a szakmai stáb tagjai és a klub alkalmazottai közösen próbálnak segíteni.

  2020.04.03.
 2. A röplabdázók a következő szezonra készülnek

  A koronavírus-járvány miatt gyakorlatilag teljesen megállt a sportélet hazánkban. Ez alól nem kivétel a MÁV Előre Sport Club röplabda szakosztálya sem. A kialakult, nem éppen örömteli helyzethez mindenki igyekszik alkalmazkodni.

  2020.04.02.
 3. Jövő nyáron lesz az elhalasztott tokiói olimpia

  Július 23-án kezdődik és augusztus 8-ig tart majd 2021-ben a tokiói olimpia - jelentette be hétfőn a Nemzetközi Olimpiai Bizottság. Japán sajtóértesülések szerint a szervezőbizottság vezető testületének hétfői ülése után erről az időpontról állapodott meg egymással a Nemzetközi Olimpiai Bizottság, Tokió városa és a japán kormány.

  2020.03.30.
 4. Demeter Bence: kibírom az egy év halasztást

  A tokiói kvótás öttusázó, Demeter Bence pályafutásának nem vet véget az olimpia elhalasztása, ám felkészülését megnehezíti a világkupák törlése. Demeter Bence szerint komolyabb felkészülés, csak akkor kezdődhet, ha véget ér a járvány, és a versenyeknek lesz kitűzött időpontjuk, amihez a formát lehet igazítani.

  2020.03.30.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak