Fehérvári sikerek az U16-os serdülők Országos Bajnokságán

Egy arany, kettő ezüst és három bronzéremmel gazdagodott az ARAK UP Akadémia éremgyűjteménye. Az U16-os serdülők Országos Bajnokságáról hat éremmel és rengeteg értékes döntős helyezéssel tértek haza a fehérvári atléták.
2020.02.11. 08:27 |

A 4×200m-es váltófutásban folytatódott az újoncok által megkezdett kitűnő sorozat: a serdülő fiúk Kertész Torda, Kovács Zsombor, Trenka Ádám és Mészáros Balázs alkotta négyese is a dobogó tetején ünnepelhetett.

A leányok mezőnyében az ARAK kettő váltót is indított: a 2005-ös születésű Mészáros Luca, Bodnár Lili, Antal Hanga és Ritter Lola szoros versenyben a 2. helyen, a fiatalabb serdülőkből álló „B” váltó (Hujber Zsófi, Füki Anna, Palánkai Szonja, Langmár Kata) pedig az előkelő 5. helyen végzett a 17 váltót felvonultató erős mezőnyben!

Egyéni számokban Mészáros Luca végzett a legjobb helyen: a 60m-es sprint befutójában hajszállal a győztes mögött másodikként ért célba. A döntő másik ARAK-os résztvevője, Hujber Zsófi fiatalabb serdülőként mutatta meg, hogy jövőre számolni kell vele: - az ötödik helyezettel azonos idővel - 6. helyen futott át a célvonalon.

Mészáros Balázs 300 m-en, Trenka Ádám távolugrásban, Bodnár Lili pedig ötösugrásban állhatott fel a dobogóra. Bronzérmük kevés szerencsével fényesebben is csilloghatna.

Az atlétikai országos bajnokságok legnépesebb mezőnyében több komoly eredményt értek el az ARAK versenyzői. Kevéssel marad le a dobogóról, így 4. helyen végzett Antal Hanga távolugrásban, Trenka Ádám 300 m-en. A rövidebb sprintszámban Mészáros Balázsnak is csupán 0,02 mp hiányzott hozzá: végül a célfotó alapján 5. lett. Az ötösugró lányok 8-fős döntőjébe 4 fehérvári hölgy jutott be: Bodnár Lili bronzérme mellett Grabecz Hanna 5., Ritter Lola 6., Langmár Kata 7. helyen zárta a viadalt.

A számtalan egyéni csúcsot és remek helyezést elérő székesfehérvári atlétákat Babos Rita, Olasz Tamás és Borsányi Zoltán készítette fel a versenyekre.

Sport

 1. A kézilabda-bajnokságot sem folytatják, nincs bajnok és kieső

  A Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) elnöksége befejezetté nyilvánította a 2019/20-as hazai bajnoki és kupasorozatokat. Az egyhangúlag meghozott döntés része, hogy a helyezéseket nem osztják ki és nem lesznek kiesők, illetve feljutók. A nemzetközi kupákban azok a csapatok indulhatnak, amelyek a 2018/19-es idény alapján jogosultak voltak.

  2020.04.09.
 2. 18 millió forint adomány a koronavírus-járvány elleni védekezésre a Viditől

  A koronavírus okozta járvány elleni harc mindenkitől áldozatot követel, azonban vitán felül áll, hogy az igazi hősök ezekben a hetekben az egészségügyi intézményekben dolgozók és a védekezésben aktívan résztvevő honfitársaink. A MOL Fehérvár labdarúgói, a szakmai stáb tagjai és a klub alkalmazottai közösen próbálnak segíteni.

  2020.04.03.
 3. A röplabdázók a következő szezonra készülnek

  A koronavírus-járvány miatt gyakorlatilag teljesen megállt a sportélet hazánkban. Ez alól nem kivétel a MÁV Előre Sport Club röplabda szakosztálya sem. A kialakult, nem éppen örömteli helyzethez mindenki igyekszik alkalmazkodni.

  2020.04.02.
 4. Jövő nyáron lesz az elhalasztott tokiói olimpia

  Július 23-án kezdődik és augusztus 8-ig tart majd 2021-ben a tokiói olimpia - jelentette be hétfőn a Nemzetközi Olimpiai Bizottság. Japán sajtóértesülések szerint a szervezőbizottság vezető testületének hétfői ülése után erről az időpontról állapodott meg egymással a Nemzetközi Olimpiai Bizottság, Tokió városa és a japán kormány.

  2020.03.30.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak