Fehérvár AV19: jótékonyság, akciók minden mennyiségben az ünnepi időszakban

A Fehérvár AV19 adventi sajtótájékoztatóján a klub menedzsmentje ismertette a csapat decemberi jótékonysági akcióit, valamint bemutatták a gárda adventi mezét és szó esett a karácsonyi bérletakcióról is.

2018.12.06. 19:20 |

Gál Péter Pál klubelnök mellett jelen volt a Fejér Megyei Integrált Szociális Intézmény intézményvezetője, Cséplőné Gönczi Veronika is, akik az immár több évtizedes együttműködés megújulásáról beszéltek.

Gál Péter Pál: Most már közel két évtizedes a kapcsolatunk a polgárditekerespusztai. Minden évben a klub támogatóival és szurkolóival közösen igyekszünk segíteni abban a nehéz munkában, amit az ott dolgozók végeznek és abban, hogy a bentlakók mindennapjait szebbé tegyük. Idén az előző évektől eltérő formában valósul meg a támogatás, ezért arra kérjük a szurkolóinkat, támogatóinkat, hogy a következő két hazai EBEL-mérkőzésünk előtt vagy alatt adományaikkal keressék meg a kihelyezett urnát vagy a klub alkalmazottait. Ami nem változott, hogy a csapat és a menedzsment is részt vesz az adományozásban. Idén december 19-én látogatunk el személyesen a lakóotthonba, ahol jelen lesznek a csapatok játékosai és edzői is.

Cséplőné Gönczi Veronika: Köszönjük a közel két évtizedes támogatást, mellyel a jelenleg 181 fő bentlakó és 9 fő rehabilitálás alatt lévő életét segítik. Idén a lakókkal közösen úgy döntöttünk, hogy kerti bútorokat szeretnénk az adományból, ezzel is komfortosabbá téve az életüket. Számunkra is fontos a támogatás, nem csak az adventi készülődés miatt, hanem azért, mert így kaput nyitunk a társadalom felé, láthatják a bentlakók mindennapjait, hogyan készülnek, adnak, szeretnek.

A klubelnök szót ejtett egy új kezdeményezésről is: a játékosok családjai a székesfehérvári Anyaotthon javára szerveznek jótékonysági sütivásárt a Fehérvár AV19 december 22-i mérkőzésén.

Gál Péter Pál: Körvonalazódott egy idén először létrejövő adománygyűjtés is, aminek mozgatórugói a játékosok feleségei, akik a karácsony előtti utolsó mérkőzésünkön saját készítésű süteményeikből jótékonysági vásárt szerveznek. A játékosok több nemzetet képviselnek, a családok, akik a jégkorong miatt itt élnek, több nemzet saját süteményeit fogják kínálni, ezeket lehet majd megvásárolni. Ami különleges még ebben a sütivásárban, hogy nem előre meghatározott áron fognak elkelni az édességek, hanem mindenki az általa gondolt és vállalható összeggel tudja támogatni a székesfehérvári anyaotthont. Remélem, hogy minél több szurkolónk, támogatónk élni fog ezzel a lehetőséggel is.

Erdélyi Zsuzsanna, az Anyaotthon vezetője: Intézményünk idén húsz éve működik, az anyaotthonban az átmenetileg hajléktalanná vált édesanyák életvitelszerű ellátását biztosítjuk. Itt élnek, innen járnak dolgozni, a gyerekek iskolába és óvodába. Intézményünk a befolyt összeget konyhai eszközök fejlesztésére fogja fordítani. Ez azért is fontos, hogy a nálunk élők együtt tudjanak tevékenykedni a konyhában, ez egyrészt fejleszti a személyiségüket, másrészt jó hatással van a kapcsolataikra is. Úgy gondoljuk, a konyha egy ilyen intézményben közösségi térnek számít, ennek fejlesztése nemes cél lesz.

A Magyar Vöröskereszttel együttműködve a Fehérvár AV19 is véradás helyszíne lesz december hónapban. Az Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnokban december 12-én 14 és 18 óra között várják a véradókat. Gál Péter elmondta, az akcióban önkéntes alapon a klub menedzsmentje és játékosai is részt vesznek.

Gál Péter Pál: Itt is a buzdításé az első szó, kérünk mindenkit, éljen ezzel a lehetőséggel, akinek egészsége, életkora megengedi! Adjunk minél többen vért, tegyük lehetővé, hogy az általunk adott vér életeket menthessen!

A Fehérvár AV19 idén a december 7. és 22. közötti hazai mérkőzésein különleges, ünnepi mezben lép jégre. Az adventi viseletet az Ifj. Ocskay Gábor Emléktornán megszokottak szerint a Fehérvár AV19 árverésre bocsátja, a nyertesek pedig a karácsony előtti utolsó (december 22.) hazai mérkőzésen a játékosoktól vehetik át a mezeket.

Amellett, hogy december 7-én kezdődik a második féléves bérletek értékesítése, a klub karácsonyi ajándéknak is kiváló ünnepi bérletet bocsát ki. A különleges, karácsonyi mez alakú tikettek december 7-től érhetők el. A bérletek három EBEL-mérkőzésre (december 28. Fehérvár AV19 – Vienna Capitals, december 30. Fehérvár AV19 – Black Wings Linz, január 4. Fehérvár AV19 – HC Orli Znojmo) érvényesek, valamint belépést biztosítanak a Fehérvári Titánok december 26-i, Dunaújvárosi Acélbikák elleni találkozójára és a Fehérvár AV19 január 3-i, DVTK Jegesmedvék elleni Magyar Kupa-összecsapására is. Különleges karácsonyi hangulattal várja a szurkolókat az Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok december hónapban. Az ünnepi világítás mellett a pálya előtti standon a klub mini karácsonyi vásárral készül szimpatizánsainak.

Sport

 1. POLAR Futóklub Székesfehérváron kéthetente csütörtökön várják a futókat

  A világ piacvezető edzésdiagnosztikai, pulzus- és teljesítménymérő berendezéseket, órákat gyártó cége által támogatott közösség Székesfehérváron a Bregyó-közi Regionális Atlétikai Központban tartott ingyenes edzésekre várja ezentúl kéthetente csütörtökön a futás szerelmeseit és mindazokat, akik szeretnének jobban megismerkedni a sportág rejtelmeivel.

  2019.02.21.
 2. A Fehérvár Karate Akadémia versenyzője, Dezső Kata ezüstérmet szerzett az ob-n

  Tata városa adott otthont a kyokushin karate Magyar Bajnokságnak küzdelem és formagyakorlat versenyszámokban. Ez a rendezvény, mint a neve is mutatja, a legrangosabb verseny a felnőtt korosztály számára hazánkban. Idén is a honi kyokushin harcosok színe-java gyűlt össze a Güntner Arénában, ahol 10 magyarországi stílusszervezet 37 klubjának 87 versenyzője mérkőzött meg a bajnoki címekért.

  2019.02.21.
 3. Bejárható Magyarország - leendő vízitúra-vezetők a Csónakázó-tavon

  A hétvégén, egészen pontosan szombaton 15:45-kor Székesfehérváron, a Vitál Club sportáruház mögötti előadóteremben várják a leendő vízitúra-vezetőket. Az elméleti oktatás mellett természetesen szerepet kap majd a gyakorlati képzés is, melynek helyszíne a Csónakázó-tó lesz. 

  2019.02.21.
 4. Egygólos előnnyel várhatja a MOL Vidi a Magyar Kupa nyolcaddöntőjének visszavágóját

  A Taksony ellen temérdek támadást vezetett a MOL Vidi, de végül csak egyetlen lövés akadt be az NBIII-as együttes hálójába. Összesen közel harmincszor lőttek kapura a piros-kékek, de csak második félidő végéhez közeledve, a csereként beállt Hodzic révén született gól.

  2019.02.20.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak