Felnőtt néptáncműhely indul kezdőknek és újrakezdőknek a Táncházban

Felnőttek számára indít táncműhelyt az Alba Regia Táncegyesület. Bárki csatlakozhat akár táncos előélet nélkül is, hiszen kezdőknek és újrakezdőknek egyaránt szól a felhívás. Nagy előny, ha párok jönnek a tanfolyamra. Az első kurzus szeptember 20-án indul, jelentkezni az Egyesület honlapján keresztül lehet.
2023.09.06. 21:21 |
Felnőtt néptáncműhely indul kezdőknek és újrakezdőknek a Táncházban

A tapasztalatok és a megkeresések azt mutatják, hogy a gyerekek, a fiatalok mellett sok felnőtt is szeretne néptáncolni, önmagát kipróbálni ebbe a műfajban, a Táncház közelében és a nagy ARTE „család” tagja lenni. Ennek mentén szerveznek egy új táncos közösséget, melynek tagjai rendszeresen összejárnak majd. Nem szeretnék kizárni azokat sem, akik elfoglaltságaik miatt nem tudnak minden alkalommal részt venni. A tanfolyamhoz így bárki bármikor csatlakozhat.

A tánctanítás folyamatos párcserével zajlik, viszont előny, ha párok jelentkeznek. A résztvevők heti egy alkalommal, szerdánként 18.30–20.00 óra között találkoznak a Malom utcai Táncházban. Az első kurzus szeptember 20-án indul jobbágytelki táncok tanulásával.

Fehérvári színes

 1. Érdemes időben jelentkezni

  Két hete lehet jelentkezni a XIX. Fehérvári Lecsófőző Vigasságra, de a főzőhelyek fele már elkelt. A céges csomagok zöme is gazdára talált már, de az arany fokozatú támogatói csomag – amelynek megvásárlója egyben a színpad névadó szponzora is lesz – még kiadó. A népszerű közösségi eseményre augusztus 25-ig lehet regisztrálni.

  2024.07.15.
 2. Csicsergő a Felsővárosban

  A 0–3 éves korosztálynak szól a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ Csicsergő foglalkozása, amely minden hónap harmadik szerdáján hívja a családokat zenés, játékos tornára a Felsővárosi Közösségi Házba. A foglalkozások ára 1200 forint, az alkalmakra előzetesen regisztrálni kell.

  2024.07.15.
 3. Animóka a Felsővárosban

  Animóka címmel szerveznek művésztábort augusztus 26-30-a között a Felsővárosi Alkotóházban és annak kertjében. A napközis tábor a 9-16 éves korosztálynak ajánlják, jelentkezni és a részvételi díjat befizetni július 31-ig lehet.

  2024.07.15.
 4. Szépkorúak kulturális seregszemléje

  A Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ (SZKKK) 2024-ben újra megrendezi a már hagyományos Szenior Ki mit tud? versenyt a Fejér vármegyei nyugdíjasok számára előadóművészet, valamint képző-, ipar- és népművészet kategóriákban. A színpadi produkciókból előválogatókat, a beérkezett műalkotásokból pedig kiállítását is rendeznek – végül pedig gálaműsort tartanak a legjobbakból.

  2024.07.14.