Fehérváriak a Mecsek Rallye-n - két "gondnokságos" autó is rajthoz áll

A hétvégi Mecsek Rallye-n immár két „városgondnokságos” versenyautó áll majd rajthoz. Kaposi László Ladáján már évek óta ott a Városgondnokság matricája, Auszmann Gyula Moszkvicsjára pedig most került fel.
2017.10.10. 17:18 |

Kaposi László és a Lada VFTS már jó néhány közös versenyen van túl a hazai rali-bajnokságban. Korábban rendre a másodosztályban álltak rajthoz, most hétvégén a Mecsek Rallye-n azonban már második első osztályú futamukra készülnek. „Az év elején elején, Miskolcon és a Salgó Rallye-n még a Rali 2-ben indultunk, Székesfehérváron azonban már az első osztályba neveztünk , és a Mecsek Rallye esetben is így tettünk. Erős mezőny lesz, a kategóriánkban is sok jó kezű pilóta lesz majd ott a rajtnál. Célunk, hogy célba érjünk, és épségben befejezzük a versenyt. A Ladák jelenleg reneszánszukat élik, a nézők nagyon kedvelik, rajonganak értük. A mi autónk is elmúlt már harminc éves, de büszkék vagyunk rá, magunk szervizeljük, mi tartjuk karban. Nagy élmény vele menni!”

A Ladán pedig már több mint három éve ott virít a Városgondnokság matricája. Bozai István városgondnok elmondta, hogy nagyon örülnek és amellett, hogy a Székesfehérvár Rally támogatója a Városgondnokság, ilyen formán valamennyi versenyen is jelen van a fehérvári szolgáltató, sőt, most már két autón is látható a cég logója. „Az alapítás óta, a Városgondnokságnál dolgozik Kaposi László, aki jelenleg parkfenntartási csoportvezető. Három éve megkeresett, a hosszabb kihagyás után a versenynaptárba akkor visszatérő Székesfehérvár Rally előtt, hogy szeretné, ha felkerülhetne az autóra a Városgondnokság. Nagyon örültünk ennek a lehetőségnek és most annak is, hogy a Lada mellett már egy Moszkvicson is ott lehetünk.”

Az a bizonyos Moszkvics pedig Auszmann Gyuláé, aki majd a historic kategóriában áll majd rajthoz. A közel negyven éves gépcsoda a nyár végére készült el, a Baranya-kupán már futott egy tesztversenyt, és persze Auszmannék célja is a Mecsek Rallye problémamentes abszolválása. A Mecsek Rally – mely nem mellesleg Historic Európa-bajnoki futam is – pénteken kezdődik a Pécs környéki kanyargós pályákon.

Sport

 1. Teqball, streetball és röplabda a Fehérvári Sport Nagyhét nyitányán

  Megkezdődött a Fehérvári Sport Nagyhét, a hétvégi Sprint Triatlon Európa Kupa felvezető programja ma a Bregyó-közi Sportcentrumban. A sportolni vágyó székesfehérváriakat a hét további részében futó- és kerékpárversennyel, gyermekprogramokkal és sárkányhajózással, valamint kerekasztal beszélgetéssel is várják a szombati Európa Kupa előtt.

  2018.08.21.
 2. Telt ház előtt alkotna nagyot a sikerre éhes Vidi a Groupama Arénában

  Marko Nikolics, a MOL Vidi FC vezetőedzője és Juhász Roland az együttes csapatkapitánya is arra bíztatja a szurkolókat, hogy legyenek minél többen a lelátókon az AEK Athén elleni Bajnokok Ligája rájátszás első felvonásán. A szerb tréner hisz csapatában, amellyel a BL főtáblájára masírozna.

  2018.08.21.
 3. Bakos Károly bronzérmes lett a barcelonai Masters Súlyemelő Világbajnokságon

  Bakos Károly, a Fehérvár Rugby Club súlyemelő szakosztályának 1943-as születésű vezetőedzője bronzérmet szerzett a barcelonai Masters Súlyemelő Világbajnokságon, a 105 kilogrammosok mezőnyének M 75 korosztályban. Bakos Károly szakítását 42 kilogrammon kezdte, majd 46-tal folytatta, eredményesen. Az 50 kg nem sikeredett, igaz, így is a 4. helyen állt ekkor. Lökésben 56, 60 majd 62 kg-os sikeres lökéseivel, 108 kilogramm összetett eredményével 49 év után ismét világbajnoki dobogóra léphetett.

  2018.08.21.
 4. Sima Vidi-győzelem a forduló előtt hibátlan Honvéd otthonában

  Első idegenbeli bajnokiját játszotta a szezonban a  MOL Vidi, a négy forduló után még hibátlan Honvéd vendégeként. A meccset a kispesti pálya közelgő átépítése miatt az MTK stadionjában rendezték, és hamar vezethetett volna a Vidi, de megint büntetőt rontott. Utána viszont két gólt szerzett a Nikolics-csapat és emberelőnybe is került szünetig. Utána pedig gyorsan növelte előnyét, hamar eldőlt a rangadó.

  2018.08.18.

A legszebb pillanatok

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak