Fehérváron tartja kongresszusát a Magyar Gyermekorvosok Társasága

Székesfehérvár ad otthont péntektől a Magyar Gyermekorvosok Társasága kongresszusának, az MGYT Észak-Nyugat Magyarországi Területi Szervezetének tagjai a Novotel Hotelben tanácskoznak többek között arról, hogy merre tart a (gyermek)hematológia és onkológia?
2019.05.24. 10:06 |

A kongresszus megnyitóján a Magyar Gyermekorvos Társaság elnöke, Dr. Velkey György kiemelte, hogy izgalmas dolog a gyermekgyógyászok világa, amely sok szempontból egyedülálló.

"A legfontosabb, hogy fennt tudjuk tartani azt, hogy egymással párbeszédben vagyunk, sokat találkozunk, szakmai párbeszédeket folytatunk és megbeszéljük az újdonságokat. Abban a hálózatos rendszerben, amire a gyermekgyógyászat épül, különösen fontos a párbeszéd, mert ez akkor tud működni, ha egymásnak komplementer kiegészítői az osztályok és ismerik egymást, tudják ki miben jó." - fogalmazott Dr. Velkey György.

Östör Annamária egészségügyi és sporttanácsnok a konferencián Székesfehévár Önkormányzata nevében köszönetet mondott a gyerekorvosoknak munkájukért, amit teljes szívvel és lélekkel végeznek.

Östör Annamária, Székesfehérvár egészségügyi és sporttanácsnoka kiemelte, a város feladatának érzi, hogy minden tőle telhető segítséget megadjon mind a prevenció, mind pedig az alapellátás javításához. "A kórház alapítójáról elnevezett Kégl György programban az egészségfejlesztéssel, egészséges életmóddal foglalkozunk, hogy a fehérváriaknak minden lehetőséget megadjunk a sportolásra, egészségfejlesztő programokon való részvételre." - emelte ki a tanácsnok, aki szólt arról is, hogy folyamatosan újulnak meg a székesfehérvári rendelők és egy-két éven belül valamennyit felújítják.

A konferencia a Merre tart a (gyermek)hematológia, onkológia? című referátummal kezdődött, az előadó Kovács Gábor tanszékvezető volt a Semmelweis Orvostudományi Egyetem, II. sz. Gyermekklinikájáról.

A konferencián a hagyományoknak megfelelően átadták a Frank Kálmán díjat is, a 2012-ben alapított díj célja, hogy a gyermekorvoslás területén a Magyar Gyermekorvosok Társasága Északnyugat-magyarországi Területi Szervezetének keretében kifejtett magas szintű gyermekorvosi tudományos és gyakorlati tevékenységet ismerje el és ápolja a szervezet alapítójának, Frank Kálmán professzornak az emlékét.

Közélet

 1. A hadifogságban elhunyt Gyóni Géza költőre emlékeznek

  Június 25-én, kedden 16 órakor a Szent István Hitoktatási és Művelődési Ház Díszudvarán emlékeznek meg Gyóni Géza, költő születésének 135., halálának 102. évfordulójáról. A megemlékezést követően Toldi Éva pedagógus, szerkesztő, újságíró előadására várják az érdeklődőket.

  2019.06.24.
 2. Több mint 60 millióval támogatja a megyei önkormányzat a kötelező feladatellátást

  Összesen kilenc Fejér megyei település, több mint hatvanmillió forintos támogatásban részesült a Fejér Megyei Önkormányzat Pénzügyi Keretéből. A támogatások kötelező feladatellátásokban segítik a településeket. Intézményfelújításokra, útépítésekre és Helyi Építési Szabályzat felülvizsgálatára is biztosítottak forrást.

  2019.06.24.
 3. Lakossági fórum lesz kedden Maroshegyen, a Gárdonyi Géza Művelődési Házban

  Lakossági fórumra várja a Maroshegyen élőket a körzet önkormányzati képviselője, Brájer Éva. A kedden 17.30 órakor kezdődő rendezvényen a városrészben jelenleg zajló fejlesztésekről lesz szó, a fórumon részt vesz Dr. Cser-Palkovics András polgármester is. 

  2019.06.24.
 4. Közös szentmisével és körmenettel ünnepelték úrnapját Székesfehérváron

  Vasárnap, a város papságával a Szent Imre templomban koncelebrált ünnepi püspöki szentmise után került sor Székesfehérvár egyházközségeinek közös úrnapi körmenetére. A főpásztor hívek sokaságának kíséretében, ünnepélyes körmenetben hordozta körül az Oltáriszentséget a Belvárosban, ahol négy oltárt állítottak fel a körmenet útvonala mentén. A virágokkal díszített ideiglenes oltároknál rövid szertartást végeztek evangéliumolvasással, énekléssel és áldással.

  2019.06.23.

Eseménynaptár

2019. Június
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Webkamera


360 Fehérvár

Óvodai beiratkozás 2019.

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek