Felsőoktatási expo - piacképes tudást adnak a fehérvári egyetemek

Idén már harmadik alkalommal rendezik meg Székesfehérváron az Alba Regia Felsőoktatási Expo-t, melyen a középiskolás diákok és szüleik a Székesfehérváron elérhető egyetemi képzésekről, azon belül is hangsúlyosan a duális képzés nyújtotta lehetőségekről kaphatnak tájékoztatást. Az Alba Regia Sportcsarnokban nem csak az egyetemek, hanem a duális képzésben résztvevő cégek is ott voltak. 
2017.10.16. 15:19 |

A következő tanévtől is tovább bővülnek a felsőoktatási továbbtanulási lehetőségek Székesfehérváron: mintegy kétszáz új duális hallgatói hely lesz jövő év szeptemberétől és nemrégiben állapodott meg a város a Corvinus Egyetemmel, hogy a vendéglátás-turizmus duális képzés is elindul jövő szeptembertől Fehérváron. Az Óbudai Alba Regia Műszaki Karán pedig mintegy 120 duális hely lesz jövőre.


A rendezvény célja, hogy pályaválasztás előtt közelebb hozzuk a diákokat azokhoz a felsőoktatási lehetőségekhez, amik Székesfehérváron állnak rendelkezésre – mondta Fehérvár polgármestere Cser-Palkovics András. Kiemelte, hogy több fehérvári vállalatnál megtalálhatóak a világ legmodernebb technológiái, továbbá Magyarországon a vidéki városok között Fehérváron a legmagasabbak a bérek. Három kiváló felsőoktatási intézmény, az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kara, a Kodolányi János Főiskola és a Corvinus Egyetem székesfehérvári campusa jó együttműködésben folyamatosan bővülő palettát biztosít a diákoknak. Beszélt arról is a fehérvári fiataloknak, hogy megnyílt a Petőfi Kultúrtanszék ami a fehérvári hallgatóknak kínál szórakozási lehetőséget.

Dr. Szántó Zoltán a Corvinus Egyetem oktatási rektorhelyettese köszöntötte a kiállításon megjelent fiatalokat és arról beszélt, hogy egy korszerű intézmény várja azokat, akik úgy döntenek, hogy a Budapesti Corvinus Egyetem fehérvári campusán folytatják a tanulmányaikat. Kiemelte, hogy az egyetem stratégiájában a fehérvári campus a duális alapképzések legfontosabb bázisa és csak itt van lehetőség erre a fajta képzésre. Bejelentette, hogy 2018-ban új alapképzési szakot indítanak, méghozzá a turizmus-vendéglátás alapképzési szakot duális partnerekkel való együttműködésben. "Érdemes magas pontszámot elérni a felvételihez, hogy el lehessen érni azt a magas színvonalú belépési ponthatárt, ami szükséges ahhoz, hogy a Corvinuson tanulhassanak. Ne riasszon el senkit a magas ponthatár, ezek teljesíthetőek." - mondta a Corvinus rektorhelyettese.

A középiskolából nehezen látszik az, hogy milyen roppant gyorsan változik a munka világa – mondta Dr. Szabó Péter a Kodolányi János Főiskola rektora. Mint mondta mindhárom fehérvári felsőoktatási intézmény kiváló képzéseket biztosít. Kiemelte, hogy a Zeneakadémián kívül csak Fehérváron lehet jazz tanszakon végezni a Kodolányin, de nagyon erős a távoktatása is a főiskolának.

Dr. Györök György az Alba Regia Műszaki Kar dékénja arról beszélt a fiataloknak, hogy a versenyképes képzés mellett a duális oktatásban nagy lehetőségei vannak a hallgatóknak azon túl, hogy egy szerethető intézményben kapnak versenyképes tudást.

Gazdaság

 1. Székesfehérvári startup sikere a Design Terminálon

  A fehérvári Konnektor Iroda alapítója, Szabó Dávid tavaly indított egy startup vállalkozást a szintén fehérvári Bíró Zsolttal közösen és máris sikerült bekerülniük a Design Terminal mentoring programjába. A 4 hónapos program alatt sokat tanultak és dolgoztak, a Demo Dayen átvehették "A legtöbbet fejlődött csapat" díját is.

  2019.02.07.
 2. Székesfehérváron ismertették az OECD friss országtanulmányát

  Székesfehérváron ismertette az OECD legfrissebb országtanulmányát Álvaro Pereira, a szervezet országtanulmányi részlegének igazgatója. A Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet friss elemzése kiegyensúlyozottnak és erőteljesnek nevezi a gazdasági növekedést, köszönhetően a bérnövekedés által hajtott erős belföldi keresletnek, illetve a kiemelkedő beruházási aktivitásnak.

  2019.01.31.
 3. Húszmilliárd forintos helyiadó-bevétel a város gazdaságának köszönhetően

  A fehérvári gazdaság teljesítménye 2018-ban rekordösszegű helyi adóbevételt tett lehetővé, melyért köszönet illeti a vállalkozásokat, vállalatokat és Fehérvár valamennyi munkavállalóját. A Közgyűlés többségi döntése alapján ezért 2019-ben sem kell a székesfehérvári magánszemélyeknek helyi adót fizetniük.

  2019.01.30.
 4. 200 új munkatársat vesznek fel - 35 milliárd forintos beruházás az Alcoa Wheels-nél

  A jelenlegi 35 milliárd forintból megvalósuló beruházás a székesfehérvári régió legnagyobb ipari beruházása, melynek eredményeként a világ egyik legmodernebb keréktermék gyára épül a városban. Az Alcoa cégcsoport 2016-os kettéválását követően a Székesfehérváron tevékenységét Arconic-Köfém néven folytató nagyvállalat idei fejlesztési terveiről Katus István országigazgatóval készült beszélgetés.

  2019.01.25.
 1. Fiatalok jelentkezését várják a WorldSkills-re - 60 országból érkeznek

  A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara várja azoknak a fiatal szakembereknek, szakközépiskolásoknak, végzős szakiskolai tanulóknak, technikusoknak, főiskolai és egyetemi hallgatóknak a jelentkezését, akik szívesen megmérettetnék tudásukat szakmájukban a fiatal szakemberek bajnokságán, a WorldSkills Kazan 2019 versenyen.

  2019.01.16.
 2. Újabb támogatás a Vasvárinak - több mint 5 millió forint a műszaki pályaorientációra

  Idén is 5 millió 600 ezer forinttal támogatja az Arconic Alapítvány a Vasvári Pál Gimnáziumot a STEM program keretében, amelynek célja, hogy a természettudományos, műszaki és mérnöki pályák felé irányítsa a diákok érdeklődését. A tanulók betekintést kaphatnak az adott terület tevékenységeibe, hétköznapjaiba is.

  2019.01.15.
 3. Felnőttképzési tanfolyam is indult az Alba Innovár Digitális Élményközpontban

  Az intelligens gyártási technológiák kezelését, menedzselését tanuló húsz résztvevő az Arconic Európai Keréktermék Kft. dolgozója és egy 320 órás tanfolyamon vesznek részt az egyedülálló digitális műhelyben. A 320 órás digitálisszakember-képzési program elvégzésével a résztvevők intelligens gyártási technológiák kezelésére, menedzselésére lesznek képesek.

  2019.01.15.
 4. Gyakorlati bemutatóval színesített szakmai nap lesz a Vörösmarty Szakközépben

  A Vörösmarty Mihály Ipari Szakgimnázium és Szakközépiskolában január 11-én 9 órától kerül sor a hagyományos „Vörösmartys Szakmai Napra”. A rendezvényen a legújabb technikai, technológiai újdonságokkal ismerkedhetnek meg a résztvevők.

  2019.01.10.

Eseménynaptár

2019. Február
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 1 2 3

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek