Fehérvár AV19: szétlövéses győzelem a Klagenfurt ellen

Két harmad után 2-0-ra vezetett a Fehérvár a Klagenfurt ellen az EBEL harmadik körében, az utolsó percben azonban egyenlített a KAC. A hosszabbítás nem hozott döntést, Hári János második büntetője azonban igen, győzött a Volán.

2018.09.21. 21:45 |

Második hazai meccsét játszotta az EBEL-ben a Fehérvár AV19, ezúttal a rekordbajnok Klagenfurt volt az ellenfél, mely a Salzburg otthonában aratott győzelemmel indította a szezont. A KAC végig többet lőtt kapura az egész meccs folyamán, az első húsz perc végén 14-8-ra vezettek e tekintetben. Gólok terén viszont a Volán állt jobban húsz perc után, Tikkanen kiállítása miatt került emberhátrányba a Fehérvár, két veszélyes kontrát is vezetett, a másodikból pedig Jonathan Harty megszerezte az első fehérvári gólt! A második harmadban fokozódott a klagenfurti nyomás, Lars Haugen viszont alig kapott lövést, azonban egy újabb fehérvári kontra végén Anze Kuralt vette be a norvég kapuját. Ezután szinte egymást követték a klagenfurti lövések, de 2-0-val fordultak a csapatok az utolsó húsz percre. Liivik szépített emberelőnyből a 48. percben, a Volán játékosai pedig mindent megtettek ezután, hogy megőrizzék az előnyt. Az utolsó két percre levitte kapusát a KAC, Adam Comrie valamivel kevesebb mint egy perccel a befejezés előtt, egy távoli bombával egyenlített. A hátvédnek második meccsén ez volt a harmadik gólja. A három a három elleni öt perces hosszabbítás nem hozott döntést, jöhettek a büntetők, amelyben végül a negyedik pár után dőlt el a plusz pont sorsa. Hári másodszor is eredményes volt, míg Kozeknek ugyanez nem sikerült, így két ponttal kezdte a hétvégét a Fehérvár AV19. Folytatás szombaton 17:30-tól az Innsbruck ellen, szintén hazai pályán.

Fehérvár AV19 – Klagenfurt 3-2 (1-0, 1-0, 0-2, 0-0, 1-0) – büntetők után
Gólszerzők: Harty, Kuralt, Hári, illetve Liivik, Comrie.

Sport

 1. „Mozdulj Fehérvár!” a MOL Arénában szombaton - sport minden formában és mennyiségben

  Az aktív, egészséges életmódot, a rendszeres testmozgást népszerűsíti, és az életmódváltást ösztönzi a Mozdulj Fehérvár!, amelynek a MOL Aréna Sóstó rendezvényközpont ad otthont. Március 23-án, szombaton két szinten, összesen 2 ezer négyzetméternyi területen várják a sportolni vágyókat a legkülönfélébb programokkal. 

  2019.03.21.
 2. Sokkal jobb volt a Holon az Albánál, harminc fölött a különbség

  Az iazraeli bajnokság listavezetője várt az Alba Fehérvárra a FIBA Európa-kupa negyeddöntőjének első mérkőzésén, idegenben. Akárcsak a Bonn ellen, most is jól kezdtek a mieink, kilenccel is vezettek, de a második negyedben nagyot ment és elhúzott a Holon. A harmadik negyed feléig egyenrangú ellenfél volt az Alba, onnantól azonban bedarálta erősebb ellenfele, amely nagyon simán nyert és ezzel már továbbjutónak érezheti magát.

  2019.03.20.
 3. Ismét lesz Rotpunkt Nehézségi Falmászó Verseny Székesfehérváron

  Ötödik alkalommal szervezi meg Nehézségi Falmászó Versenyét március utolsó hétvégéjén a Rotpunkt Sziklamászó Egyesület az István Király Általános Iskolában. A Minitől (-2010) a Senior kategóriában versenyzők részére az előnevezés március 21-én, csütörtökön zárul, de lehetőség lesz még a versenynapon is a mászókhoz csatlakozni.

  2019.03.20.
 4. Amatőr box - öt fehérvári versenyző öt érmet szerzett a X. Nemzetközi Szalacska Kupán

  Öt versenyzővel nevezett a Varkocs György Box Club a X. Nemzetközi Szalacska Kupára. A Magyar Ökölvívó Szakszövetség versenyén Németh Zsolt (serdülő, 52 kg) bajnok lett, Balogh Bálint (junior, 60 kg) bronzérmet szerzett. Nagy Evelin (junior, 57 kg) a döntőig menetelt, ott viszont vereséget szenvedett, így ezüstéremmel térhetett haza. Major Milán (ifi 64 kg) szintén döntőt vívott, ahol kiütéssel nyert és Lénárt Péter (felnőtt +91 kg) szintén bajnok lett.

  2019.03.20.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak