Fehérváriak a Mecsek Rallye-n - két "gondnokságos" autó is rajthoz áll

A hétvégi Mecsek Rallye-n immár két „városgondnokságos” versenyautó áll majd rajthoz. Kaposi László Ladáján már évek óta ott a Városgondnokság matricája, Auszmann Gyula Moszkvicsjára pedig most került fel.
2017.10.10. 17:18 |

Kaposi László és a Lada VFTS már jó néhány közös versenyen van túl a hazai rali-bajnokságban. Korábban rendre a másodosztályban álltak rajthoz, most hétvégén a Mecsek Rallye-n azonban már második első osztályú futamukra készülnek. „Az év elején elején, Miskolcon és a Salgó Rallye-n még a Rali 2-ben indultunk, Székesfehérváron azonban már az első osztályba neveztünk , és a Mecsek Rallye esetben is így tettünk. Erős mezőny lesz, a kategóriánkban is sok jó kezű pilóta lesz majd ott a rajtnál. Célunk, hogy célba érjünk, és épségben befejezzük a versenyt. A Ladák jelenleg reneszánszukat élik, a nézők nagyon kedvelik, rajonganak értük. A mi autónk is elmúlt már harminc éves, de büszkék vagyunk rá, magunk szervizeljük, mi tartjuk karban. Nagy élmény vele menni!”

A Ladán pedig már több mint három éve ott virít a Városgondnokság matricája. Bozai István városgondnok elmondta, hogy nagyon örülnek és amellett, hogy a Székesfehérvár Rally támogatója a Városgondnokság, ilyen formán valamennyi versenyen is jelen van a fehérvári szolgáltató, sőt, most már két autón is látható a cég logója. „Az alapítás óta, a Városgondnokságnál dolgozik Kaposi László, aki jelenleg parkfenntartási csoportvezető. Három éve megkeresett, a hosszabb kihagyás után a versenynaptárba akkor visszatérő Székesfehérvár Rally előtt, hogy szeretné, ha felkerülhetne az autóra a Városgondnokság. Nagyon örültünk ennek a lehetőségnek és most annak is, hogy a Lada mellett már egy Moszkvicson is ott lehetünk.”

Az a bizonyos Moszkvics pedig Auszmann Gyuláé, aki majd a historic kategóriában áll majd rajthoz. A közel negyven éves gépcsoda a nyár végére készült el, a Baranya-kupán már futott egy tesztversenyt, és persze Auszmannék célja is a Mecsek Rallye problémamentes abszolválása. A Mecsek Rally – mely nem mellesleg Historic Európa-bajnoki futam is – pénteken kezdődik a Pécs környéki kanyargós pályákon.

Sport

 1. Semmi sem sikerült - jó játékkal kapott ki a Volán

  Hiába a sok lövés, helyzet, emberelőny, nem tudta legyőzni a Linzet a jobban jégkorongozó Fehérvár AV19. Vasárnap este, Székesfehérváron a vendégek nyertek 4-1-re.

  2017.10.22.
 2. Klubtörténeti mélypont egy félidőn át, Alba-zakó Pécsen

  Az első két negyedben összesen tizenkét pontra volt képes az Alba Fehérvár a PVSK vendégeként a kosárlabda-bajnokságban... Szünetbenmajdnem negyvennel (!) vezetett a középcsapatnak számító Pécs, fordulás után legalább a védekezése feljavult az Albának. De szoros eredményre semmi esélye nem volt, négy fordulót követően három vereséggel áll a bajnoki címvédő.

  2017.10.21.
 3. A hajrában döntött a Vidi - legyőzték a fehérváriak a Puskás Akadémiát

  Pest megér egy estet. A közismert dalszöveg ezúttal is igaznak bizonyult, mire leszállt az est a fővárosban, magára talált a Videoton és egy alacsony színvonalú mérkőzésen két hajrágóllal legyőzte a Puskás Akadémiát. Juhász Roland fejesből, Ezekiel Henty parádés kapáslövésből talált be a felcsútiak kapujába. Videoton FC - Puskás Akadémia 2 - 0 (0-0)

  2017.10.21.
 4. Znojmóban tudott győzni pénteken este a Fehérvár AV19

  A rossz széria után volt egy öltözői elbeszélgetés, és úgy tűnik, ez hatott a fehérvári hokisoknál: a Volán hosszabbításban legyőzte a forduló előttmég dobogós Znojmót, ráadásul idegenben. Ez még csak a második győzelme volt otthonától távol a Fehérvárnak a szezonban, a főszerepet benne a két góllal és egy gólpasszal záró David Gilbert játszotta.

  2017.10.20.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak