Felkészülési mérkőzésen Nikolics góljával 1-0-ra nyert a Vidi Zalaegerszegen

Egy héttel a szezon újrakezdése előtt Zalaegerszegen játszott felkészülési meccset a MOL Fehérvár FC és nyert 1-0-ra. Az alábbiakban a molfehervarfc.hu tudósítását olvashatják.
2020.05.16. 20:17 |

63 nappal a DVTK elleni hazai bajnokit követően játszott ismét futballmeccset a Vidi, szombat délután, Zalaegerszegen, felkészülési találkozón.

Joan Carrillo a Kovácsik - Fiola, Musliu, Vinícius, Hangya - Pátkai, Nikolov - Nego, Hodzic, Petrjak - Nikolics tizenegyet küldte pályára.

A több mit két hónapos kihagyás mindkét csapaton meglátszódott, az első félidőben kevés említésre méltó esemény történt, főleg a két tizenhatos közötti mezőnyjátékkal teltek a percek, a kapusoknak nem sok dolguk akadt. A 20. percben kellett Kovácsiknak először védenie, egy szabadrúgás utáni fejest hárított magabiztosan kapusunk. Két perccel később Bobál Gergely tekert nem sokkal kapu mellé 22 méterről egy szabadrúgást.

A 31. percben Nego lőtt a jobb szélről beadás helyett ravasz mód kapura, Demjén azonban vetődve leért a rövid sarokra és védeni tudta a kissé váratlan lövést. A félidő vége előtt nem sokkal Nikolics talált a hazai kapuba, miután az alapvonal környékéről Nego szépen passzolt csatárunkhoz, azonban a játékvezető úgy látta, hogy Nego az alapvonalon túlról hozta játékba Niko-t, ezért nem adta meg a találatot. Nem volt egyébként Pintér sporttársnak könnyű dolga, ugyanis partjelzők nélkül, egyedül vezette a találkozót.

A második félidő elején Kovácsik nagy bravúrt bemutatva őrizte meg kapunkat a góltól, majd a 60. percben a hazai együttes sort cserélt. Pár perccel később Meshack került ziccerbe, de kapusunk remek ütemben vetődött ki kapujából és ezt a helyzetet is védeni tudta.

A 74. percben Petrjak szögletét Musliu csúsztatta meg fejjel, a hosszún pedig gólra éhesen érkezett Nikolics és szép mozdulattal talált a ZTE kapujába (0-1).

Az utolsó negyedórát az alábbi összeállításban játszotta le a csapat: Kovácsik - Tamás, Rus, Juhász, Stopira - Elek, Nyári - Funsho, Milanov, Zsóri - Szabó.

A 81. percben McWoods tekert 12 méterről a bal felső sarok irányába, Kovácsik hatalmas bravúrral tornázta ki a labdát a léc alól. A hátralévő időben az eredmény már nem változott, csapatunk 1-0-ra nyert a ZTE otthonában.

Vasárnap délelőtt 11-kor a MOL Aréna Sóstóban a Budafok ellen lép pályára a Vidi.

Sport

 1. Kétgólos hátrányból egyenlített, de nem jutott be a kupadöntőbe a MOL Fehérvár

  Az idegenben elért 1-1 után a visszavágón hazai pályán hamar hátrányba került a MOL Fehérvár a Mezőkövesd elleni kupaelődöntőben. Sőt, a második félidő elején megduplázták előnyüket a vendégek, és a hatalmasat hajrázó Vidi erejéből csak egyenlítésre futotta. Így pedig idegenben lőtt több góllal a Mezőkövesd jutott be a Magyar Kupa döntőjébe.

  2020.05.26.
 2. Forray Gábor az Alba Fehérvár kosarasainak új vezetőedzője

  A koronavírus miatt félbeszakadt kosárlabdaszezon után az Alba Fehérvár nem hosszabbított szerződést Arie Shivek vezetőedzővel. Az izraeli szakember utódja Kecskemétről érkezik, bár tősgyökeres fehérvári: Forray Gáborral kétéves szerződést kötött az Alba.

  2020.05.26.
 3. Kedd este a Magyar Kupa fináléja lesz a tét a MOL Aréna Sóstóban

  Május 26-án, kedden 18 órakor zárt kapuk mögött rendezik a MOL Fehérvár FC - Mezőkövesd Magyar Kupa elődöntő visszavágóját a MOL Aréna Sóstóban. A csapatok 1-1-es állásról várják a második felvonást. „Nincs más feladatunk, mint kiharcolni a továbbjutást, hogy a döntőben is bizonyíthassunk." - hangsúlyozta Joan Carrillo, vezetőedző az összecsapás előtt a MOL Fehérvár FC hivatalos honlapjának.

  2020.05.26.
 4. Döntetlennel folytatta a szezont a Vidi - 1-1-ről jöhet a Mezőkövesd elleni kupacsata második felvonása

  A Magyar Kupa elődöntő első mérkőzésének legfőbb eseményei közé egy gyors Vidi-, és egy hazai hajrágól sorolható. A zárt kapus mérkőzésen nem játszott alárendelt szerepet a bajnokság csikócsapata, amely becsülettel támadta a fehérváriak kapuját. Éppen ezért sokat érhet a MOL Fehérvár számára a keddi visszavágón az idegenben szerzett gól.

  2020.05.23.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak