Fehérvári gólfesztivál a záró harmadban a vendég Graz ellen

A Hydro Fehérvár AV19 6-1-re legyőzte a vendég Graz99ers csapatát az osztrák jégkorongliga keddi, ötödik fordulójában. A féltucat gólt más-más játékos ütötte, Guillaume Leclerc három pontot szerzett.
Hydro Fehérvár AV19-Graz 99ers (osztrák) 6-1 (1-1, 1-0, 4-0)
2023.09.26. 22:54 |
Fehérvári gólfesztivál a záró harmadban a vendég Graz ellen

A Fehérvár két olaszországi sikerrel indította a szezont, majd kétszer kikapott. Ezúttal az eddig nyeretlen Graz látogatott az ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnokba, és a Fehérvár már a második perc végén ember-, illetve gólelőnybe került, Anze Kuralt volt eredményes. Erre még volt válasza az osztrákoknak, de már ekkor is komoly fölényben volt a Volán. A második harmad elején Markus Phillips ismét a Fehérvárnak szerzett vezetést, jó ütemben robbant a kapu elé, és nem hibázott.

A harmadik játékrész elején minden bejött a székesfehérvári együttesnek. Előbb Hári János hozta kihagyhatatlan helyzetbe Daniel Leavenst, három percre rá Guillaume Leclerc vágott be egy szólót, majd újabb 59 másodperc múlva Mihály Ákos cselezte magát gólig. Kiss Dávid vezetőedző együttese - amely jelenleg a negyedik - pénteken a Vienna Capitalshoz látogat.