Fehérváriak a Mecsek Rallye-n - két "gondnokságos" autó is rajthoz áll

A hétvégi Mecsek Rallye-n immár két „városgondnokságos” versenyautó áll majd rajthoz. Kaposi László Ladáján már évek óta ott a Városgondnokság matricája, Auszmann Gyula Moszkvicsjára pedig most került fel.
2017.10.10. 17:18 |

Kaposi László és a Lada VFTS már jó néhány közös versenyen van túl a hazai rali-bajnokságban. Korábban rendre a másodosztályban álltak rajthoz, most hétvégén a Mecsek Rallye-n azonban már második első osztályú futamukra készülnek. „Az év elején elején, Miskolcon és a Salgó Rallye-n még a Rali 2-ben indultunk, Székesfehérváron azonban már az első osztályba neveztünk , és a Mecsek Rallye esetben is így tettünk. Erős mezőny lesz, a kategóriánkban is sok jó kezű pilóta lesz majd ott a rajtnál. Célunk, hogy célba érjünk, és épségben befejezzük a versenyt. A Ladák jelenleg reneszánszukat élik, a nézők nagyon kedvelik, rajonganak értük. A mi autónk is elmúlt már harminc éves, de büszkék vagyunk rá, magunk szervizeljük, mi tartjuk karban. Nagy élmény vele menni!”

A Ladán pedig már több mint három éve ott virít a Városgondnokság matricája. Bozai István városgondnok elmondta, hogy nagyon örülnek és amellett, hogy a Székesfehérvár Rally támogatója a Városgondnokság, ilyen formán valamennyi versenyen is jelen van a fehérvári szolgáltató, sőt, most már két autón is látható a cég logója. „Az alapítás óta, a Városgondnokságnál dolgozik Kaposi László, aki jelenleg parkfenntartási csoportvezető. Három éve megkeresett, a hosszabb kihagyás után a versenynaptárba akkor visszatérő Székesfehérvár Rally előtt, hogy szeretné, ha felkerülhetne az autóra a Városgondnokság. Nagyon örültünk ennek a lehetőségnek és most annak is, hogy a Lada mellett már egy Moszkvicson is ott lehetünk.”

Az a bizonyos Moszkvics pedig Auszmann Gyuláé, aki majd a historic kategóriában áll majd rajthoz. A közel negyven éves gépcsoda a nyár végére készült el, a Baranya-kupán már futott egy tesztversenyt, és persze Auszmannék célja is a Mecsek Rallye problémamentes abszolválása. A Mecsek Rally – mely nem mellesleg Historic Európa-bajnoki futam is – pénteken kezdődik a Pécs környéki kanyargós pályákon.

Sport

 1. Paksra látogat a Videoton szombaton - autóbuszok indulnak a mérkőzésre

  A Videoton FC az OTP Bank Liga 28. fordulójában, április 28-án, szombaton 17 órai kezdettel a Paksi FC otthonában lép pályára. A tabella hatodik helyén álló paksi csapat a legutóbbi fordulóban 2-2-es döntetlent játszott a Ferencváros otthonában, míg a Vidi zsinórban tizedik alkalommal is legyőzte a Debrecent. A Paks még harcban van a dobogóért, hátrányuk mindössze 2 pont a harmadik helyezett Újpesttel szemben. A Videoton FC a mérkőzésre szurkolói buszokat indít.

  2018.04.26.
 2. Félbeszakadt - csütörtökön pótolják az MTK - Alba Fehérvár KC meccset

  Félbeszakadt az MTK - Alba Fehérvár KC női kézilabda bajnoki mérkőzés áramszünet miatt a fehérváriak 6-5-ös vezetésénél. A hibát a szakembereknek nem sikerült elhárítaniuk az Elektromos csarnokban, így mérkőzést április 26-án, csütörtökön újrajátsszák.

  2018.04.25.
 3. Hazai pályán is jól szerepeltek a Delfin SE fiatal úszói

  A Csitáry G. Emil Uszodában rendeztek korosztályos úszóversenyt, amelyen két napon keresztül előbb a 8-11 évesek, majd a 12 évnél idősebbek mutatták meg tudásukat. A székesfehérvári Delfin SE fiataljai több számban is dobogóra állhattak, illetve egyéni csúcsot javítottak.

  2018.04.25.
 4. Sztárvendégek, vitorlások és alakreform az idei Sportmajálison

  A Petőfi-szobortól induló hagyományos felvonulással kezdődik, majd a Bregyóban folytatódik az évek óta hagyományos Sportmajális május 1-jén kedden. A színpadon egymást váltják a sportegyesületek bemutatói és különleges sportversenyeket láthatnak az érdeklődők, akik találkozhatnak Rubint Rékával is. Az idén Vizisport Majálissal is kiegészül a program Csónakázó tónál.

  2018.04.24.

Sportmajális

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak