Fehérvári kajakos nyerte az MKKSZ újrahasznosítási versenyét

A Vital Club Sportegyesület immár Vidékbajnok kajakosa, Takács Emma nyerte az ITM és az MKKSZ által kiírt újrahasznosítási versenyt, amellyel a szövetség az Európai Hulladékcsökkentési Hét programjaihoz csatlakozott.
2021.01.05. 12:42 |

Az MKKSZ a kihívásban a 2003-ban vagy később született kajak-kenus sportolókat hívta játékra november 21. és 27. között, a feladat egy kérdőív kitöltése és kidobásra ítélt tárgyak újrahasználása volt.

Az élen végzett Takács Emma mellett egyesületi társait, Somogyi Lucát és Hajdú Benedeket is díjazták.

Még novemberben csatlakozott az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) által koordinált kezdeményezéshez a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ): az Európai Hulladékcsökkentési Hét keretében online kihívást indítottak a közösségi oldalukon, amelyben a 2003-ban vagy később született kajak-kenus sportolók hívták játékra. 

A november 21-én útjára indított kihívás két részből állt: az első feladatban egy nagyon egyszerű, környezetvédelemmel és fenntarthatósággal kapcsolatos kérdőívvel kellett megbirkózniuk a résztvevőknek, de a második feladat ennél több kreativitást igényelt. Ebben a pályázóknak kidobásra ítélt tárgyaknak kellett új életet adniuk, és ezekről az eszközökről egy kisfilmet kellett feltölteni a kihívás Facebook-eseményébe. A pályázatok elbírálását az MKKSZ erre kijelölt zsűrije végezte. A kérdőívek helyes kitöltői között 30 MKKSZ-es maszkot, valamint ugyanennyi “Ahogy tőlünk telt” című könyvet sorsoltak ki, míg a “Hasznosítsd újra-pályázat” győztese új, carbon Braća-lapátot, a második helyezett Braća-sport kiegészítőket kapott. 

Az Európai Hulladékcsökkentési Héthez kapcsolódó kihívást a fehérvári Vidékbajnok kajakos, Takács Emma nyerte, míg egyesületi társait, Somogyi Lucát és Hajdú Benedeket helyes megfejtéseikért az Ahogy tőlünk telt című könyvvel jutalmazta az MKKSZ. 

A Vital Club Sportegyesület növendékei által megnyert könyv, amelyben a székesfehérvári kötődésű, ötszörös világbajnok és olimpiai ezüstérmes, Fidel László kajakoktatóról is olvashatnak, már digitális formában is elérhető.

Fehérvári színes

 1. Iskola-előkészítő foglalkozás lesz február 3-án a Szent Imre Általános Iskolában

  A Szent Imre Általános Iskola és Óvoda szeretettel hívja és várja az iskolába készülő nagycsoportos óvodások szüleit - a vírushelyzet miatt korlátozottabb lehetőségek között - február 3-án.

  2021.01.23.
 2. A Fehérvár Hero nyerte ’Az Év Applikációja különdíjat’

  A városi felkérésre az Absurd Reklámügynökség által fejlesztett Fehérvár Hero applikációja 'Az Év Applikációja különdíjat' nyerte el. Az Év honlapja pályázatán ’A Közösség’ kategóriában elnyert oklevelét az országos roadshow keretében adták át. A tavaly októberben elindított applikáció különböző, Székesfehérvárral kapcsolatos feladatok teljesítésére hívta a játékos kedvűeket, ezzel is erősítve a helyi közösséget.

  2021.01.22.
 3. A Noé-hegyi Szent István Borlovagrend főborásza vágott vincevesszőt

  A vincevessző ünnepén Csóbor Balázs a Noé-hegyi Szent István Borlovagrend főborásza metszett szőlővesszőt, majd megvizsgálta a rügyek állapotát, hogy nem érte-e fagykár a szőlőt. Ugyancsak a rügyek alapján jósolt a várható termésről: megállapította, hogy a rügyek zöldek és átvészelték az elmúlt napok száraz fagyos időjárását. 

  2021.01.22.
 4. Székesfehérvár, a mi városunk! - bemutatták a 2021-es, gyermekrajzokból készült naptárt

  Rendhagyó keretek között mutatták ma be az Alba Regia Ifjúsági és Szabadidős Egyesület (ARISZ) pályázatára beérkezett gyermekrajzokból összeállított 2021-es székesfehérvári naptárt. Az immár 22 éves hagyomány képanyagát felvonultató szabadtéri kiállítást Lehrner Zsolt alpolgármester és az ARISZ képviselője Róka Gyula nyitották meg a Fő utca 3. szám alatti márványcsarnokban.

  2021.01.20.

Lakossági tájékoztatás

Fehérvár Magazin

Webkamera

360 Fehérvár