Farsangi túra és reflektorfényes stadiontúra is lesz szombaton a Sóstón

Két izgalmas programra invitálják az érdeklődőket február 10-én, szombaton a Sóstón. Délelőtt a Természetvédelmi Területen lesz állatos farsangi túra, majd este különleges körülmények között csodálhatják meg az érdeklődők a város legendás sportlétesítményét, a Sóstói Stadiont. A programokra előzetes bejelentkezés szükséges.
2024.02.09. 06:50 |
Farsangi túra és reflektorfényes stadiontúra is lesz szombaton a Sóstón

10.15 órakor a Sóstó Látogatóközponttól indul az interaktív farsangi túra, melynek során a résztvevők állomásról állomásra járnak, megismerik a területen élő állatokat és szokásaikat. Akinek kedve van, érkezhet állatos jelmezben.

17.00 órakor szintén a Látogatóközpontnál lesz a gyülekező a reflektorfényes stadiontúrára. A mintegy egyórás program során a látogatók esti pompájában csodálhatják meg hazánk egyik legkorszerűbb és legjobban felszerelt sportlétesítményét, sőt a kulisszák mögé is bepillanthatnak a Sóstói Stadionban. A részvétel előzetes bejelentkezéshez kötött. 

Fehérvári színes

 1. Rajzpályázat állatokról

  Általános iskolás diákok számára hirdetett rajzpályázatot a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ, valamint a Kisfaludi Művészkör a vadon élő állatok világnapja alkalmából. A pályázat témája a vadon élő állatok hazánkban – a legfeljebb A3-as méretű alkotásokat március 18-ig várják az SZKKK Fürdő sori központjában és Kisfaludon is.

  2024.03.01.
 2. Ásványok a könyvtárban

  Március első hétvégéjén az ásványoké a főszerep a Vörösmarty Mihály Könyvtárban. Március 1-jén, pénteken Magyarország Ásványai címmel nyílik ásványkiállítás a Tolnai utcai Tagkönyvtárban, majd március 2-án, szombaton folytatódik az Ásványszakkör. Március 7-től a Széna téri Tagkönyvtárban láthatjuk Tóthné Albrecht Anikó textilműves tárlatát.

  2024.03.01.
 3. Márciusi programok Sóstón

  Márciusban is folytatódnak a szórakoztató, ismeretterjesztő, közösségi programok a Sóstón. A most szombati családi délelőtt a víz világnapja jegyében telik, jövő szombaton a hazatérő madaraink nyomába eredhetünk, míg március 16-án a természetvédelmi terület egyedülálló állatvilágának megismerésére lesz lehetőség a mesetúra keretében.

  2024.02.29.
 4. Madárgyűrűző bemutató

  Március 2-án szombaton 8 és 11 óra között tartanak madárgyűrűző bemutatót a Bregyó parkerdőben. A program dímentesen, regisztráció nélkül látogatható. További információt Koleszár Sándortól kaphatnak az érdeklődők a 06706614360-as telefonszámon.

  2024.02.29.