Feloldották az útzárat - zöld lámpát kaptak az autósok a kis Budain

Újra járható a kis Budai. Péntek délután kettő órakor, feloldották az útzárat a város egyik legforgalmasabb útjánál, illetve a Budai út – Prohászka Ottokár út – Várkörút csomópontjában. A Prohászka út átadására, a jövő hétig kell még várni.
2022.04.08. 14:30 |

Zöld utat kaptak az autósok péntek délutántól

Az autósok, péntek délután, kettő óra után vehették ismét birtokba a kis- Budait. Ősszel a Közgyűlés a Budai út sávos helyreállítása helyett a teljes rekonstrukció mellett döntött, így a Budai út ezen szakaszának átépítésére is lehetőség nyílt. A nagyszabású, önkormányzati és uniós forrásból megvalósuló beruházás során teljes közműcsere történt, új növényágyakat helyeztek el a kereszteződésben, és megújult az útburkolat. A fejlesztés során kicserélték az út- és járdaburkolatot, valamint szélesítették a Belváros felőli járdát. Az autósok így vették birtokba az elkészült utat: 

Szombattól az eredeti útvonalon közlekednek majd a buszok 

Április 9-én, szombaton üzemkezdettől a helyi és regionális járatok is ismét az eredeti járatútvonalon közlekednek majd. Ez alól kivétel a 35-ös, a Vasútállomás irányába közlekedő 33-as, valamint a Fecskepart irányába közlekedő 34-es jelzésű autóbuszjárat, melyek továbbra is a Rákóczi út – József Attila utca – Deák Ferenc utca terelőútvonalon járnak, és a terelőútvonalon rendszeresített megállóhelyeken állnak meg. Kimaradó megállóhelyek: Zsuzsanna forrás, Prohászka Ottokár út, valamint a Prohászka Ottokár-templom.

Hamarosan kinyitják a Prohászka utat is

Az elmúlt hét csapadékos időjárása miatt nem lehetett aszfaltozni és a burkolati jeleket felfesteni a Prohászka úton, de most már zajlik az aszfaltozás. A buszöblökben pedig a betonburkolat teljes kötési idejét meg kell várni. A hétvégére ismét esőt jeleznek, így a jövő hét csütörtökre lehet biztosan ígérni, hogy a közlekedés előtt megnyitható lesz ez a szakasz is. Elképzelhető, hogy helyenként marad még javítandó felület, de akkor már a kétirányú forgalom mehet majd a Prohászka úton is.

Köszönik a közlekedők türelmét!

Városfejlesztés

 1. Új bölcsőde Feketehegyen

  Új, 28 férőhelyes bölcsőde építés indul a Bodrogi utcában Feketehegy-Szárazrét gyermekei számára. A cél egy olyan intézmény létrehozása, ami biztosítja a minőségi nappali ellátást és a gyermekek személyiségének, egészségének fejlődését. A projekt a Széchenyi Terv Plusz program keretében valósul meg, mintegy 420 millió forintos vissza nem térítendő uniós támogatással.

  2022.06.29.
 2. Új körforgalom

  Elkészült az új körforgalom a Palotavárosban, a Selyem és a Horog utca találkozásánál. A csomópontban zebrák is létesültek a gyalogosok biztonságos átkelése érdekében. A tervek szerint a városrészben további körforgalmakat alakítanak ki.

  2022.06.23.
 3. Új játszópark Palotavárosban

  Vár, hinta, mászóka, okospad és digitális eszközök biztosítanak miden korosztály számára kikapcsolódást Székesfehérvár új játszóterén. A palotavárosi Petőfi parkban pénteken adták át ünnepélyes keretek között azt a játszóparkot, amely egy közös összefogásnak köszönhetően a Könnyűfémmű alapításának 80. évfordulójának emlékét őrzi.

  2022.06.17.
 4. KÉPES program 2022 – megújul három iskola udvara, a Hétvezérben digitális terem készül

  Újabb iskolai felújításokkal folytatódik idén a KÉPES, azaz a Közösségi Értékteremtő Program – Együtt Székesfehérvárért! nevű kezdeményezés. A II. Rákóczi Ferenc, a Németh László és a Kossuth Lajos Általános Iskolában megújulnak az udvarok mintegy 39.5 millió forint értékben, míg a Hétvezér Iskolában egy digitális termet alakítanak ki. 

  2022.06.13.

Aranybulla emlékév 2022.

Kiállítás

Facebook

Eseménynaptár

2022. Július
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár