Fehérváriak a Mecsek Rallye-n - két "gondnokságos" autó is rajthoz áll

A hétvégi Mecsek Rallye-n immár két „városgondnokságos” versenyautó áll majd rajthoz. Kaposi László Ladáján már évek óta ott a Városgondnokság matricája, Auszmann Gyula Moszkvicsjára pedig most került fel.
2017.10.10. 17:18 |

Kaposi László és a Lada VFTS már jó néhány közös versenyen van túl a hazai rali-bajnokságban. Korábban rendre a másodosztályban álltak rajthoz, most hétvégén a Mecsek Rallye-n azonban már második első osztályú futamukra készülnek. „Az év elején elején, Miskolcon és a Salgó Rallye-n még a Rali 2-ben indultunk, Székesfehérváron azonban már az első osztályba neveztünk , és a Mecsek Rallye esetben is így tettünk. Erős mezőny lesz, a kategóriánkban is sok jó kezű pilóta lesz majd ott a rajtnál. Célunk, hogy célba érjünk, és épségben befejezzük a versenyt. A Ladák jelenleg reneszánszukat élik, a nézők nagyon kedvelik, rajonganak értük. A mi autónk is elmúlt már harminc éves, de büszkék vagyunk rá, magunk szervizeljük, mi tartjuk karban. Nagy élmény vele menni!”

A Ladán pedig már több mint három éve ott virít a Városgondnokság matricája. Bozai István városgondnok elmondta, hogy nagyon örülnek és amellett, hogy a Székesfehérvár Rally támogatója a Városgondnokság, ilyen formán valamennyi versenyen is jelen van a fehérvári szolgáltató, sőt, most már két autón is látható a cég logója. „Az alapítás óta, a Városgondnokságnál dolgozik Kaposi László, aki jelenleg parkfenntartási csoportvezető. Három éve megkeresett, a hosszabb kihagyás után a versenynaptárba akkor visszatérő Székesfehérvár Rally előtt, hogy szeretné, ha felkerülhetne az autóra a Városgondnokság. Nagyon örültünk ennek a lehetőségnek és most annak is, hogy a Lada mellett már egy Moszkvicson is ott lehetünk.”

Az a bizonyos Moszkvics pedig Auszmann Gyuláé, aki majd a historic kategóriában áll majd rajthoz. A közel negyven éves gépcsoda a nyár végére készült el, a Baranya-kupán már futott egy tesztversenyt, és persze Auszmannék célja is a Mecsek Rallye problémamentes abszolválása. A Mecsek Rally – mely nem mellesleg Historic Európa-bajnoki futam is – pénteken kezdődik a Pécs környéki kanyargós pályákon.

Sport

 1. Országos döntőben a Tóvárosi Általános Iskola

  A Játékos Sorváltó Verseny megyei fordulóját rendezték múlt szombaton a fehérvári Tóvárosi iskolában. Négy csapat mérte össze erejét, ügyességét négy versenyszámban. A győztes a házigazda intézmény csapata lett és bejutott az országos fináléba.

  2018.01.18.
 2. Körmenden nyert az Európa-kupában az Alba

  A FIBA Europe Cup második csoportkörében a Körmend az Albát fogadta. A héten mindkét oldalon volt egy-egy új szerzemény, a MTE-hez Kevin Dillard, míg a Fehérvárhoz Sir’Dominic Pointer érkezett - egyikük sem lépett pályára. A harmadik negyed végére eldöntötte a meccset az Alba, első idegenbeli győzelmét szerezve a második csoportkörben.

  2018.01.17.
 3. Alba Fehérvár KC: búcsú a Magyar Kupától

  A két héttel ezelőtti Balaton-parti bajnoki után, a Magyar Kupában sem bírt a Siófokkal az Alba Fehérvár KC. Bár Deli Rita együttese hamar hátrányba került a Köfémben, a második félidő elején egyenlítettek Temes Bernadették. Sajnos a vendégek sebességet váltottak és magabiztosan búcsúztatták a fehérváriakat a Magyar Kupa negyedik fordulójában. A találkozón sérülése után ismét pályára lépett Herr Orsolya. Alba Fehérvár KC - Siófok KC 23-30 (12-15)

  2018.01.17.
 4. Hannu Järvenpää és Mac Carruth is hosszabbított a Volánnal

  Bár még az alapszakaszból is hátra van négy mérkőzés a Fehérvár AV19 menedzsmentje megkezdte a jövő évi EBEL-keret kialakítását. Ennek első lépéseként a klub szerződést hosszabbított Hannu Järvenpää vezetőedzővel, illetve Mac Carruth kapussal, így ők ketten Kóger Dániel, és Erdély Csanád mellett biztosan Fehérváron kezdik meg a következő szezont.

  2018.01.17.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak