Fehérvári sikerek az U16-os serdülők Országos Bajnokságán

Egy arany, kettő ezüst és három bronzéremmel gazdagodott az ARAK UP Akadémia éremgyűjteménye. Az U16-os serdülők Országos Bajnokságáról hat éremmel és rengeteg értékes döntős helyezéssel tértek haza a fehérvári atléták.
2020.02.11. 08:27 |

A 4×200m-es váltófutásban folytatódott az újoncok által megkezdett kitűnő sorozat: a serdülő fiúk Kertész Torda, Kovács Zsombor, Trenka Ádám és Mészáros Balázs alkotta négyese is a dobogó tetején ünnepelhetett.

A leányok mezőnyében az ARAK kettő váltót is indított: a 2005-ös születésű Mészáros Luca, Bodnár Lili, Antal Hanga és Ritter Lola szoros versenyben a 2. helyen, a fiatalabb serdülőkből álló „B” váltó (Hujber Zsófi, Füki Anna, Palánkai Szonja, Langmár Kata) pedig az előkelő 5. helyen végzett a 17 váltót felvonultató erős mezőnyben!

Egyéni számokban Mészáros Luca végzett a legjobb helyen: a 60m-es sprint befutójában hajszállal a győztes mögött másodikként ért célba. A döntő másik ARAK-os résztvevője, Hujber Zsófi fiatalabb serdülőként mutatta meg, hogy jövőre számolni kell vele: - az ötödik helyezettel azonos idővel - 6. helyen futott át a célvonalon.

Mészáros Balázs 300 m-en, Trenka Ádám távolugrásban, Bodnár Lili pedig ötösugrásban állhatott fel a dobogóra. Bronzérmük kevés szerencsével fényesebben is csilloghatna.

Az atlétikai országos bajnokságok legnépesebb mezőnyében több komoly eredményt értek el az ARAK versenyzői. Kevéssel marad le a dobogóról, így 4. helyen végzett Antal Hanga távolugrásban, Trenka Ádám 300 m-en. A rövidebb sprintszámban Mészáros Balázsnak is csupán 0,02 mp hiányzott hozzá: végül a célfotó alapján 5. lett. Az ötösugró lányok 8-fős döntőjébe 4 fehérvári hölgy jutott be: Bodnár Lili bronzérme mellett Grabecz Hanna 5., Ritter Lola 6., Langmár Kata 7. helyen zárta a viadalt.

A számtalan egyéni csúcsot és remek helyezést elérő székesfehérvári atlétákat Babos Rita, Olasz Tamás és Borsányi Zoltán készítette fel a versenyekre.

Sport

 1. „Fogyatékosnak lenni nem jelenti azt, vesztesnek lenni!” - Lélekmozgató sportnapok Fehérváron

  A magyar parasport napja, február 22-e alkalmából egyhetes eseménysorozatot hirdetett a Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) és a Fogyatékosok Országos Diák-, Verseny- és Szabadidősport Szövetsége (FODISZ). Székesfehérvár több oktatási intézménye is csatlakozott az érzékenyítő programhoz. Csörgőlabda, ülőröplabda, floorball bemutató, parasportnap is szerepel a sportolási lehetőségek között. A hetet pénteken egy mindenki számára nyitott, mozgalmas délután zárja.

  2020.02.18.
 2. Asztalitenisz - Honvéd Szondi győzelem a Tata ellen

  A tavaszi szezonban először lépett hazai környezetben pályára a Honvéd Szondi asztalitenisz NB I.-es és NB II-es csapata. Az első osztályú fehérváriakhoz az a Tata látogatott, akikkel a legjobb eredmény eddig a döntetlen volt. Még nem sikerült megverniük a Szondinak a Tata csapatát - észen mostanáig. 

  2020.02.18.
 3. Magyar Kupa-nyolcaddöntő visszavágó - Vidi-Újpest meccs lesz szerdán

  Február 19-én, szerdán 17:30 órakor kezdődik a MOL Fehérvár FC-Újpest FC Magyar Kupa-nyolcaddöntő visszavágó a MOL Aréna Sóstóban. A mérkőzésre a 2019-20-as éves, valamint a 2020-as tavaszi bérletek érvényesek, a jegyvásárlás részleteiről itt tájékozódhat.

  2020.02.17.
 4. Minimális arányú vereséget szenvedtek a BEAC ellen a fehérvári sakkozók

  Az NB II-es csapatbajnokságban a hatodik fordulót rendezték a hétvégén. A Breyer csoportban a Fehérvár SE Budapesten vendégszerepelt, és a táblázat második helyén álló házigazda csapata minimális különbséggel győzött. BEAC I. Barcza - Fehérvár SE: 6,5 – 5,5. Győzött: Szabó Lőrinc, Fellegi Zoltán. Döntetlent ért el: Kiss Viktor, Papagorasz Takisz, Csire Bence, Albrecht Gábor, Nádi Ferenc, Pais Nimród, Vicze Kata.

  2020.02.17.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak