Fehérváron tartja kongresszusát a Magyar Gyermekorvosok Társasága

Székesfehérvár ad otthont péntektől a Magyar Gyermekorvosok Társasága kongresszusának, az MGYT Észak-Nyugat Magyarországi Területi Szervezetének tagjai a Novotel Hotelben tanácskoznak többek között arról, hogy merre tart a (gyermek)hematológia és onkológia?
2019.05.24. 10:06 |

A kongresszus megnyitóján a Magyar Gyermekorvos Társaság elnöke, Dr. Velkey György kiemelte, hogy izgalmas dolog a gyermekgyógyászok világa, amely sok szempontból egyedülálló.

"A legfontosabb, hogy fennt tudjuk tartani azt, hogy egymással párbeszédben vagyunk, sokat találkozunk, szakmai párbeszédeket folytatunk és megbeszéljük az újdonságokat. Abban a hálózatos rendszerben, amire a gyermekgyógyászat épül, különösen fontos a párbeszéd, mert ez akkor tud működni, ha egymásnak komplementer kiegészítői az osztályok és ismerik egymást, tudják ki miben jó." - fogalmazott Dr. Velkey György.

Östör Annamária egészségügyi és sporttanácsnok a konferencián Székesfehévár Önkormányzata nevében köszönetet mondott a gyerekorvosoknak munkájukért, amit teljes szívvel és lélekkel végeznek.

Östör Annamária, Székesfehérvár egészségügyi és sporttanácsnoka kiemelte, a város feladatának érzi, hogy minden tőle telhető segítséget megadjon mind a prevenció, mind pedig az alapellátás javításához. "A kórház alapítójáról elnevezett Kégl György programban az egészségfejlesztéssel, egészséges életmóddal foglalkozunk, hogy a fehérváriaknak minden lehetőséget megadjunk a sportolásra, egészségfejlesztő programokon való részvételre." - emelte ki a tanácsnok, aki szólt arról is, hogy folyamatosan újulnak meg a székesfehérvári rendelők és egy-két éven belül valamennyit felújítják.

A konferencia a Merre tart a (gyermek)hematológia, onkológia? című referátummal kezdődött, az előadó Kovács Gábor tanszékvezető volt a Semmelweis Orvostudományi Egyetem, II. sz. Gyermekklinikájáról.

A konferencián a hagyományoknak megfelelően átadták a Frank Kálmán díjat is, a 2012-ben alapított díj célja, hogy a gyermekorvoslás területén a Magyar Gyermekorvosok Társasága Északnyugat-magyarországi Területi Szervezetének keretében kifejtett magas szintű gyermekorvosi tudományos és gyakorlati tevékenységet ismerje el és ápolja a szervezet alapítójának, Frank Kálmán professzornak az emlékét.

Közélet

 1. A náci népírtás áldozatául esett Grosz Bernátra és családjára emlékeztek

  A székesfehérvári Grosz Bernátot és családját a tulajdonukban álló Fekete Sas Szállóból hurcolták el 1944-ben és deportálták Auschwitzba. Megérkezése után az ekkor már 76 éves Grosz Bernátot, mint munkára alkalmatlant azonnal a gázkamrába küldték. A meggyilkoltak emlékére helyezték el a város első botlatókövét.

  2019.09.16.
 2. Isten éltesse Tiber Lászlót! - a város polgármestere köszöntötte a válogatott focistát

  Hetvenedik születésnapja alkalmából dr. Cser-Palkovics András polgármester, Brájer Éva alpolgármester és Östör Annamária egészségügyi és sporttanácsnok köszöntötték Tiber Lászlót, a Videoton – ma MOL Fehérvár FC – emblematikus játékosát. 

  2019.09.16.
 3. Püspöki áldásban részesültek a Bazilika belső felújításán dolgozó szakemberek

  Spányi Antal, megyés püspök megáldotta a Szent István király-székesegyház belső rekonstrukcióján dolgozó szakembereket. A Magyarország Kormánya támogatásával megvalósuló projekt előkészítése a teljes körű restaurátori kutatással 2016-ban kezdődött. 2018-ban megvalósult a két oldalkápolna régészeti feltárása és restaurálása. 2019-ben régészeti feltárás tisztázta a templom középkori történetét. 

  2019.09.16.
 4. Emlékünnepséget szerveznek Wathay Ferenc hős vicekapitány tiszteletére

   Wathay Ferenc vicekapitány és a 30 éves fennállását ünneplő Wathay Ferenc Bajtársi Egyesület tiszteletére szerveznek emlékünnepséget szeptember 19-én, csütörtökön Székesfehérváron. A programok 14 órakor a Prohászka ligetben kezdődnek, majd 15.00 órakor a Városházán folytatódnak. Minden érdeklődőt szeretettel várnak!

  2019.09.16.

Eseménynaptár

2019. Szeptember
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek