Fehérvár AV19: eddig remek, bíznak a hasonló folytatásban

Négy év után szerepelhet ismét a rájátszásban a Fehérvár AV19 az osztrák bázisú jégkorongbajnokság, az EBEL küzdelmeiben. Ráadásul a középszakaszban remekül hajrázó fehérváriak a pályaelőnyt is megszerezték a negyeddöntőre, mivel negyedik helyen végeztek.A rájátszás előtti sajtótájékoztatón értékelték az eddigieket, és elhangzottak a Salzburg elleni párharccal kapcsolatos vélemények is. Bejelentették a vezetőedző és az egyik kulcsember szerződéshosszabbítását is.
2019.03.11. 17:40 |
Ötvennégy fordulót rendeztek az osztrák ligában eddig ebben a szezonban, és ilyen sok mérkőzés után különösen örömteli kimondani, hogy a Fehérvár AV19 a negyedik legjobb csapat lett. Persze önmagában ez most „csak” annyit ér, hogy a rájátszásban a nyolc között a legjobb négy közé jutásért többször játszhat hazai pályán a Fehérvár AV19, mint ellenfele, a liga hagyományosan egyik legerősebb és leggazdagabb csapata, a Red Bull Salzburg. A salzburgi Bikák ellen szükség is van a hazai pálya előnyére, ami elsősorban az ellenfelek számára mindig félelmetes fehérvári atmoszférában nyilvánulhat meg.
A Fehérvár AV19 SC hétfői sajtótájékoztatóján Szélig Viktor általános igazgató elmondta, a célok szezon előtt ugyanazok voltak, mint a többi csapatnál is: bejutni a play-offba. „Örülök, hogy ez a legrövidebb úton sikerült, már az alapszakasz végén. Közben a Magyar Kupát is elhódítottuk, ami szintén nagy siker, hiszen plusz terhelést jelentett. Az EBEL-középszakaszra az öltözőn belül tűztek ki célt a játékosok, mégpedig, hogy pályaelőnyünk legyen a rájátszásban. Ez is összejött. Az ellenfelünk a Salzburg lesz, ellene negatív a mérlegünk a szezonban, de a szezon második felében szorosabb meccseket játszottunk velük. Biztos vagyok benne, hogy a srácok a maximumot nyújtják majd. A hazai pálya nagyon fontos nekünk, itt sokkal meggyőzőbb a teljesítményünk. Bízom benne, hogy egy izgalmas, színvonalas negyeddöntőt vívunk a liga egyik legjobb csapatával és tudunk még örömet okozni a szurkolóknak!
Hannu Järvenpää, a Volán finn vezetőedzője viccelődve kezdte mondandóját, kijelentve, nagyon örül, hogy hasonló költségvetésű csapattal találkoznak… Aztán komolyra fordította a szót. „Nagyon jó minőségű hokit játszottunk egész szezonban, megérdemelten vagyunk a rájátszásban. Köszönöm a támogatóknak, a menedzsmentnek, a szurkolóknak és főleg a játékosoknak! A Salzburg ellen is van esélyünk, de nehéz lesz. Igaz, hogy ők az utóbbi időben nem a legszebb arcukat mutatták, de azért ne feledjük, mégis a Red Bull Salzburg ellen játszunk. Ha őszinték vagyunk, ők az esélyesek és nem is nagyon engedhetik meg maguknak, hogy egy magyar csapat ellen párharcot veszítsenek. De bízom magunkban, a játékosokban, és úgy ítélem meg, van esélyünk. Két dolog jut eszembe a párharcról: pozitív hozzáállás és alázatosság, így kell játszanunk. Nagyon izgatott vagyok, és nagyon várom a sorozat rajtját!
Hári János csapatkapitány mindehhez annyit tett hozzá, hogy egyértelműen a Salzburg az esélyes, de remek karakterű csapat a Volán is. Ezt bizonyítja, hogy hátrányból a legtöbb meccset nyerte meg a mezőnyben. „Mindig képesek vagyunk jól játszani, vesztett helyzetben is, ez bennünk lesz a Salzburg ellen is. Ezért látok rá esélyt, hogy megverjük őket, biztos vagyok benne, hogy hat-hétmeccses sorozat elé nézünk, remélem, mi jövünk ki jobban belőle.
Gál Péter Pál klubelnök is köszönetet mondott a támogatóknak és a szurkolóknak, hogy nagyszerű hátteret biztosítottak. Egyben bejelentette, hogy Hannu Järvenpää szerződését meghosszabbították a következő idényre, és két évvel Andrew Saruer is hosszabbított. „Ezzel a következő szezonok alapját is elkezdtük lerakni. Természetesen nagyon bízunk benne, hogy ebben az idényben is lesz még minek örülni” – mondta Gál Péter Pál. Hozzátette, a város továbbra is a legfontosabb támogatója a csapatnak, ami a gazdasági kihívások miatt kiemelt jelentőségű. Mindenki bízik benne, hogy a jégkorong alapú új csarnok felépülhet, de addig is a Raktár utcai bázist is folyamatosan korszerűsítik.
Székesfehérvár alpolgármestere, Mészáros Attila megerősítette, hogy a Fehérvár AV19 változatlanul a város egyik zászlóshajója. „Idén is megmutatta a Volán, hogy nem mindig a pénz számít, persze nagyon fontos. Szívből gratulálunk az eddigi eredményekhez! Aki teheti, ezután is biztassa a helyszínen a fiúkat, ehhez nem árt időben beszerezni a jegyeket. Volt már egyeztetés polgármester úr és a klub elnöke között a támogatásról, februárban a város közgyűlése már megszavazta az alaptámogatást. A továbbiakról pedig szintén fogunk tárgyalni”.
A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy az éves, valamint második féléves bérletek a rájátszásra is érvényesek. Jegyek a pénztárban és online is vásárolhatók lesznek, a pénztárak a meccsek napján két órával kezdés előtt nyitnak. A jegyárak változatlanok az alapszakaszhoz képest.
Az EBEL 2018-19-es idényében eddig hatszor találkozott a két csapat, négyszer a Salzburg, kétszer a Fehérvár győzött. Mindkét gárda képes volt idegenben is nyerni, így ebből sem lehet következtetéseket levonni az esélyeket illetően. A Fehérvár-Salzburg örökmérleg az osztrákoknak kedvez, a két klub eddigi 62 EBEL-meccséből 37 salzburgi győzelemmel végződött. De ez az a statisztika, ami semmit nem fog számítani szerdán 19.15-kor, amikor bedobják a pakkot az Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnokban, az idei rájátszás kezdetén!

Sport

 1. Temes Bernadett szerződést hosszabbított az Alba Fehérvár KC-vel

  A fehérvári női kézilabda-csapat honlapján jelentette be, hogy a bajnokságban hetedik helyen végzett klub szerződést hosszabbított rutinos, válogatott irányítójával, Temes Bernadettel, aki így további egy évig biztosan az Alba FKC színeiben játszik.

  2019.05.23.
 2. Öreghegyi Novatlon a Fejér Megyei Szabadidősport Szövetséggel

  A gyaloglás és a Nordic walking szerelmeseinek rendezett tájékozódási versenyt a Fejér Megyei Szabadidősport Szövetség. Az Öreghegyi túrának állomása volt a Bory-vár, a Milleniumi emlékmű, a Lehel utcai szabadidőpark és a Túrózsáki úti sportcentrum is.

  2019.05.23.
 3. Sárkányhajó-verseny lesz általános,- és középiskolások számára a Csónakázó-tavon

  A Magyar Kajak-Kenu Szövetség és a Vitál Club Sportegyesület június 5-én és június 12-én, szerdai napokon sárkányhajó-versenyt szervez általános,- és középiskolások számára a fehérvári Csónakázó-tavon. Jelentkezni lehet a vitalclub@vitalclub.hu e-mail címen, a Vitál Club Sportáruházban (Királysor 60.) vagy a Csónakázó-tavon Szipola Antalnál létszám, korcsoport és javasolt időpont megjelölésével.

  2019.05.22.
 4. Jól sikerült versenyek vannak Czipó Vivien mögött

  A darts sportág egyik legnagyobb magyarországi tehetsége, a tizennyolc éves iszkaszentgyörgyi Czipó Vivien több nemzetközi viadalon is bizonyította képességeit az elmúlt hetekben. Dániában, majd Lengyelországban is értékes világranglista pontokat és helyezéseket gyűjtött.

  2019.05.22.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak